Eurooppa Maahanmuutto

EU:n siirtolaisasioiden komissaari vaatii siirtolaisten suoraa vastaanottamista kolmansista maista ja uudelleensijoittamista EU-jäsenmaihin

Dimitris Avramopoulos Photo EC – Audiovisual Service / François Walschaerts

Euroopan komissio vaatii EU-jäsenvaltioita lisäämään siirtolaisten suoraa vastaanottoa kolmansista maista.

Euroopan komission siirtolaisasioiden komissaari Dimitris Avramopoulos vaatii  kolmansien maiden siirtolaisten suoran vastaanottamisen kiihdyttämistä ja antamaan näille humanitaarista suojelua sekä integroimaan nämä Eurooppaan.

– Kehotan jäsenmaita käynnistämään uudelleensijoittamistoimenpiteet pakolaisten vastaanottamista varten niin pian kuin mahdollista, siirtolaisasioiden komissaari Dimitris Avramopoulos kertoi Welt am Sonntagille.

Avramopouloksen mukaan uudelleensijoittaminen on erityisen tärkeää Libyan sotaa Nigeriin paenneiden siirtolaisten kohdalla. Libyasta on lähtenyt ihmisiä myös Ruandaan, joten siirtolaiskomissaari on tyytyväinen YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) ja Ruandan käymiin keskusteluihin.  Avramopoulos vaatiikin suorien evakuointien lisäämistä Libyasta.

Avramopoulos muistutti, että Eurooppaan on uudelleensijoitettu jo 35 000 siirtolaista EU:n uudelleensijoitusohjelmien alaisuudessa. Hän myös huomautti, että määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin. Siirtolaiskomissaari kuitenkin painotti, että itsetyytyväisyyteen ei ole aihetta, vaan uudelleensijoittamisesta täytyy muodostua suojelua tarvitseville pääasiallinen tapa päästä Euroopan unioniin.

– Uudelleensijoittamisesta täytyy tulla ensisijainen tapa halutessamme tukea pakolaisia vastaanottaneita kumppanuusmaitamme, mutta uudelleensijoittaminen on myös tärkeää tarjottaessa Eurooppaan haluaville pakolaisille turvallinen reitti, jotta heidän ei tarvitse turvautua vaarallisiin ja laittomiin meri- ja maareitteihin, Euroopan komission siirtolaisasioiden komissaari Avramopoulos päätti.

  • 1.4K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi