Eurooppa Maahanmuutto

EU:n uudellenasutusohjelman kautta 50 000 pakolaista suoraan Afrikasta ja Lähi-idästä

Kuva Pixabay.
EU haluaa avata ”erityistä suojelua tarvitsevien” ihmisten suoran ja turvallisen kanavan Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan. Ensimmäiseen uudelleenasutusohjelman osaan on suunniteltu 50 000 pakolaista, joista noin 10 000 tulee Saksaan. Keväällä 2019 alkava ohjelma uudelleenasuttaa pakolaisia koko Euroopan unionin alueelle.

EU-komissio on esitellyt uudelleenasustusohjelmansa, jolla Eurooppaan tuodaan pakolaisia suoraan Afrikasta ja Lähi-idästä. Komission mukaan jäsenmaat ovat jo ilmoittaneet ottavansa vastaan noin 50 000 henkeä, joista yksinomaan 10 000 Saksaan.

EU:n maahanmuutto- ja sisäasioiden komissaari Dimitris Avramopoulos kehuu Saksaa vuolaasti.

– Saksan hallitus on jälleen kerran kansainvälisen solidariteetin eturintamassa, sanoo komissaari Funke-mediaryhmälle. Ohjelma, jonka EU-komission mukaan on tarkoitus uudelleen asuttaa keväällä 2019 vähintään 50 000, on suuri menestys. Tämän ohjelman lisäksi EU tukee lähtömaita 500 miljoonan euron tukipaketilla.

Avramopoulosta odotetaan Berliiniin tapaamaan sisäministeri Horst Seehoferia. Komissaari haluaa keskustella sisäministerin kanssa rajavalvonnan lopettamisesta.

– Tällaiset rajakontrollit eivät voi jatkua ikuisesti. Meidän on palattava normaaliin Schengen-systeemiin mahdollisimman pian, kertoo komissaari.

Lähde: N-TV.de

  • 585
    Shares

Liity kannattajajäseneksi