Eurooppa Politiikka

EU-sisäasiainkomissaari Johansson terrorismista: ”Islam ei ole uhka eikä rajavalvonta auta”

Ylva Johansson. Kuva EC Audiovisual Service.

EU-sisäministerien ylimääräisessä kokouksessa perjantaina sisäasiainkomissaari Ylva Johansson sanoi, että hän ei pidä islamia uhkana. Hän ei myöskään usko rajavalvontaan EU:n sisärajoilla.

Kokoukselle leimansa löivät viimeaikaiset islamistiset terrori-iskut Pariisissa, Nizzassa ja Wienissä. Kokouksen julkilausumassa islamin ja siirtolaisuuden vaikutuksesta kuitenkin vaiettiin. EU:n sisäasiainkomissaari, ruotsalainen sosialisti Ylva Johansson antoi ymmärtää, että islam ei ole uhka kuten ei myöskään siirtolaisuus.

– Uskonto ei ole uhka. Toisaalta terroristit ovat uhka, ja terroristien maailmankuva saattaa olla häiriintynyt ääri-islamin tai oikean siiven ekstremismin vuoksi, ja molempia laitoja vastaan tulee taistella, Johansson sanoi.

Nizzan, Pariisin ja Wienin terrori-iskujen tekijät olivat muslimisiirtolaisia.

Joulukuun alussa Ylva Johansson esittelee komission uuden terrorisminvastaisen strategian, johon sisältyy poliisiyhteistyön vahvistaminen Europolin kanssa. Johansson ei usko suljettuihin rajoihin eli EU:n sisärajavalvontaan.

– En usko, että turvallisuusuhkiin tai pandemiauhkiin voidaan nykyään vastata tehokkaasti suljetuilla rajoilla. Pikemminkin kyse on tarpeesta suojata itseämme paremmin digitaalisesti. Tällä alueella voimme olla uskomattoman paljon tehokkaampia EU: ssa, Johansson sanoi.

Joulukuussa tavoitteena on myös, että EU-maat voivat sopia ainakin hänen tärkeimmän maahanmuuttopakettinsa pääpiirteistä. Vaikeimpien pykälien kohdalla keskustelu jatkuu kuitenkin todennäköisesti vielä ensi vuoden aikana.

Lähteet Nyheter Idag, Aftonbladet.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa