Eurooppa Rikos

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin: Muhammedia ei saa sanoa pedofiiliksi

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Kuva Adrian Grycuk / Flickr / CC BY-SA 3.0 PL
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin säilytti itävaltalaisnaisen sakkotuomion. Nainen oli tuonut julki Muhammedin pedofiilitaipumukset.

Wieniläisnainen oli puhunut syksyllä 2009 kahdessa ”Islamin perusteita” koskevassa seminaarissa Muhammedin avioliitosta alaikäisen Aishan kanssa, kertoo Junge Freiheit. Nainen päätteli, että Muhammed ”piti mielellään sutinaa lasten kanssa” ja hän esitti tämän johdosta retorisen kysymyksen: ”56-vuotias ja 6-vuotias – miksi muuksi me sitä voisimmekaan kutsua, kuin pedofiliaksi”?

Kaksi vuotta myöhemmin Wienin alueoikeus tuomitsi hänet ”uskonnollisten oppien halventamisesta” 480 euron sakkoon. Myös ylempi Wienin oikeusaste vahvisti vuonna 2011 tämän tuomion.

Naisen puheet olivat vihjanneet, ”että Muhammed ei ole palvonnan arvoinen”

Itävallan korkein oikeus kieltäytyi ottamasta asiaa käsittelyyn vuonna 2013, jonka johdosta nainen kääntyi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen. Se teki nyt päätöksen, että itävaltalaisnaisen oikeuksia ei ollut rikottu. Tuomiolauselman mukaan Itävalta ”oli huolellisesti punninnut valittajan oikeuksia vasten muiden oikeuksia saada suojaa uskonnollisille tunteilleen ja se oli siten säilyttänyt uskontorauhan Itävallan yhteiskunnassa.”

Lisäksi naisen puheet olivat perustuneet ”osittain paikkansapitämättömiin seikkoihin” ja ne olivat siten aiheuttaneet ”oikeutettua vihaa muiden keskuudessa”. Naisen laiminlyönniksi katsottiin se, että hän ei ollut kertonut yleisölleen ”neutraalilla tavalla historiallisista taustoista”.

Naisen puheet oli sen johdosta voitu tulkita vain siten, ”että Muhammed ei ole palvonnan arvoinen”. Tämän johdosta Itävalta ei ole rikkonut Ihmisoikeussopimuksen artikla 10 (sananvapaus) vastaan. Näin ollen naisen syyllisyys ”uskonnollisten oppien halventamiseen” säilyi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit