Eurooppa Maahanmuutto

EU:n turvapaikkaprosessi on täysin epäonnistunut – 73 prosenttia palautettavista jää Eurooppaan

Pariisi heinäkuussa 2017. Kuva Lauren Southernin video.
Euroopan epäonnistuminen hylätyn päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palauttamisessa pahentaa siirtolaiskriisiä.

Elintasopakolaisista noin 73 prosenttia jää Eurooppaan huolimatta kielteisestä turvapaikkapäätöksestä ja karkotusmääräyksestä, kertoo The Times.

Vain noin kolmasosa palautettavista saadaan poistettua, mikä aiheuttaa vetovoimatekijän Eurooppaan pyrkiville elintasopakolaisille. Tilastot osoittavat, että afrikkalaiset ja aasialaiset saavat huomattavasti harvemmin pakolaisstatuksen verrattuna syyrialaisiin ja eritrealaisiin. Johtopäätös on se, että hyvin monet heistä ovat liikkeellä taloudellisista syistä.

Eräs EU:n siirtolaisviranomainen kertoi: ”EU-maiden hallitusten kyvyttömyys suorittaa palautuksia aiheuttaa suurimman vetovoimatekijän. Jos laittomat siirtolaiset tietävät, että heillä on paremmat kuin 70 prosentin mahdollisuudet jäädä Eurooppaan vaikka heidät määrättäisiin poistumaan, ei ole mitenkään yllättävää, että ihmiset astuvat veneisiin”.

UK:n sisäministeriön entinen maahanmuutto-osaston johtaja David Wood sanoi, että ”ylivoimaisesti suurin osa jää tänne, riippumatta heidän turvapaikkahakemustensa lopputuloksesta”.

Eurooppaan tulijoiden profiili on myös muuttunut. Vuoden ensimmäisen puoliskon suurin väestöryhmä olivat nigerialaiset, ja viime vuonna heistä vain 21,7 prosenttia sai turvapaikan. Guinea, Norsunluurannikko ja Bangladesh olivat seuraavat suurimmat lähtömaat. Syyria oli tilastoissa vasta viidentenä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit