Eurooppa Politiikka

EU-parlamentti: Mihin tarvitaan 14 varapuhemiestä?

EU-parlamentin puhemiesvaalin lisäksi valittiin puhemiehelle ensikierroksella 10 varapuhemiestä. Neljästä lisävaramiehestä äänestetään myöhemmin.

Varamiehien tehtävä on tukea puhemiestä tämän tehtävissä ja tästä työstä he saavat 12.804 euroa bruttona kuussa. Palkan lisäksi varamiehet kuittaavat matkakulut ja 306 euroa istuntopäivältä kulukorvauksia.

Palkkaa vähintään 13.000 kuussa!

Alkaen 1. heinäkuuta 2016 on mepin bruttopalkka 8484 euroa. Tämän lisäksi mepit saavat erilaisia kulukorvauksia, kuten 4.320 euroa organisaatiokuluihin, puhelinkuluihin ja muihin toimistokuluihin, jos he ovat paikalla vähintään puolet suunnitelluista istunnoista. Näin varamies pääsee 12.804 euron ansioille. Jos edustaja ei ole paikalla säätetyissä istunnoissa maksetaan silti vähintään 10.644 euron palkka.

Tämän palkan lisäksi mepeille maksetaan 1.luokan matkat lentokoneella, 1.luokan liput junalla tai 0,50 centtiä kilometriltä oman auton käytöstä. Lisäksi EU-parlamentti maksaa mahdolliset varausmaksut, tietullit, ylipainoiset matkalaukut ja „muut matkakulut“. Muut matkakulut käsittää 4.264 euroa vuosittain.

Varamiesten tehtävät.

Varamiehien tehtäviin kuuluu puhemiehen avustaminen tämän tehtävissä, joita ovat puheenjohtaminen istunnoissa ja osallisuus EU-parlamentin johtoryhmään. Johtoryhmä tekee EU-parlamentin budjetin, valvoo organisaatiota, henkilöstöä ja hallintoa.

Kymmenen uutta varapuhemiestä ovat Sosiaalidemokratti Mairead McGuinness, Boguslaw Liberadzki (Sosiaalidemokraatti), David- Maria Sassoli (Sosiaalidemokraatti), Rainer Wieland (Kristillisdemokraatti), Sylvie Guillaume (Sosiaalidemokraatti), Ryszard Czarnecki (Konservatiivi), Ramon Luis Valcarcel Siso (EVP), Evelyne Gebhardt (Sosiaalidemokraatti), Pavel Telicka (Liberaali/ALDE) ja Ildiko Gall- Pelcz (EVP).

Krone

  • 142
    Shares