Eurooppa Politiikka

EU-parlamentti suunnittelee vaalikampanjaa euroskeptisiä vastaan

Kuva Wikimedia Commons.
EU-parlamentin julki tulleessa muistiossa vaaditaan vaalikampanjaa euroskeptisiä vastaan vuoden 2019 EU-parlamenttivaaleissa.

EU-parlamentin seniori-MEP:t suunnittelevat veronmaksajien rahoittamaa kampanjaa saadakseen äänestäjät luopumaan euroskeptisten puolueiden äänestämisestä vuoden 2019 EU-parlamenttivaaleissa. Asia käy ilmi Politicon haltuunsa saamasta strategisesta muistiosta.

Ei ole liioiteltua sanoa EU:n olevan vaakalaudalla … Kampanjan pitäisi saada äänestäjät vaaliuurnille, mutta lisäksi vakuuttaa heidät tukemaan Eurooppa-projektia, muistiossa sanotaan.

Strategia – jonka EU-parlamentin toimiston odotetaan allekirjoittavan maanantaina – herättää kysymyksiä EU-instituutioiden suorittamasta lobbauksesta saadakseen aikaan haluamansa EU-myönteisen lopputuloksen sen sijaan, että ne yksinkertaisesti tukisivat demokraattisia vaaleja ja pysyisivät neutraalina puolueiden ja ehdokkaiden suhteen.

Strategian kirjoittajan, EU-parlamentin pääsihteerin Klaus Wellen mukaan tällainen toimintatapa on välttämätön: vuoden 2014 europarlamenttivaalien äänestysprosentti oli matala, alle 43%, ja seuraavissa vaaleissa tilanne tulee olemaan sama, mikä saattaisi suosia euroskeptisiä puolueita.

Asiasta kertoi Politico.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa