Eurooppa

EU-tuomioistuin vahvisti: työnantajilla oikeus kieltää muslimihuivit

Kuva Shutterstock.

Työnantajilla on oikeus kieltää muslimityöntekijöitä käyttämästä päähuiveja. EU-tuomioistuin antoi päätöksen torstaina.

Työnantajilla on oltava oikeus estää poliittisten, filosofisten tai uskonnollisten näkemysten ilmaisut, jotta heidän profiilinsa asiakkaita kohtaan olisi neutraali ja sosiaalisilta konflikteilta vältyttäisiin. Asiasta kertoo Nyheter Idag.

Tuomioistuimen päätökseen johtanut tapaus koski kahta musliminaista Saksassa, jotka siirrettiin syrjään työstään, kun he alkoivat käyttää islamilaisia päähuiveja. Yksi työskenteli erityisopettajana ja toinen päivittäistavarakaupan kassalla.

Kun naiset palkattiin, he eivät käyttäneet muslimivaatteita mutta alkoivat käyttää niitä heti palattuaan vanhempainvapaalta. Työnantajat ilmoittivat naisille, että silloisessa työssä jatkaminen ei ollut mahdollista.

Tilaa
Ilmoita
guest
42 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Irina

Naamioituneet kassatyöntekijät eivät ole hyvä juttu.

John Quiman

Missään asiakaspalvelussa ei ole asiallista olla naamioitunut, ellei sitten ole työnä olla sirkuspelle.

Seppo-Sisko

Naisvihaa on naisten pukeutumisen kontrollointi.

Näin kerrotaan ylenannon uutisessa Naisviha näkyy arkisissa käytännöissä ja pahimmillaan väkivaltana – tutkijan mukaan siitä vaietaan, vaikka ei pitäisi ( https://yle.fi/uutiset/3-11793132 ).

Eli jos valkoinen mies vaatisi naista pukeutumaan tietyllä tavalla, kyse olisi naisvihasta.

Kun uskonto, kulttuuri tai muslimimies vaatii väkivallalla uhaten naista pukeutumaan huiviin, kaapuun tms. on kyse kulttuurin rikkaudesta?

Suomalainen femakko on pelkuri ja arkajalka sekä loogiseen ajatteluun kykenemätön pahuuden puolustaja.

Ani

Kaapu ja rätti päässä ovat hyväksynnän merkkejä kaikille harjoittamilleen rikoksille; joukkoraiskaukset, tapot, varkaudet ym. Kaapu on saastaisen näköinen asu ja Raamatun mukaan myös sen sisältö.

Me hävitään tämä game

Ohilsalo ajoi näitä uskonnollisia huiveja Suomen poliisilaitokseen.

Voisiko joku tutkia, että täyttikö tämä rikoksen tunnusmerkistön yhdenvertaisuus periaatteen rikkomuksella ( muutkaan uskontokunnat eivät ole huomioitu poliisivaatetuksessa? JA MIKSI OLISI! joten miksi sisäministeri ohisalo haluaa rikkoa yhdenvertaisuuslakia?)

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Me hävitään tämä game
Ilkka Mänttäri

No kehottaisin suomalaisia menemään sille kassalle jossa on eurooppalainen ihminen. Ei tuota akaisemmin edes tarvinnut ajatella. En nyt ajattele tätä yksitttäisen ihmisen näkökannasta mutta kun tämä islamisaatio on tosiasia. Ei ne täällä notku jos sosiaaliturvaan tehtäisiin vähän oikeansuuntaisia uudistuksia. Sosiaaliturva on tarkoiteteettu suomalaisille ihmisille, ei niille kolmelle miljardille jotka tulevat tänne meidän puutteelisen lainsäädännön takia. Terveisiä vihervasemmistolle. Te olette kuoleva suuntaus.

Tuumailija

Asiakkaat antavat julki mielipiteensä jaloillaan, rättipää siirtyisi kassalta varaston uumeniin. Ei tuo sosialiturva muuta uudistusta tarvitse kuin että sitäkin jaettaisiin yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan eli sama läpsyille kuin kantaväestölle, eikä mitään hupirahoja tai kelagoldeja; tai sitten kaikille samat korotetut edut. Missään kv-sopimuksessa tai suomen laissa ei mainita että elintasoturistit pitää hukuttaa yltäkylläisyyteen. Hallitus on päättänyt että tunkeutujat ovat enemmän yhdenvertaisia kuin kantaväestö ja siksi se tukee eriarvoisuutta.

Lukija

Minusta tuo on vähän liioiteltua. Ensin kielletään nämä päähineet ja seuraavaksi joku muu uskonnollinen/kulttuurillinen juttu. Se voi hyvin olla myös risti kirkon katolla tai valkoisen miehen kaulassa. Suomessa mustalaiset ja lappalaisetkin pitävät omia asusteita. Eikä ne ainakaan minulta ole pois. Itse näen, että tämä Henkka maukka ja mäkkäri kulttuuri on paljon haitallisempaa. Niissä ei ole mitään arvoja.
Vain raha ja oma maha.

Irmeli

Et sitten näköjään ymmärrä islamista yhtään mitään…

Kata

Vai arvoja on sitten jos teltassa pitää kulkea….Risti ei ole vaate eikä kirkko sinänsä mene töihin ja en pitkän työurani aikan nähnyt yhtään romania tai lappalaista töissä kansallisasuissaan.
Nyt sinulla meni vähän arvot sekaisin.
Kyllä minusta näyttää että raha kelpaa meidän ”pojillekin” ja maha on heillä niin herkkä kun koululaisten ruoka oli niin pahaa ettei se kelpaa edes naisille eikä koirille ja puuro oli ihan pazkaa.
Henkka maukka vaatteet ei taida kelvata ”lapsosille”,kyllä se pitää olla Nike ja Adidas vähintään!
Tällaista miekkaria en olisi uskonut näkeväni mutta sielläpä ne poikaset vaati parempaa ja parempaa tuli,varmaan mäkkäriäkin sovellettuna koska liha…
Pottunokat seisoo ruokajonoissa,satoi tai paistoi!
Ne arvot…..

Ilkka Forsten

Mieluummin kuitenkin syön kuin katselen islamilaista suomea, joka ei kuitenkaan jää siihen että huivit olisivat tärkein asia mihin islam pyrkii.

John Quiman

Saavathan ne yksityisesti pitää mitä huvittaa. Ainoa vaatimus taitaa olla, että edes jokin vaatekappale tulee olla päällä.

Nythän on kyse vain siitä, että työpaikalla käytetään vaatetusta, jonka työnantaja katsoo olevan sopiva työhön liittyen.

Irmeli

Ihan oikein, tietyn uskonnon vaattein ja muiden rukoushetkien kesken työpäivää kielto vaan voimaan joka puolla. Harjoittakoot uskontoaan kotonaan ja moskeijoissa ei muualla, niin kun muutkin uskovaiset tekee. Työpaikalla ei voi sanoa että mun uskonto kieltää, oli sitten mikä uskonto hyvään. Ehkä se maallistuminen ja kotoutuminenkin tapahtuisi paremmin, kun ei uskonto olisi este, normaalissa vapaassa yhteiskunnassa. Varmaankin kova itku on rasmuskessa/hapansilleissä kun musliminaiset joutusivat luopumaan pakko huiveistaan. Suvakkien mielestä sama asia kun meidäkin mummoilla oli aikoinaan huivit, paitsi ei sinne päinkään, mutta suvakin äly ei riitä sen eron käsittelyyn. Kunnia sinne kunnia tänne, kunniallista olisi näiden äärimuslimien palata sinne rakkaaseen kotimaahan, jossa saa peittää itseään yllin kyllin. Jossa ei naisten vapaus ja vapaa oma elämä merkitse mitään, jossa mies on kunigas.

trackback

[…] EU-tuomioistuin vahvisti: työnantajilla oikeus kieltää muslimihuivit […]

Kaino-Vieno Huttunen

Pelkään pahoin, että tämä johtaa työssä käymättömien musliminaisten määrän kasvuun. Esim. kassatyössä naiset altistuvat miesten katseille ja iskemisyrityksille ja tätä eivät musliminaisten miespuoliset sukulaiset hyväksy. Jos nainen päättää jääräpäisesti jatkaa työssä, seuraa kunnian palautus ja lento parvelkkeelta.

Minusta raja muslimipäähineiden käyttöön olisi pitänyt vetää mieluiten siellä, mistä Schengen-alue alkaa ja viimeistään sitten entisellä valtion rajalla. Tämä on osa islamin hidasta soluttautumista: ennen äitiysvapaata päähinettä ei ole tarvinnut käyttää, mutta äitiysvapaalta palattua islamin symboli on puettava. Toki nainen on lapsen saatuaan selvemmin merkitty miehen omaisuudeksi,

Sillä millaisia symboleita pidetään esillä on suuri vaikutus ympäristöön. Esim. lipulla merkitään edelleen vuorenhuippu valloitetuki, isäntävireillä ilmoitetaan tietty maatila tietyn suvun omaisuudeksi, valtiot käyttävät lippuja itsenäisyyden merkkinä, alusmaiden lipussa on pienemmällä kulmassa emämaan lippu jne.

Minulle hijab ja sen eri versiot, esim. joillakin afrikkalaisilla naisilla hiukset peittävä turbaani, symboloivat islamia ja sitä kaikkea, mitä siihen sisältyy. Hijab-päinen nainen on sama kuin vuotikiipeilijän lippu vuorenhuipulla tai vieraan valloittajan lippu salossa, jossa liehui ennen siniristi. Nyt islamin lippu liehuu bussin penkissä, kaupan kassalla tai Monster-firman mainoksessa, huomenna se on ehkä puolikuu Valtioneuvoston harjalla.

John Quiman

Samalla tavoin kuin moskeijat ovat voiton merkkejä.

Ilkka Forsten

Muslimimaat eivät ole allekirjoittaneet YK:n ihmisoikeussopimusta. Heillä on oma Kairon ( kieron ) sopimus, joten nyt kysyn miksi eurooppalaiset joilla on YK:n sopimus velvoitteena, piittaa minkään vertaa kairon sopimuksen allekirjoittaneista ? Ja vielä. Koska euroopan kansoille lopultakin valkenee että muslimit katsovat KAIKKI moskeijat omaksi alueekseen. Toisin sanoen, jos Helsinkiin rakennetaan suurmoskeija se on muslimeille voitonmerkki kritityistä,ja jos sanot että nyt pytinkin lähtee siltä paikalta, he ovat oikeuttavinaan sodan vääräuskoisia vastaan koska nämä ovat VARASTAMASSA HEIDÄN pyhää maataan.. Tätä on islam, ei mitään kotoutumista kaupan kassoille.

Ruuy

Hyvä. Erittäin tärkeää ettei tuollaisen haitallisen ”uskontokunnan” jälkeenjääneet pukeutumiskoodit ole mikään pakkopaita työnantajalle. Eikä työnantaja näin ollen ole täysin kädetön tilanteen edessä jos joku jo palkattu työntekijä alkaa käyttämään vaikkapa burkhaa työssään. On tärkeää firman toimintaedellytysten kannalta että työnantaja voi varsin vapaasti määrätä mitä työasua käytetään.

John Quiman

Niin, eivät voi muutkaan pukeutua oman mielensä mukaan. Kyllä työpaikka velvoittaa pukeutumaan tavalla, joka sopii esim. asiakaspalveluun.

Suomessa pohtivat poliisien vaatetusta siten, että pitäisi olla muslimeille sopivat univormut. Vaan eipä ole ennen kyselty, mikä millekin ryhmälle sopii, mutta nyt poliittinen korrektius muslimien miellyttämiseksi hautaa alleen kaiken normaalin ja järjenkin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

En ota vastaan käskytystä muslimilta vaikka olisi millainen konstaapelin palttoo niskassa. Se nyt vaan on näin.

Ilkka Mänttäri

Meillä monessa kaupassa ja tehtaassa on työnantaja määritellyt vaatetusta ja ei se mitään rättiä päässä sisällä.Se on joissakin tapauksissa myös työturvallisuuskysymys. Ei tästä oikeastaan pitäisi edes keskustella. Työnantajan kustantama vaatetus on ainakin toistaiseksi ollut etu.

Ilkka Forsten

Työnantaja laittaisin ehdoksi työsuhteen jatkumiselle että muslimien on vast edes pantava kipa päähän, ja kannettava daavidin tähteä rintapielessä.

Jupi

Kannatan tasapuolisesti jokaisen ihmisen oikeutta kantaa,tai olla käyttämättä juuri sellaista päähinettä jota parhaaksi katsoo. Mutta naaman tulee kyllä näkeä, mahdotonta keskustella puhuvan pussin kanssa, ilman elekieltä eikä katsekontaktia. Onneksi harras musliminainen ymmärtää avata suunsa ainoastaan jos häneltä kysytään jotain.

John Quiman

Työpaikoilla tapaa olla etenkin asiakaspalvelussa ohjeita pukeutumiselle, jotta työntekijän katsottaisiin voivan edustaa yritystä. Ei mikä tahansa oman mielen mukainen kelpaa ja ihan oikein. Pukeutumisella voidaan heikentää yrityksen imagoa ja jopa karkottaa asiakkaita.

Ilkka Forsten

Itse kannatan haarniskan käyttämistä, etenkin metrossa ja kaikissa paikoissa joissa on mahdolisuus törmätä ” keskiaikaan ”. Tietenkin tähän ” kansallispukuun ” kuuluu kaikki ne vermeet mitä siinä oli alunperinkin, jolloin yksipuolinen puukotus käy mahdottomaksi.

Koska elämme kuitenkin jo vuotta 2021, on haarniskan oltava hyvälaatuista ”eko” terästä, ja siinä on oltava ilmalämpöpumppu, pumpun käyttöä on hallittava haarniskan sisältä, sillä joku voi keppostella ja vääntää nappulat väärään asentoon mikäli ne ovat ulkopuolella. Tämän lisäksi kypärän sisäpuolelle on liimattava EU direktiivistä kertova tarra, jossa sanotaan selkeästi, myöskin saamen, sekä romaanien kielellä, että turhaa pumpun huudattamista on vältettävä ilmastohätätilan keventämiseksi.

Haarniskan rakenteen tulee myöskin täyttää sille asetetut vaatimukset, eli omistajan on käytävä katsastuksessa vuosittain jolloin peräluukusta mitataan päästöarvot, ja vaurioiden korjaamiseen on käytettävä ainoastaan asbestivapaata materiaalia. Kierrätettäviä osia on oltava kokonaisuudesta vähintään 99.9 % mieluiten 100.

Haarniskan rakenteen tulee sallia mahdollisuus sähköpyörällä ajamiseen, mutta tämä koskee vain iäkkäitä ihmisiä. Alle 90 vuotiaat voivat ihan hyvin kävellä kauppaan ja takaisin, se on hyväksi yleiskunnolle. Haarniskan saa puoleksi vuodeksi verovapaana jos ottaa vihreiden puoluekirjan haltuunsa, ja lupaa vouhottaa mahdollisuuksien mukaan työperäisen maahanmuuton tuomista eduista. Mikäli harniskan omistaja myöhemmin osoittaa merkkejä äärioikeistolaistumisesta, hänen haarniskansa vaihdetaan vanhempaan malliin joka on valmiiksi ruostutettu, eikä täytä kiristyviä ilmastovaatimuksia. Katsastajalla on näin ollen oikeus kieltää haarniskan käyttö, joka altistaa metrossa kulkevat natsit väkivallalle, siitäs saitte lällän lää.

Vaikka haarniska ei kuluta mitään fossiilisia polttoaineita, sille voidaan säätää korkea päästöarvoihin liittyvä vero, aivan kuten Jyrki Katainen sääti sokeriveron koskemaan Vichyvettä, joka onkin tiettävästi pelkkää sokeria korkista pohjalle. Muslimit ja muut ylhäiset lahkot ovat vapautettuja haarniskasta, ja siihen liittyvistä maksuista sillä he ovat jo valovuoden muita edellä perinnevaatetuksensa kanssa. Hyvin ilmastoitu burka tai burkkiini, tarjoaa viilentävälle kesätuulelle mahdollisuuden hakeutua joka niemeen notkoon ja saarelmaan, joita tutuukin riittävän kyseisten ryhmien vanhetessa. Yhtä kaikki, he ovat kasvissyöjiä sillä halan lammas ei ole lihaa, se on vihannes,. Näin on Tampereen ( surullisen )kuuluisa yliopisto ilmoittanut. Sama opistohan keksi että miehillä on kuukautiset, sukupuolineutraalit vessat on ihmisoikeus, valkoiset eivät ole etninen ryhmä ja sukupuolia on vähintään 32 + sukupuolettomat, ( lukumäärä tuntematon ) mutta ilmeisen paljon koska kaikki suunnitellaan vain heidän ehdoillaan toimivaksi.

Tässä pläjäys tietoa tiedottomille, olkaa hyvä.

Kata

😀  ”Mikäli harniskan omistaja myöhemmin osoittaa merkkejä äärioikeistolaistumisesta, hänen haarniskansa vaihdetaan vanhempaan malliin joka on valmiiksi ruostutettu, eikä täytä kiristyviä ilmastovaatimuksia…”
Mie nyt sitte taas remahdin nauruun vaikka ”Englantilainen potilas”menossa mutta jäin miettiin että millä se ruostutus tehtiin…kyllä on kunnon rankku! 😀

Ilkka Forsten

Ensinnäkin ruoste on sisäpuolella, luonnollisesti, sillä ulkokuori ei haittaa menoa, ja ruostehan syntyy joko suolan tai kondensioveden tuloksena. Koska haarniskassa ei ole varsinaista ” vedenpoistoluukkua ”, on veden kondensoituminen enemmän kuin todennäköistä. Lisäksi pitää muistaa että hiki on suolaista, joten nyt tiedämme mistä kaikki saa alkunsa.

Kata

Mie aattelin että josko on ”löysät pois”menetelmä. 😀

Ilkka Mänttäri

Älä unohda että haarniska täytyy olla tehty sähköä johtamattomasta materiaalista koska muuten se voisi olla tappava sähköalan työntekijoille. Voihan se tosin olla että hallitus tekee tuosta teräshaarniskasta lain ja sitten katsoo viikon jälkeen kuinka monta sähkömiestä on vielä hengissä ja tekee viikon jälkeen toisen lain jossa se kumotaan. Näinhän se homma etenee.

Ilkka Mänttäri

No haluaisin kuitenkin nostaa aikaisemmassa kommentissani mainitsemani asian esiin. Työturvallisuus myös asettaa vaatimuksia pukeutumiselle.

Horace Smith

Muslimien ja islamin periaate on, että he saavat tehdä mitä- ja kuinka vaan, mutta heidän tekemisiä, varsinkaan uskontoa ei saisi kritisoida millään tasolla. Oikea päätös, ei tuumaakaan periksi.

Jupi

Ja teki ne mitä tahansa syntejä ovat he silti sua, vääräuskoista, parempi ihminen, ovathan ne sentään muslimeja.

Kata

Ohhoh no mistä nyt tuulee??Jukra että välillä jotain järkeäkin päätöksissä!
Toisaalta ei nämä voi luopua näistä turvaräteistä joten töihin heitä ei saa koskaan.Mutta sekin parempi kuin että….

Ilkka Mänttäri

Sokeakin kana löytää joskus jyvän.

John Quiman

Aika opitimistista, jos uskoo hallituksen löytävän joskus jyvän, mutta onhan siellä monta kanaa, jopa miespuolisia kanoja, joten ehkä aina joskus joku niistä löytää.

Ilkka Forsten

Niillä on jopa oma puolue, De Höna..

Ilkka Mänttäri

😊

Puolueeton

EU-tuomioistuin tekee myös tarpeellisia ja hyviä päätöksiä.

Ilkka Mänttäri

Harvoin.

Jupi

Koko ajan. Mutta kenen tarpeisiin ja kenelle hyvä päätös. Eihän kukaan valitse virkaan sellaista tuomaria joka ei kuulu samaan kalastuskerhoon.

Tuumailija

Onhan tuo jonkin verran tuulella käyvä instanssi.

Ilkka Forsten

Turhan vähän.