Eurooppa Maahanmuutto

EU-parlamentti haluaa parantaa laittomien siirtolaisten oikeuksia

Eurooppaan pyrkiviä turvapaikanhakijoita Thessalonikissa huhtikuussa 2019. Kuva Shutterstock.

Euroopan parlamentti on arvostellut Euroopan komissiota ja EU-maita laittomien maahanmuuttajien palauttamista ja takaisinottoa koskevien epävirallisten sopimusten käytöstä.

EU: n parlamentti hyväksyi keskiviikkona mietinnön, jossa annetaan suosituksia ihmisoikeuksien kunnioittamisesta kun kyseessä on EU:n ulkopuolinen muuttoliike.

Mietinnössä korostetaan, että EU ja sen jäsenvaltiot ovat vuodesta 2016 lähtien tehneet kolmansien maiden kanssa epävirallisia kahdenvälisiä järjestelyjä ja sopimuksia, jotka koostuvat rajavalvonnan vahvistamisesta, ihmiskaupan torjunnasta ja laittomien siirtolaisten palauttamisesta.

– Yhteistyö kolmansien maiden kanssa ei vapauta EU:ta täyttämästä ihmisoikeusvelvoitteitaan maahanmuuttajia ja pakolaisia ​​kohtaan. Nämä velvoitteet on täytettävä parantamalla seurantaa, lisäämällä EU-varojen käytön avoimuutta ja tehostamalla demokraattista valvontaa Euroopan parlamentista, Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmän jäsen Tineke Strik sanoi.

Lisäksi raportissa tuodaan esiin useita suuntauksia ja vaikutuksia ihmisoikeuksiin, jotka johtuvat epävirallisista järjestelyistä. Parlamentin jäsenet kannustavat EU-komissiota neuvottelemaan ja allekirjoittamaan palautussopimukset kolmansien maiden kanssa.

Komissio on jo hyväksynyt strategian turvapaikanhakijoiden ja kolmansista maista tulevien maahanmuuttajien vapaaehtoisesta paluusta ja kotouttamisesta.

Strategia perustuu uuteen maahanmuutto- ja turvapaikkasopimukseen, ja sen tarkoituksena on tarjota suojaa sitä tarvitseville, auttaa EU:ssa jo työskenteleviä integroitumaan sekä tarjoamaan prosessin, jonka avulla halukkaat voivat palata kotimaahansa.

Lähde Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit