Eurooppa Politiikka

EU:n ilmastotaistelun johtaja matkustaa saastuttavalla yksityiskoneella

Ursula von der Leyen. Kuva EC Audiovisual Services.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen haluaa EU-jäsenmaiden noudattavan tiukkaa linjaa kasvihuonekaasupäästöjen hillitsemisessä ja ajaa EU-maita kohti hiilineutraaliutta. Samaan aikaan poliitikko ei kuitenkaan elä itse kuten opettaa.

62-vuotias saksalainen Ursula von der Leyen on yksi Brysselin kiihkeimmistä ilmaston pelastajista. Hän vaatii EU-jäsenmailta kovia toimenpiteitä ilmaston tilan kohentamiseksi: tavoitteena on hiilineutraali EU vuoteen 2050 mennessä.

Von der Leyen ei kuitenkaan itse elä kuten opettaa. Sen sijaan että käyttäisi matkoillaan junaa tai muita julkisia kulkuneuvoja, EU-pomo matkustaa yksityissuihkuilla, joiden päästöt ovat mailia kohden 20 kertaa enemmän kuin kaupallisilla lennoilla.

– Se on tekopyhyyttä. Euroopan eliitillä tahtoo olla ”tee niinkuin minä sanon, älä kuten minä teen”, kritisoi brittiläinen konservatiivipoliitikko Andrew Bridgen.

Monet von der Leyenin 16 työmatkasta olisi voitu tehdä rautateitse – matkustusmuoto, jonka olisi päästöjensä ja kustannustensa pienuuden vuoksi hyvä sopia myös EU-eliitille.

Lähde Daily Mail.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit