Eurooppa Maahanmuutto

EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistuskaavailut saavat varautuneen vastaanoton

Kuva Shutterstock.

EU-komissio ehdottaa taas kiintiöitä turvapaikanhakijoiden jakamiseen jäsenvaltioihon. Vastaanotosta kieltäytyvien maiden tulisi ottaa muita tehtäviä hoitaakseen.

EU-komission uudet turvapaikkajärjestelmää koskevat uudistussuunnitelmat ovat saaneet etenkin Saksan hallituksessa mutta myös lukuisissa muissa jäsenmaissa varautuneen vastaanoton, kertoo Welt.

Alun perin komission EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistuksen esittelyn piti tapahtua jo huhtikuussa, mutta ajankohta on edelleen avoinna.

Asia on merkittävä, ja EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin kerrotaan ottaneen komissiossa uudistuksen kiistakohtia koskevien neuvottelujen vetovastuun itselleen.

Jatkuvan kiistan aihe on muun muassa siirtolaisten uudelleensijoittamista koskeva kysymys. Von der Leyen johtaa nyt itse myös ratkaisevia keskusteluja jäsenvaltioiden kanssa.

Länsirintamalta ei mitään uutta

Siirtolaisten jakoa ja turvapaikanhakijoiden hakijoiden käsittelyä koskevat uudet ehdotukset ovat pääosin vain entisiä keinoja uudessa asussa. Lisäksi monet uusien suunnitelmien säännökset ovat aivan liian epämääräisesti muotoiltuja.

EU-komissio Leyenin johdolla esittää taas kiintiöitä turvapaikanhakijoiden jakamiseksi, jos Välimeren maat kuten Italia ja Kreikka ylikuormittuvat tulevaisuudessa. Niiden jotka eivät ota turvapaikanhakijoita tulee ottaa itselleen muita tehtäviä, kuten rajojen turvaamista.

EU-komission suunnitelmassa mainitut yhteistyösopimukset kolmansien maiden kanssa pakolaisten karkottamisen helpottamiseksi ovat ”vain pelkkää hurskastelua ja toiveajattelua konkreettisen politiikan sijaan”.

Ristiriitaa aiheuttaa myös EU-parlamentti, joka vaatii siirtolaisystävällisempää politiikkaa samalla kun EU-maat haluavat rajoittaa siirtolaisten määrää.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit