Eurooppa Talous

EU:n turismi on menettänyt 180 miljardia euroa terrorismin takia

Pariisin Bataclanin terrori-iskun muistotilaisuus 2015. Kuva Takver / Flickr
Tutkimuksen mukaan terrorismin vaikutukset Euroopan turismille vuosien 2004 ja 2016 välisenä aikana kohoavat jopa 180 miljardiin euroon.

EU:n turismi on menettänyt 180 miljardia euroa terrorismin vuoksi vuosien 2004 ja 2016 välisenä aikana. Asia käy ilmi kesäkuun alussa julkaistusta RAND Europe -järjestön tutkimuksesta.

Tutkimus paljastaa, että kuluttajien käyttäytyminen muuttuu terrori-iskujen myötä. Yritykset ja kuluttajat eivät kuluta, säästä tai sijoita samoin kuin ennen terrori-iskua.

Suurin negatiivinen vaikutus terrori-iskuista on kohdistunut Britannian ja Ranskan turismille. Maiden turismiliiketoiminta on menettänyt noin 43 miljardia euroa. Seuraavana tulee Espanja, joka on menettänyt 40,8 miljardia euroa. Saksan arvioidaan menettäneen 19,2 miljardia euroa.

– Terrorismin kurittamissa maissa on havaittavissa fyysisen tuhon ja tunnepohjaisten traumojen lisäksi negatiivinen vaikutus talouteen … bruttokansantuotteen menetykset näissä maissa ovat huomattavat, Marco Hafner, RAND Europen vanhempi ekonomisti sanoo.

Ekonomistin mukaan raportin selkeä viesti on, että terrori-iskut voivat johtaa psykologisiin vaikutuksiin, joiden vuoksi kuluttajat ja yritykset muuttavat taloudellista käyttäytymistään.

Lopputuloksena ovat taloudelliset menetykset koko Euroopassa.

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa