Eurooppa Maahanmuutto

EU:n ulkorajoilla laittomien rajanylitysten määrä kasvoi marraskuussa kolmanneksella

Kuva Shutterstock.

Marraskuussa EU:n ulkorajoilla todettiin 30 prosenttia enemmän laittomia rajanylityksiä kuin kuukautta aiemmin. Marraskuussa laittomia rajanylityksiä oli 22 000. Asia käy ilmi EU:n rajavalvontaviranomaisen Frontexin antamista tiedoista.

Kuluvan vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana laittomat rajanylitykset ulkorajoilla kuitenkin vähenivät 8 prosentilla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Siirtolaisvirrat itäisen ja läntisen Välimeren alueilla vähenivät, mutta muita reittejä pitkin laittomia siirtolaisia saapui ennätysmäärä.

Kanarian saarille saapui marraskuussa 8150 laitonta siirtolaista. Edellisvuonna vastaavana ajankohtana määrä oli 517. Kaikkiaan Kanarian saarille on tämän vuoden aikana saapunut jo 21 033 laitonta siirtolaista Länsi-Afrikasta. Suurin osa on saapunut elokuun jälkeen, ja tulijat ovat pääasiassa Marokosta ja Saharan eteläpuolisista maista.

Keskisen Välimeren siirtolaisreitin tulijamäärä kasvoi marraskuussa 61 prosenttia edelliseen kuukauteen verrattuna.

– Vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana laittomien rajanylitysten määrä tällä reitillä on yli kaksinkertaistunut ollen nyt noin 34 200, Frontex kertoo.

Saapujista kaksi viidestä on Tunisiasta ja joka viides Bangladeshistä.

Läntisen Välimeren reitillä 1450 henkilöä on marraskuussa yrittänyt laittomasti Euroopan unioniin.

– Saldo 11 ensimmäisen kuukauden aikana lähentelee 15 900, mikä on 29 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Tällä reitillä tulijat ovat pääasiassa Algeriasta ja Marokosta.

Itäisellä Välimerellä havaittiin marraskuussa 750 laitonta rajanylitystä, mikä on puolet vähemmän kuin lokakuussa.

Tällä reitillä yleisimmät lähtömaat ovat Syyria, Afganistan ja Turkki.

Länsi-Balkanilla havaittiin marraskuussa 3200 henkilön pyrkivän laittomasti Euroopan unioniin. Määrä on 16 prosenttia vähemmän kuin lokakuussa.

– Tämän vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana lähes 23 000 siirtolaista havaittiin EU-rajoilla Länsi-Balkanilla, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019.

Balkanilla noin 60 prosenttia laittomista siirtolaisista on Syyriasta ja 20 prosenttia Afganistanista.

Lähteet SchengenvisaInfo, UNHCR.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit