Kotimaa Politiikka

EU:n vihapuheen vastaista päivää vietettiin Saksassa ratsaamalla lähes 100 asuntoa – Suomen sisäministeriö osallistui päivän valmisteluun heinäkuusta alkaen

Kuva Shutterstock.

Päivän tavoitteena oli nostaa vihapuheen torjunta esille EU:n alueella.

Sisäministeriö twiittasi tiistaina, että ”tänään vietetään EU:n vihapuheen vastaista päivää. Sen teemana on mm. kertoa vihapuheesta ja viharikoksista ilmiöinä sekä niiden estämisestä. Lakien noudattamista valvotaan myös verkossa. #Poliisi muistuttaa, että vihapuheen jakaminen voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.”

– Mistä voin lukea tästä ”EU:n vihapuheen vastaisesta päivästä”? En löytänyt mitään siitä EU:n enkä minkään muun EU-maan sisäministeriöiden tiedotuskanavista? twiitin kommenteissa kyseltiin.

Kansalainen kääntyi sisäministeriön viestintäyksikön puoleen asian selvittämiseksi. Kysyimme, mistä muualta kuin sisäministeriön twitter-tililtä saisi lisää tietoa EU:n vihapuheen vastaisesta päivästä, milloin EU:n vihapuheen vastaista päivää on vietetty ensimmäistä kertaa sekä missä muissa maissa EU:n vihapuheen vastaista päivää vietetään ja millaisin juhlallisuuksin.

– Kyse oli Europolin ja useiden EU-maiden viranomaisten Joint Action Daystä, jonka kohteena olivat vihapuhe ja viharikokset. Päivän tavoitteena oli nostaa vihapuheen torjunta esille EU:n alueella. Tähän sisältyi viestintää ja joidenkin maiden toteuttamia operaatioita, kertoo viestintäasiantuntija Tiia Talvitie sisäministeriön viestintäyksiköstä.

Talvitien mukaan Suomi on osallistunut päivän valmisteluun jo kuluvan vuoden heinäkuusta alkaen. Sisäministeriö oli siten varautuneet tukemaan päivää ja aihetta sosiaalisen median viestinnällä.

Saksassa EU:n vihapuheen vastaista päivää on juhlistettu muun muassa laajoilla poliisiratsioilla. Reutersin mukaan Saksan poliisi ratsasi eilen 83 asuntoa ja muita rakennuksia sekä takavarikoi tietokoneita ja matkapuhelimia etsiessään todisteita vihapuheesta. 96 henkilöä on kuulusteltu vihapuhe-epäilyjen vuoksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa