Kotimaa Politiikka

EU-parlamenttiedustaja Huhtasaari: ”Sisäministeri Ohisalo viemässä Suomen hölmön EU-mallioppilaan osaan”

Laittomia siirtolaisia Välimerellä. Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.

– EU on Saksan ja Ranskan johdolla valmistelemassa uutta turvapaikanhakijoiden aaltoa syksyn 2015 mallin mukaisesti, huomauttaa Laura Huhtasaari, perussuomalaisten EU-parlamenttiedustaja.

Euroopan parlamentin jäsen Laura Huhtasaari (ps.) on järkyttynyt tiedosta, jonka mukaan Suomi on sitoutunut turvapaikanhakijoiden uudelleenjakoon jäsenvaltioiden kesken. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti 14 EU-jäsenvaltion päässeen maanantaina aiheesta sopimukseen Pariisissa pidetyssä EU:n ulko- ja sisäasiainministerien tapaamisessa.

Laura Huhtasaaren mukaan turvapaikanhakijoiden uudelleenjako on todettu käytännössä toimimattomaksi. Hänen mukaansa se antaa elintasopakolaisille lisäkannustimen lähteä Eurooppaan, mikä lisää ihmiskauppaa ja hukkumiskuolemia.

– EU on Saksan ja Ranskan johdolla valmistelemassa uutta turvapaikanhakijoiden aaltoa syksyn 2015 mallin mukaisesti, kauhistelee Huhtasaari.

Macronin ilmoituksen mukaan turvapaikanhakijoiden uudellenjakoon ovat aktiivisesti osallistumassa vain kahdeksan jäsenvaltiota. Huhtasaari muistuttaa, että aikaisemmassa yrityksessä jakaa vastuuta turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelyssä Suomi oli Maltan ohella ainoa sitoumuksensa täyttänyt maa.

– Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on viemässä Suomen jälleen siihen hölmön mallioppilaan osaan, johon maamme on jo tottunut EU-politiikassa. Edes maahanmuuton suurvalta Ruotsi ei osallistu Suomen sitoutumaan hankkeeseen! ihmettelee Huhtasaari.

Laura Huhtasaari tukee Italian hallituksen linjaa estää turvapaikanhakijoita pääsemästä Eurooppaan. Italian sisäministeri Matteo Salvinin Lega-puolue kuuluu perussuomalaisten kanssa samaan Euroopan parlamentin Identiteetti ja demokratia -ryhmään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa