Kotimaa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin perui Suomelle langetetun tuomion tapetuksi väitetyn irakilaisen tapauksessa

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin. Kuva Adrian Grycuk / Flickr / CC BY-SA 3.0 PL

Euroopan ihmisoikeus päätti tarkistaa 14. marraskuuta 2019 Suomelle antamansa tuomion.

Irakilainen Ali saapui vuonna 2015 Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Sitä hän ei kuitenkaan saanut, vaan joutui palaamaan Irakiin vuonna 2017. Alin tytär jäi Suomeen.

Joulukuussa 2017 Alin kerrottiin kuolleen Bagdadissa ampumavälikohtauksessa.

Suomi sai 14. marraskuuta 2019 Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) langettavan päätöksen ihmisoikeussopimuksen rikkomisesta Alin tapauksessa. EIT:n käsittelyä pyysi kuolleeksi väitetyn Alin tytär, joka kertoi Suomen menettelyn ja omaisen kohtalon aiheuttaneen hänelle huomattavaa kärsimystä.

Myöhemmin kävi ilmi, että kuolleeksi väitetty Ali olikin elossa Irakissa. Viranomaisille esitetty kuolintodistus oli väärennetty.

Helmikuussa 2021 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tyttären ja tämän entisen aviomiehen törkeä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta. Käräjäoikeus tuomitsi tyttären 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja entisen aviomiehen 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Euoopan ihmisoikeustuomioistuin otti Suomen pyynnöstä huomioon esille tulleen huijauksen ja päätti tarkistaa Suomelle annetun tuomion. Ratkaisuna EIT totesi sille jätetyn kanteen pätemättömäksi ja siten perui 14. marraskuuta 2019 Suomelle antamansa tuomion.

Lähteet EIT, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
59 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

phd dissertation help database https://help-with-dissertations.com/

trackback

apa 7th edition dissertation example https://dissertationwriting-service.com/

trackback

free slots cleopatra https://slotmachinegameinfo.com/

trackback

luckyland slots casino https://www-slotmachines.com/

trackback

vegas slots online free https://411slotmachine.com/

trackback
trackback
trackback
trackback

mod the sims more slots https://pennyslotmachines.org/

trackback

vegas slots online free https://candylandslotmachine.com/

trackback
trackback
trackback

1largeness

Lukija

Ohisalo menetti samalla kasvonsa. Kovasti oli sättimässä meikäläisiä. Samaan aikaa kaverit huijasivat veronmaksajien rahoja.
Onneksi Suomen poliisi tutki asian. Ja rosvot jäi kiikkiin. Harmi kun tuli niin lyhyt tuomio.

Kaino-Vieno Huttunen

Sinänsä olisi mukava tietää, miten niille 500:lle Ohisalon tarkastuttamalle karkotuspäätökselle kävi. Ettei veronmaksajalle juuri langennut 300 milj euron lisälasku…

Jussi Hämäläinen

Väittävät tätä similaarikäännökseksi Alin lääkärintodistuksesta:

https://aijaa.com/7XjApt

Kata

😀 😀 Kiitos nauruista!

Jussi Hämäläinen

😉

Puolueeton

Hupaisa juttu, ettei EIT ole antanut tuomioita Ruotsille, joka on antanut turvapaikan pakolaisille, joita nyt ammutaan Ruotsissa viikottain. Eikö ole virhe antaa turvapaikka, jos kerran maa ei ole turvallinen.

John Quiman

Sitten olisikin hupaisaa, kun Ruotsista alkaisi useampia ”turvapaikkalaisia” mennä muihin maihin hakemaan turvapaikkaa.

Kata

😀 Johan ne lähetti meille 35000 kun Ruottisa on niin vaarallista,ihan ostivat juna-ja bussiliputki 😀 Ettei käy hullusti siellä Mälmööössä.

John Quiman

Se olikin aika ruma temppu, että Ruotsin valtion kustannuksella rahdattiin ”turvapaikanhakijoita” Tornioon. Se oli luultavimmin sovittu Suomen hallituksen kanssa, joka oli todennäköisesti lobattu jollain tavalla siihen, tervetuloa vaan.

Paljastavan typeriä lausuntoja antoi esim. Stubb, joka väitti, että ”monikulttuurisuus on rikkaus”, vaikka varmasti tiesi, että tulijoiden tyyppiset olivat olleet ongelmallisia ja lähinnä sossujen elättejä kussakin maassa ja ne tulijat olivat myös äärimonokulttuurisia. Voi tietysti olla, että Stubb on itse poskettoman tyhmä, mutta tosiasia on uskottavammin, että Stubb on tavattoman valheellinen poliitikko.

Toinen poskettoman hölmö oli Orpo, jonka mukaan ”pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia”. Orpo todisti vain, että hän on häikäilemätön kansankusettaja.

Molemmat nuo ja monet muut lausunnot ovat niin poskettoman tyhmiä ja epärehellisiä, että ei ole epäilystäkään siitä, että Suomen hallitus oli hyvin myötämielinen invaasiolle. Olihan rajalle lähetty jopa varusmiehiä kantamaan laukkuja. Oli sellaista näytelmää ja läpinäkyvää idiotismia, että ei mitään rajaa. Siksipä koko operaatio oli ilmiselvää kansan harhauttamista ja todelliset motiivit ovat vieläkin hämärän peitossa.

Kata

Näin on ja nekin motiivit vielä selvitetään!(No rahaa on tullut laki-ym vokkiosakkeista sun muusta eli kusetusta kaikki tyynni,Luonanne oon 🙁 )Mutta miten Orpo yhä hihhuloi kokkareiden keulilla,sitä ihmettelen kun siellä on ihan muutama järki-ihminenkin.Vaikka piha huutelikin pihalla.
Ja miten ihmiset noita äänestää…???

John Quiman

Ajat ovat muuttuneet.

Yksi mahanmuuttaja, johon tutustuin 80-luvun alussa, muistaakseni Pakistanista, oli hyvin suomalaistunut ja suomen kielikin sujui hyvin, mutta asui Tukholmassa. Oli tullut joskus vuosikymmentä aiemin Suomeen ja oli Suomen kansalainen. Oli hyvin rehtikin tapaus.

Hän kertoi naureskellen jutun siitä, kun meni Suomeen ja laittoi rajalla tiskille Suomen passin. Passintarkastaja katseli sitä. Käänteli ja väänteli jonkin aikaa ja lopulta kysyi, että ”mistäs sä oot tämän saanut”.

Ilkka Forsten

Itse asiassa yksi on jo yrittänyt sitäkin temppua. Ihan hjiljattain se joku, muistaakseni itämaan ihme luikki Suomeen luvattomasti ja selitti että hän tarvitsee turvapaikan koska on tulossa RUOTSISTA.

The original undead

Walking Ali

seant

Nämä nimeltä mainitsemattomat järjestöt, jotka olivat tämän hakemuksen takana, pitäisi saada maksamaan tästä aiheutuneet kulut. Jo silloin kun ampuminen tapahtui, vaihtoehtomediassa oli vahva epäily, ettei kuvatun mukainen tappaminen ole ollut mahdollista.

Anonyymi

Paljonkohan sillekin tuli hintaa, kun Ohisalo avautti 500 turvapaikkapäätöstä uudestaan, koska mitään näin häpeällistä ei kerta kaikkiaan koskaan enää saa tapahtua?

Kata

Täsmälleen näin!Sen rouvan tekosia pitää vielä tutkia kunnolla!

John Quiman

Pitää myös selvittää mitä avatuille turvapaikkapäätöksille tehtiin ja peruuttaa mahdolliset myönnytykset. Muutoinhan tuli kamalasti kuluja valheellisin perustein. Ohisalo tuskin on halukas perumaan mitään annettuja etuja, koska ne edut olivat hänelle mieleen.

Kata

Hyvä pointti!

Eka Kettunen

Nyt on todistettu kaikkia oikeusasteita myöten, että Irakiin palaaminen on täysin turvallista, joten palautukset käyntiin täydellä teholla.

Tarvittaessa voin auttaa hyvän hyvyyttäni aivan ilmaiseksi vaikkapa lentokoneiden tankkaamisessa.

John Quiman

Ja jos joku sitten ammutaankin, voihan sitä pahoitella valtion puolesta. Se on halpaa kuin paavin apu, kun se rukoilee milloin keidenkin puolesta, mutta pitää tiukasti kukkaronsa nyörit kiinni.

Ilkka Forsten

Paavin kantahan on että pitää suvaita eri uskontoja ja antaa niille valtaa, mutta ei Vatikaanissa. Pelle mikä pelle..

John Quiman

Paavihan pesi oikeauskoisten jalkoja kristillisen symboliikan mukaisesti. Hän toteutti eurooppalaisten tapaan suvaitsevaisuutta. Mitä ilmeisimmin muslimit, joiden jalkoja pestiin, nauroivat ja pitivät sitä typeryytenä sekä heikkouden myöntämisenä tilaisuuden jälkeen.

Varmaan islamilaisten maiden uutisissa näytettiin ja muslimimaailma koki kristittyjen alistuneen islamin edessä. He saivat siitä voimaa kristityn maailman valloittamiseen eli paavin seremoniat toimivat kristittyä maailmaa vastaan.

Nykyään kristitty maailma on länsimaat, joissa kristinuskon merkitys on heikentynyt, mutta silti länsimainen ajattelu perustuu pitkälti kristinuskon vaikutukseen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
John Quiman

Joko pyysivät anteeksi – kuten suvakit aina vaativat anteeksipyyntöjä koko tunnetun historian ajalta.

Jussi Hämäläinen

EIT on osa EU:a, ja siten mielivaltainen, epädemokraattinen, agendaa ajava, propagoiva oikeusmurhadiktatuuri.
Sekä Suomen oikeuslaitoksen että EIT:n hengästynyt into ajaa agendan propagandaa käy ilmi siinä, miten näppärästi ja vailla alkeellisintakaan kritiikkiä ja vähintäkään lähempää tarkastelua mokomat torilta ostetut paperinriekaleet menivät kummastakin läpi. Mutta kun ne olivat niin agendan myötäiset, meniväthän ne tietenkin.
Suomen entistä sisäministeriä mukaillen: ”On rasistista epäillä maahanmuuttajien papereiden oikeudellisuutta, ne kuule on torilta ostettu kovalla valuutalla ja niissä on monissa vallan kultaiset kantit oikein!”

Kata

Hyvin sanottu,juuri näin!

matti mainio

Suomi iloitsee kun EIT armollisesti perui törkeällä kusettamisella Suomelle järjestetyn tuomion. Siis oliko EIT:llä myös mahdollisuus pitää tuomio voimassa, ja siihen olisi Suomen ollut tyytyminen ja kelvannut ministeri Ohisalolle.

Anonyymi

Ohisalo laittoi maahanmuuttovirastossa 500 päätöstä uudelleentarkasteluun tämän Suomelle häpeällisen tapauksen vuoksi. Saatiinkohan tästä johtuen sinne lisää paperinpyörittäjiä? Nyt ei osaa edes pyytää anteeksi, vaan toteaa kylmästi, että hyvä kun on tutkittu. Nämä nykyhallituksen naiset ovat narsistista porukkaa, he eivät koskaan tee omasta mielestään mitään väärin.

Sampo Maa

Sitä vain ei kukaan vieläkään ymmärrä, että miten ihmeessä Alin elämä ja kuolema oli Suomen vastuulla…

Ilkka Mänttäri

Ei se ole. Valtamedia ei vain tuota asiaa tuo esille.

Kata

Niinpä.Jos aatellaan miten monta alia keikkuu ympäri maapalloa ja joku suivaantuu jossain ja lasauttaapi ritsoilla ja ali pökrää lopullisesti niin Suomen vika,koska vihrusuvakkiretliintukat niin sanoo ja kaikki lakoaa aameen.
Oherratunaika…

Ilkka Forsten

Mikäli A tarvikkeet olisivat olleet made in Lapua, olisi vielä ymmärtänyt puoliosuuden mahdolliseksi, mutta kun nekin olivat todennäköisesti Putiniasta, ei syllisyys koske meitä millään tavalla. Torrakot oli ainakin kyseisestä osoitteesta, siitä ole varma.

Unto Paukkunen

Tässä kuolintodistuksessa oli tyhjää kohdassa kuolinpäivä. Nyt olisi syytä tutkia miten tämä voi mennä koko prosessin läpi huomaamatta sekä Suomen ao. viranomaisten pitäisi vaatia EIT:ltä virallista anteeksipyyntöä eikä vain nöyrästi iloita, että ai kun kiva kun tuomio purettiin. Jotain rotia pitää olla !

Ilkka Mänttäri

Myös tulisi kyseenalaistaa koko EIT. Ei siis todellakaan tutki tapauksia joista tekevät päätöksiä. Tuolle on toinenkin nimi, mielivalta.Vihervasemmiston suosikki politiikassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Hämmästyttävän heikko taso sillä EIT:llä, kun ei kykene edes alkeellisia asioita tarkistamaan todisteista. On kuin olisivat jo ennakkoon hyväksyneet täysin todeksi, koska viheriäisten vieraiden sanaahan ei saa kyseenalaistaa.

Kata

Täsmälleen samaa mieltä!

John Quiman

Virkamiehet eivät uskalla katsoa papereita ja kyseenalaistaa aitoutta, kun on kyse viheriäisten vieraista. Olihan Orpokin invaasion aikaan selittämässä kansalle, että tulijoiden motiivien kyseenalaistaminen on rasismia. Täysin pähkähullu väittämä, mutta varmaan sillä tukittiin hetkeksi monen suomalaisen suut, jotta ei vastustettaisi ihanuuden maahantuloa.

Kata

Ihmettelen vieläkin kuinka helposti suumme tukittiinkaan…no itse en ole kyllä hiljentynyt,sanon mitä mieltä olen ja näin on aina ollut ja näin on aina oleva!

pöh

Milloin saamme takaisin miljoonat jopa miljardit joita tähän on käytetty?
Tiedän kyllä että emme koskaan, jopa huijarit on edelleen suomalaisten elätettävinä.
Kuka tänne vielä haluaa maksaa veroja?

Ilkka Forsten

Villi arvaus jälleen kerran. Afgaanit.. He rakastavat verotusta näin olen käsittänyt.

John Quiman

Toki he rakastavat verotusta, koska he verottavat suomalaisia ns. suvaitsevaisten suvaitsemattomien avulla.

Ilkka Forsten

Muslimithan ylläpitävät ajatusta että islamilaisessa maassa saa olla kristitty, mutta siitä on maksettava veroa. Miten näin hyvä idea on voinut jäädä huomioimatta Suomen verottajalta noin käänteisessä mielessä ?

Eihän se olisi edes uskonvapauden vastaista, sillä elämme kuulemma demokratiassa ja silloin myöskin käänteinen verotus olisi luvallista.

Pinlaareni

Olemassaolovero, siinäpä vallkassa hilluville nuorille älykkäille naisille vinkki.

kullerwo

jotain hyviäkin uutisia 🤘

Ilkka Forsten

Vähän harvakseltaan mutta kuitenkin.

Kata

Vanhaan hyvää aikaan sentään Lapin Kansassakin ilmoitettiin että lehmä poiki kaksoset Posiolla…ne oli hyviä uutisia mutta nykyään tyyli on aivan muuta!LapparissaKIN!Tuli joskus tilattuaKIN!

Ilkka Forsten

Nykyään Posio poikii kaksoset, ja joissakin tapauksissa jopa neloset. Näin on päässyt käymään kun sallittiin käsite humanitäärinen maahanmuutto, joka toi posiolle(kin) viidakkorumpujen pärinää.