Eurooppa Maahanmuutto

EU:lla todellisisia vaikeuksia kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palauttamisessa – vain alle kolmannes lähtee vapaaehtoisesti

Ylva Johansson. Kuva EC Audiovisual Services.

EU:n sisäasiainkomissaari, ruotsalainen sosialisti Ylva Johansson tunnustaa, että kolmannes kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista henkilöistä palaa kotimaahansa. Vain alle kolmannes palaa vapaaehtoisesti.

Noin 70 prosenttia turvapaikanhakijoista jää joka tapauksessa Euroopan unioniin, vaikka turvapaikkapäätös olisi kielteinen.

– Mitä tulee siihen, kuinka jäsenvaltiot voivat parantaa prosessia, niiden tulee varmistaa, että kielteinen päätös tulee samaan aikaan kuin palautuspäätös, Johansson sanoi sen jälkeen, kun asian paljastanut EU-raportti oli julkaistu keskiviikkona.

– Oikeus hakea turvapaikkaa on perustavaa laatua oleva. Ihmisillä on oikeus saada tapauksensa kuulluksi. Mutta meillä tulee myös olla toimiva palautusjärjestelmä. Ja siksi panen tällä hetkellä niin paljon painoa palautuksiin, Johansson väitti.

Raportista kävi myös ilmi, että koronapandemiasta ja sen sulkemista rajoista huolimatta 110 000 siirtolaista saapui Euroopan unioniin laittomasti viime vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Lähde SVT.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit