Kolumnit

EU:n virkamiehen elämä on vain työtä ja nukkumista

Kuva Shutterstock.

Euroopan unionin hallinto työllistää noin 32 000 virkailijaa huikealla lähes 10 miljardin euron hallintobudjetillaan. Tämäkään virkailijamäärä ei näytä riittävän, sillä osa virkamiehistä valittaa olevansa pahasti ylityöllistettyjä. Elämä on vain työtä ja nukkumista.

EU on suuri ja mahtava, kuten se entinen Neuvostoliitto. EU:n hallinto on myös suuri ja mahtava, sillä se työllistää huikean määrän virkailijoita, yhteensä noin 32 000.

EU:n hallintomenot, joista osa menee EU-virkailijoiden palkkoihin, ovat nekin suuret ja mahtavat. EU käytti vuonna 2018 hallintomenoihin 9,665 miljardia euroa.

Ansiot EU-koneistossa ovat ainakin joka viidennelle siellä työskentelevälle suuret ja mahtavat. Vuonna 2014 enemmän kuin joka viides EU:n palkkalistoilla oleva ansaitsi vähintään 164 000 euroa vuodessa.

32 000 työntekijää ei kuitenkaan näytä olevan suuren ja mahtavan EU:n koneistolle riittävästi.

Viime kesänä eräs EU-virkailija valitti, että ”minulla ei ole elämää”. Hänen mukaansa ”elämä on vain työtä ja nukkumista”.

Tuhansien EU-virkailijoiden kova elämä työn ja nukkumisen merkeissä ei kuitenkaan jakaudu aivan tasaisesti. Näin voi päätellä Brysselissä EU-parlamentissa työskentelevän virkailijan ergonomisesta asennosta.

Hänen kova elämänsä näyttää olevan kovaa nukkumista jonkun toisen tehdessä ne kovat työt.

EU-parlamentin ylikuormitettu virkamies, Bryssel.
  • 92
    Shares