Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

EU:n turvapaikkahakemusten määrä nousee lähes miljoonaan vuonna 2022

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0) / Irish Defence Forces.

Turvapaikkahakemusten määrä EU:ssa kasvoi 46 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna.

EU:n 27 jäsenvaltiossa rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 923 991 turvapaikkahakemusta, mikä on 46,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021 Euroopan komission tietojen mukaan.

Jälleen kerran Saksa oli tärkein kohde, ja sinne jätettiin 226 467 hakemusta. Ranska oli toisena 154 597 hakemuksella, ja sen jälkeen tulivat Espanja (116 952) ja Itävalta (108 490).

Näissä turvapaikkahakemuksissa ei kuitenkaan ole mukana niitä lähes 5 miljoonaa ukrainalaista pakolaista, jotka pakenivat Eurooppaan vuoden aikana. Esimerkiksi Saksaan saapui viime vuonna 1,2-1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa, mikä on ylikuormittanut vastaanottokeskukset ja johtanut maahanmuuttovastaisen asenteen voimistumiseen maassa.

Saksassa turvapaikkahakemusten määrä kasvoi yli 30 prosenttia, ja maahan tuli eniten maahanmuuttajia sitten edellisen ennätyksen vuonna 2016. Suurin ennätys oli kuitenkin Itävallassa, jossa turvapaikkahakemusten määrä kolminkertaistui vuoteen 2021 verrattuna, vaikka konservatiivihallitus vannoi hillitsevänsä maahanmuuttoa.

Turvapaikkahakemusten valtava kasvu Itävallassa herätti närkästystä hallituksessa, joka on jo pitkään syyttänyt EU:ta siitä, että se ei tarjoa asianmukaista rajaturvallisuutta.

”Laiton maahanmuutto rasittaa Itävaltaa tällä hetkellä voimakkaasti. Osuutemme Euroopassa on suhteettoman suuri”, totesi liittokansleri Karl Nehammer viime vuonna. ”EU:n maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut. Euroopan unionin ulkorajoja ei edelleenkään suojella vahvasti, ja ongelman todellisuus jätetään huomiotta.”

Toisessa ääripäässä olivat Slovakia ja Unkari, joissa turvapaikkahakemuksia oli vain 544 ja 46, unkarilaisen Magyar Hírlap -uutistoimiston mukaan.

EU:n tietojen mukaan suurin osa turvapaikanhakijoista on Syyrian kansalaisia, mutta monien tiedetään kuitenkin vain väittävän olevansa maasta kotoisin, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet jäädä Eurooppaan. Seuraavina listalla ovat Afganistan, Turkki, Venezuela ja Kolumbia. Turkin kansalaisten jättämien hakemusten määrä kaksinkertaistui, ja Venezuelan ja Kolumbian kansalaisten määrä kolminkertaistui vuoteen 2021 verrattuna.

Raportissa korostetaan myös sitä, miten Libyalla oli keskeinen rooli maahanmuuton kasvussa: 77 000 ihmistä kirjattiin tulleen Libyan rannikolta, mikä on eniten sitten vuoden 2017.

Lähde: Remix

45 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
1384 On 5 miljoonaa mielipidettä

1384 On demokraattinen mandaatti 
suomen valtamediat saivat gallubeinen suomen natoon
 siksi he ovat nyt niin kiimoisaan
MATTI VANHASELLA
 ON ERIKOINEN KÄSITYS DERMOKRATIASTA
Meillä on hyvin vahva poliittinen ja demokraattinen mandaatti Natoon 
Ylen kysely: 23.2–25.2.2022.
**Enemmistö** suomalaisista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä
Kyselyyn vastasi* 1382* 18–80-vuotiasta vastaajaa
ONKO 1383 Valtamedian MANIPULOITUA 
**Enemmistö suomalaisista* 
Ylen kysely: 14.3.2022 
Natoa kannattaa jo 62 prosenttia suomalaisista
**Kyselyyn vastasi 1378 vastaajaa.** 
Otos edustaa Suomen äänestysikäistä väestöä (18 vuotta täyttäneet).
Merkittävä muutos on sekin, että nyt **vasemmistoliiton ***kannattajissa 
oli enemmän Nato-myönteisiä kuin Nato-kielteisiä.
1384 On demokraattinen mandaatti 

juu

Ihmiset saadaan kannattamaan vaikka omaa murhaamistaan, jos heitä tarpeeksi median ja ”asiantuntijoiden” toimesta siihen painostetaan.
Jos Suomi nyt natoon hyväksyttäisiin, niin se olisi naton omien sääntöjen vastaista.
Mikään ”galluppi” ei ikinä kerro kansan enemmistön mielipidettä.

Hätätila tai väärinymmärrys

”Laiton maahanmuutto rasittaa Itävaltaa tällä hetkellä voimakkaasti. Osuutemme Euroopassa on suhteettoman suuri”, totesi liittokansleri Karl Nehammer viime vuonna”
EU-maat ovat täysin puolustuskyvyttömiä ja polvillaan kun maahan tunkee väkeä ikielatukseen eikä suostu edes lähtemään pois.
Miten tälläiset maat pystyisivät puolustautumaan jos tunkeutujilla olisi vielä aseet?

juu

Kyseän on siitä ettei me saada puolustautua. Me ollaan valkoisia ja siten syyllisiä ihan kakkeen mitä maailmassa on tapahtunnut

Ilkka Forsten

Lain mukaan jokainen saa puolustautua mutta keinot on suhteutettava tilanteeseen sopivaksi. Ikään kuin siinä tilanteessa olisi mahdollista tehdä analyysi vaarasta, miettiä vaihtoehdot ja valita oikein.

ike

Laista todellakin pitäisi poistaa tuo analyysin vaatimus. Kaikki ymmärtävät että se on tuollaisessa tilanteessa mahdoton. Se kai on jonkinlainen takaportti että syyte voidaan aina nostaa, vähän riippuu syyttäjän poliittisesta kannasta tai mielentilasta.

jhrtjje

Toivottavasti rauta ei löydä tietään rajoille liian myöhään.

Selssius

Lässähtikö Putinin energia-ase? ”Euroopalle vuosi lisäaikaa” (iltalehti.fi)
Leuto talvi oli nyt armollinen Euroopalle, mutta sitten kun ilmasto lämpenee pari astetta nykyisestä niin meno alkaa päinvastoin olla aika armotonta ympäri maailmaa.

Ilkka Forsten

Väestönvaihto on vaan myytti… Ihanko totta ?

Anomaster

Kun puutarhaan laitetaan nopeasti lisääntyviä vieraslajeja, eipä aikaakaan, kun puutarha on niitä täynnä, eikä siellä kohta muu kasvakaan. Myyttipä tietysti, vai olisiko myytti se, että poliitikot tunnustaisivat katalat suunnitelmansa?

Jukka

Jonon päätä ei näy niin kauan kuin otetaan vastaan ja lapetaan rahaa eteen.

Juha

Nyt kun EU saa vallattua lisää ”lebensraumia” idästä niin tulevaisuudessa voimmekin ohjata kaikki afrikkalaiset ja arabit tuonne uuteen EUn vasallivaltioon.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Juha
murre riepunen

Tätä helkutin murjaania katkeamattoman jonona maillemme tunkee, vaatetus pitäisi olla lähtömaasta opittu, lannevaate, varvastossut ja puukeihäs, älämölö huutojen säestyksellä murjaanit sullottava paattiin takaisin, sinne niin, kannen alle ja ovet säppiin, täyttä höyryä takasi.

Jussiboy

Eiköhän nyt olisi aika teidän kutsua paludan Suomeen polttamaan koraaneja mutta sulkekaa alaikäiset pojat etäälle hänestä. Hänhän on vikitellyt nuoria poikia nettisivustoilla. Siinä teillä oikea sankari.

juu

Jari, eiku jussi, en itse pidä koraanien polttamista mitenkään järkevänä, mutta siinä taitaakin pointtina olla se että ihmiset näkee kuinka kirjan polttamisesta kiihottunut porukka ei vaan sopeudu länsimaisin.

juu

Kaiken lisäksi suurin osa niistä riehujista ei osaa edes lukea.
Niiden tietosuus koraaniin perustuu siihen mitä joku muu on heille kertonut.

Ilkka Forsten

Me pyydetään kirjailija Tervo asialle, hän onkin jo kunnostautunut heittämällä Raamatun studion nurkkaan. Tämä sankarillinen näyttö rohkeudesta, antaa meille uskoa että hän polttaa vielä Koraaneitakin. ( Niistä voikin tulla ihan hyvät sätkät, eikä mene polttaminen ihan hukkaan.)

juu

Ruotsissahan oli aiemmin jopa tilanne, jossa mitään koraania ei oikeasti edes poltettu, mutta koska ne islamistit oli ”jostain kuullut” että koraani poltetaan, niin siellä poltettiin puoli kaupunkia, murhattiin, ryöstettiin raiskattiin ihmisiä jne, ihan vaan sen takia että huhu levisi siitä että joku polttaisi koraanin.
Sopiiko tommonen porukka millään lailla mihinkään sivistysvaltioon? Minun mielestä ei.

Ilkka Forsten

Ählystaneissa riittää avioeron perusteeksi se että aviomies väittää vaimon polttaneen koraanin, tai muuten häpäisseen sitä. Sanoisin että käsite oikeusvaltio on silloin aika vieras, jos pelkkä yhden ihmisen väittämä ilman todisteita riittää tuottamaan eron ja kivisateen.

juu

EU:n 27 jäsenvaltiossa rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 923 991″
Eli siinä oli semmoset 923 000 valheellista kurpitsavankkuritarinaa.
On se ihme ettei tota turhapaikkajärjestelmää saada lakkautettua ja muutettua, kun se ei toimi ollenkaan nykypäivänä.
Tai toimiihan se huijareille ja rikollisille, mutta yksikään oikea pakolainen ei mihinkään pakoon pääse. Ukraina nyt tekee siinä pienen poikkeuksen, mutta johan sieltäkin afrikkalaisia pukkaa ovista ja ikkunoista.

Anomaster

Ukrainan ulkomaalaisten tulisi siirtyä kotimaihinsa, ei muualle Eurooppaan.

juu

Afrikkalaiset löytää aina sen raon mistä pääsee ilmasten lihapatojen ääreen.

ike

Kertaus on opintojen äiti. Vaihtakaa tämä hallitus.

juu

Toki meillä on ihan äärivasemmistolainen hallitus, jota joskus kommunisteiksi olisi voinut kutsua.
Mutta ei Suomessa hallitusta vaihtamalla ikävä kyllä meno miksikään muutu.
Persut toki yrittää näyttää olevansa erilainen puolue kuin muut, mutta silti ne kannattaa EU:ta, ne kannattaa ilmastohumppaa, ja koska ne kannattaa EU:ta ne kannattaa myös massamaahanmuuttoa.
Suomi voisi saada oikeasti kansallismielisen hallituksen vain eroamalla EU:sta, sillon ne päättäjät ei kumartelis enää muihin maihin, vaan joutusivat ajattelemaan että mitä Suomen kansa haluaa.

Anomaster

EU:n kannattaminen periaatteessa ei tarkoita EU:n nykyisen politiikan kannattamista. Onhan EU:n parlamentissakin paljon porukkaa, joka ei kannata nykyistä typerää politikkaa. En tosin ole varma miten paljon persut kannattavat EU:a. Halla-Aho sanoi aiemmin, että koska kansan vahva enemmistö haluaa kuulua EU:iin, ei ole realistista ajaa eroa.

Pitää aina muistaa, että ei politiikassa kannata hukata voimavarojaan tyhjään huuteluun vain siksi, että tuntuu joltain. Pitää olla viileän järkevä ja ajaa asioita, joihin voi vaikuttaa. Ei siitä ole mitään hyötyä, että ajaa asioita, joista voi eduskunnassa huutaa ja huhkia, mutta eipä sitten sen enempää saa niissä asioissa aikaiseksi.

juu

Niin EU parlamentissa on ”näennäisdemokratian” takia EU kriittisiä edustajia.
Mutta ongelma onkin siinä, että heitä ei ikinä valita mihinkään virkaan jossa voisi jotain vaikuttaa.
Se että joku pitää 30 sekunnin puheen siellä kerran 4-vuoteen ei ihan hirveästi vaikuta.

juu

Mutta en toki halua kenenkään äänestämiseen vaikuttaa, sanonpahan vaan etten itse varmaan äänestä ketään.
Ja oon tainnut ennenkin sanoa KD ois aikalailla ainoa puolue jota vielä pystysin äänestää
On vaa niin pieni puolue että äänestäminen tuntuu turhalta.

Ilkka Forsten

Ei siellä RKP ole sen suuremmalla voimalla mukana, mutta niinpä sitäkin vaan äänestetään. Joten, älä jätä äänestämättä.

Kaverin Puolesta

Tilanne ei ole hallittavissa mutta SUOMI voi aina SULKEA RAJAT LOISILTA!

ike

Kertaus on opintojen äiti. Vaihtakaa tämä hallitus. Voisin jatkaa tätä mutta kai se tuli ymmärretyksi.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Anteeksi, nyt en ymmärtänyt, joten voitko sanoa uudelleen ?

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
ike

😊

Anomaster

Tuo vaikuttaa ymmärtäväiseltä hymyltä.

Suomi lähtee IMF:n holhoukseen

Vai turvapaikanhakijoita, hahahahah, ihan hatusta vedetty nimitys sosiaaliturvan hyväksikäyttäjille. Ei voi olla kuin vihreän feministiakan keksimä määritelmä.Sitä sosiaaliturvaa vaan ei riitä koko maailmalle, me ollan kohta kusessa valtionvelan kanssa.

Hanski

Se on sitä globaalia taakanjakoa jolle ei tule loppua, ennenkuin jokainen vastaanottajamaa on samanlaisessa tilassa kuin taakantuojan lähtömaa.

Iso A. on suurin

Kyseessä on ”käänteinen kehitysapu”, jossa apua ei viedä vaan autettavat tuodaan.

Välimeren eteläpuolelta olisi tuotavissa alkuasukkaita vaikkapa tuplaamaan Euroopan koko nykyinen väestö.

Sen suuntaiseen kehityskulkuun verrattuna meneillään oleva Ukrainan sota olisi lähinnä vain pientä paukuttelua.

Horace Smith

Onhan ne turvapaikkaa vailla, nimittäin sosiaaliturvapaikkaa. Kelle tahansa kelpaa ilmainen ylläpito.

Sari Saarela

EU on itse luonut koko ongelman. Tätä porukkaa ei tänne lamppaisi, jos EU ei suuressa typeryydessään vastaanottaisi kolmannen maailman onnenonkijoita ja elintasopakolaisia turvapaikanhakijoina.

Anomaster

Aivan kuten Suomessa 2015 poliitikot sanoivat kuorossa, että pakko laskea, ei voi estää marssijoita Torniossa, koska kansainväliset sopimukset jne.

Muutamaa vuotta myöhemmin yksi kuorolainen, Orpo, myönsi, että olisi voitu estää. Hymyili ikään kuin olisi ollut nerokaskin, kun valehteli silloin kansalle päin naamaa.

ike

Se on ”maan tapa”.😊.

Ilkka Forsten

Siihen ei mennyt edes vuosia kun Orpo myönsi asian. Ensin sen sanoi ” sibulla ” pääministerin ominaisuudessa. Herra Petterin motiivit olivat hyvin sisäänpäin lämpiävät. Tuolloin 2015 hänen vaimonsa pyöritti lakitoimistoa joka käsitteli tulijoiden asioita ja perusteita. Herra siis syötti asiakkaita vaimonsa yritykselle väittäen ettei ollut millään tavalla tietoinen vaimon yrityksen toimenkuvasta.. Sibylla teki vähän samanlaisen peliliikkeen oman poikansa yrityksen kanssa. Hän vieraili Kiinassa solmimassa kauppasopimuksia, ja kas kummaa niitä tulikin hänen poikansa yritykselle ihan mukavasti. Kun tästä nostettiin kissa pöydälle, näytteli sibylla hämmentynyttä ja toisteli ettei hän tiedä poikansa yrityksistä yhtään mitään. ” En minä isänä voi tietää mitä poikani tekee”… No et niin, harvahjan meistä nyt tietää mitään omiensa tekemisistä. Minunkin jälkeläiseni voi olla koko Sisilian suurimpia mafiosoja, mistäs minä sen voisin tietää.

Suomi-akat haluaa marakatin hiv-melaa mekkoon

Siis sosiaaliturvapaikanhakijoita. Vajaaälyisille eurooppalaisille matupatja-akoille kaltaistansa (älykkyysosamäärä alle 80) seuraa. Veronmaksajien piikkiin loppuelämänsä täällä loisivia marakatteja, ikävä kyllä.

pertsa

Kyseessä on sionistien johtama väestön vaihto! Kannattaa lukea Goudenhove-Kalergin teos ”Europa Erwacht” vuodelta 1925 niin silmät avautuvat!

Kartsa

Se ihmetyttää miksi ne raiskaa naisia, suomalaiset huorat antaa muutenkin, ihan tarjoaa. Varmaankin se on matujen mielestä liian itsestäänselvää ja tylsää, he haluavat nöyryyttää ja pahoinpidellä saadakseen tavoittelemansa mielihyvän.

Tyyne

Usein näillä akoilla on esim. viihteellä tyttöjenillassa baarissa alkanut tehdä mieli eksoottista nakkia (oman ukon selän takana) ja kun on saatu marakatilta se seksitauti ja käry kävi, niin sit muuttuukin ääni kellossa ja onkin ”raiskaus”… Näin se vaan menee, ikävä kyllä.