Eurooppa Politiikka

EU-parlamentin Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa -ryhmä on kansallismielinen suunnannäyttäjä koko maanosalle

Kuvakaappaus ENF:n Youtube-video.
Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa -ryhmä EU-parlamentissa haluaa palauttaa kansakunnille ensisijaisen päätöksentekovallan ja rakentaa maanosan yhteistyön vapaaehtoisuuden varaan. Se haluaa myös puolustaa kansakuntien asukkaiden etuja muun muassa maahanmuuton suhteen.

Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa (Europe of Nations and Freedom; Europe des Nations et des Libertés) eli ENF on kansallismielinen suunnannäyttäjä koko maanosalle. Se haluaa palauttaa kansakunnille ja niiden asukkaille ensisijaisen päätöksentekovallan, rakentaa maanosan yhteistyön vapaaehtoisuuden varaan ja puolustaa kansakuntien asukkaiden välittömiä etuja esimerkiksi maahanmuuton hallinnan suhteen. Näin kirjoittaa ENF-ryhmän neuvonantajana Euroopan parlamentin kansainvälisten asioiden valiokunnassa työskentelevä Sakari Linden.

EU-kriittiseen Kansakuntien ja Vapauden Eurooppaan kuuluu julkisuuden valokeilassa olevia puolueita ympäri maanosan.

– Valtioidensa hallitusvallan ovat jo saavuttaneet räjähdysmäisessä suosiossa paistatteleva Italian Lega ja Itävallan uuteen kansalliseen aikakauteen tanssahtelevin, mutta varmoin askelin luotsannut vapauspuolue FPÖ [Freiheitliche Partei Österreichs]. Valtaa maissaan kärkkyvät erityisesti jo pitkään Euroopan kansallismielisyyden tulenkantajana toiminut Ranskan kansallinen kokoomus RN [Rassemblement National; entinen FN eli kansallinen rintama], Alankomaiden vapauspuolue PVV  [Partij Voor de Vrijheid] sekä Flanderin Vlaams Belang, Linden kirjoittaa.

Kansakuntien ja Vapauden Eurooppa -europarlamenttiryhmä on perustettu 15. kesäkuuta 2015. Ryhmän puheenjohtajat ovat Nicholas Bay ja Marcel de Graaff.

EU-parlamentin kansallismieliset ja EU-kriittiset ovat ottaneet Brysselin tähtäinristikkoonsa

Kansakuntien ja Vapauden Eurooppaan ei kuulu vielä yhtään puoluetta Pohjois-Euroopasta, mutta tilanteen voi odottaa muuttuvan vuoden 2019 eurovaalien jälkeen. Unkarin pääministerin Viktor Orbánin kanssa kiinteätä yhteistyötä tekevä Italian Legan johtaja Matteo Salvini on kertonut pyrkimyksestään toteuttaa kaikkien Euroopan kansallismielisten puolueiden ryhmittymä EU-parlamenttivaalien jälkeen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi Verkkouutisten mukaan, että perussuomalaiset on ollut mukana muodostamassa ryhmittymää, ja hänen mukaansa neuvottelut ovat jo pitkällä.

EU-parlamentin kansallismieliset ja EU-kriittiset ovatkin ottaneet Brysselin tähtäinristikkoonsa ja aikovat räjäyttää poliittiset asetelmat alkutekijöihinsä sekä radikaalisti muuttaa Euroopan unionia vuoden 2019 EU-parlamenttivaaleissa.

– ENF herättää pelkoa Euroopan poliittisessa eliitissä, mikä on erinomainen merkki. Silloin tietää ryhmän tehneen jotain oikein, Linden muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit