Eurooppa Maahanmuutto

Euroopan on valmistauduttava valtavaan siirtolaisvirtaan Afganistanista

Laittomia siirtolaisia matkalla kohti Euroopan unionia Turkin Pazarkulessa. Kuva Shutterstock.

Konrad Adenauer -säätiön työntekijä Ellinor Zeino varoittaa, että Eurooppaa saattaa odottaa massiivinen siirtolaisvirta, kun tuhannet ja taas tuhannet afgaanit pakenevat islamistijärjestö Talibanin vallatessa nopeasti maa-alaa Afganistanissa.

– Afganistanin tilanne muuttuu nopeasti. Taleban valloittaa maan yksittäisiä osia uskomattoman nopeasti … Maa on käännekohdassa ja ihmiset pelkäävät, kuvaili Ellinor Zeino.

Puolitoista vuotta sitten, viimeisimmän Taliban-järjestön kanssa solmitun sopimuksen jälkeen monet ajattelivat, että rauha olisi mahdollinen. Väkivallan lisääntyminen on kuitenkin johtanut vastarintaan Talibania vastaan. Ihmiset näkevät, mitä islamistiliike tekee, miten se hyökkää ja terrorisoi siviilejä. Samaan aikaan Taliban on onnistunut miehittämään suuren osan maata.

– Hallitus heikkenee ja Afganistanin armeija on demoralisoitunut. Siksi yhä useammat ihmiset pakenevat pääkaupunkia kohti. Mutta kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, hän lisäsi.

Toistaiseksi siirtolaisvyöry uhkaa eniten naapurimaita, mutta Zeinon mukaan myös Euroopan on varauduttava afgaanisiirtolaisten massiiviseen hyökyyn.

– Tällä hetkellä Iranin ja Turkin rajalle ilmestyy päivittäin noin 2000 siirtolaista. Mutta he haluavat päästä Turkista Eurooppaan. Turkin suurlähettiläs vahvisti tämän minulle, hän totesi.

Nykyinen tilanne liittyy myös terroriuhkaan. Zeinon mukaan se saattaa olla uhka Euroopalle keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä.

– Mutta tällä hetkellä terrorismi uhkaa eniten naapurimaita ja sekulaarisia muslimijärjestelmiä. Vaikutus kohdistuu niihin paljon voimakkaammin kuin Eurooppaan tai Yhdysvaltoihin, hän totesi.

Lähde Remix.

Tilaa
Ilmoita
guest
43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Udo

Talibanit valloittavat nopeasti kaupunkeja takaisin, koska Afgaanihallinnon taistelijat pelaavat talibanien pussiin ja ovat vain taistelevinaan. He vihaavat omaa hallintoaan, koska se ei ole tarpeeksi jihadistinen.

Jarkko

Ja nämä afganistanilaiset valitettavasti ovat juuri niitä jotka keikkuvat naisiin kohdistuvissa seksuaali rikoksista rekisterin ykkös paikoilla.

Irmeli

Ruotsissa ovat ainakin hyvin kunnostautuneet. Eihän ne Eurooppaan lähde sen takia että täällä on vapaa yhteiskunta jossa hauavat elää, vaan elämään herroiks meidän rahoilla ja elämään sitä islamilaista elämäänsä sharia lakeineen täällä, gettoutuvat tekevät rikoksia ja tappelevat ja vaativat uskonnollollen tilaa joka paikassa jo joka paikkaan…Eivät halua puolustaa omaa maataan, vaikka siellä on länsimaiden kouluttama armeija. Näitä ei pitäisi ottaa ollenkaan vastaan, menkööt toisiin islamilaisiin maihin. Olisivat saaneet talibanit kukistettua jos halua olisi löytynyt. Mekin oltaisiin osa Venäjää jos täällä olisi miehet juosseet karkuun…

Anonyymi

Olisikin pitänyt aseistaa ja kouluttaa naisia, koska heillä olisi ollut enemmän motivaatiota ja syytä taistella sortajiaan vastaan.

John Quiman

Ja mitä sieltä sitten tulisi? Nuoria miehiä, joiden oikea paikka on puolustaa maataan talebania vastaan, mikäli eivät halua elää sen alaisuudessa. Ei suinkaan juosta karkuun muualle helpomman elämän toivossa. He siis hylkäävät oman maansa ja samalla naisensa ja lapsensa. Näinhän homma on mennyt tähänkin asti.

Kata

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/us-troops-arrive-afghan-capital-assist-evacuations-2021-08-14/
Noita tulisi myös varmaankin…tuo video jutussa kertoo…mitä nämä mekkoeinarit ovat.

Eka Kettunen

Rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto se vain siellä leviää, ei sen kummempaa.

John Quiman

Suvakit eivät varmaan osaa vastata kysymykseen, että miksi ihanan rauhanuskonnon tieltä miljoonat haluavat paeta.

Kaitsu

Peku voikin sitten majoittaa ja elättää afgaaninsa ihan ite ja omalla kustannuksellaan.
Ei meillä muilla oo mitään tarvetta ja velvollisuutta elättää moisia turvapaikkaturisteja.

Teimer

Puppeli-Pekka ja hallituksen punikkihuorulit keskeyttävät Finnairin toiminnan ja koneet avaavat ilmasillan Kabuliin. Hädänalaiset ja vainoa kokevat rahdataan tänne pohjolaan veronmaksajien elätettäväksi. Komukoilla on jo firmat valmiina hoitamaan loisväelle palvelut ja veronmaksajien rahat siirtyy punikkipäättäjien taskuihin.

ilmestyskirjailija

Tällaiselle nuorelle optimistille tulee väkisinkin mieleen että väestönkasvun, ilmastonmuutoksen ja paikallisten sotien aiheuttamien pakolaisvirtojen päästäminen Eurooppaan tulee käynnistämään seuraavan suursodan.
Kenties jopa sen kolmannen maailmansodan.
Millä ihmeellä sellainen pystyttäisiin enää estämään ?

juu

Kolmas maailmansota on jo täällä, sitä ei vain huomata kun ei se tapahdu samoin kun vuosikymmeniä sitten aseilla.

Ilkka Forsten

Lohdutan sinua sanomalla ettei sotaa tarvitse pelätä. Siellä aina joku jää henkiin mutta siviilissä kuolevat kaikki.

murre riepunen

Meillä olaan valmiina, suut ammollaan, avosylin rajalla vastassa, elleivät löydä itse tänne pohjolan perukoille käymme hakemassa jetillä komeesti, ei tunnu köyhältä, mitä ne muutkin ajattelis meistä, ellemme toimi toisia kunnioittaen ja ihmiarvoa vaalien,,,on toi työvoimapulakin.

Tornion perintö

Tällä kertaa kaikki suomalaiset eivät kenties tyydy ihmettelemään tulijavirtaa ja kuuntelemaan epäuskoisina päättäjien selityksiä.
Vuoden.2015 länsirajan vuotamisen seuraukset ovat näet kaikkien tiedossa.
Jossakin vaiheessa niitä konkreettisia vastatoimia alkaa joka tapauksessa esiintyä.

Anonyymi

Täytyykö siis tavallisten suomalaisten lähteä rajoille tulijoita vastustamaan, kun rajavartiolaitos ei poliittisten päättäjien ohjeistamana sitä tee? Herää vaan jo kysymys, miksi meillä yleensä on armeija ja rajavartiolaitos ja mikä on se tilanne, jossa niitä tarvitaan?

Mirkku

Tottakai. Ne ihmiset, jotka nyt sieltä ollaan evakuoimassa, ovat vain etujoukko varsinaisen ruuhkan edellä.

Kaino-Vieno Huttunen

En oikein usko, että USA:n poistuminen selittää talibanin noin nopeaa etenemistä. Tuo hallinnon joukkojen demoralisoituminen kuulostaa lähinnä siltä, että liittyvät siihen talibaniin. Jos ovat oikeastaan koskaan oikeasti sitä vastaan taistelleetkaan.

Kata
Kaino-Vieno Huttunen

Tuo NYT vaatii rekisteröitymistä, vaikka jutun pääsisi lukemaan ilmaiseksi. Välttelen näitä rekisteröitymisiä, ettei ole liikaa käyttäjätunnuksia salasanoineen unohdettavaksi ja hakkerien käsiin joutuviksi.

Jossakin oli, että syy Afganistanista vetäytymiseen on resurssien keskittäminen Kiinaa vastaan. No Kiinahan se täyttää jenkkien/NATO:n valtatyhjiön Afganistanissa. Ovat jo sopineet mm. tienrakennusprojektista ja taliban on luvannut, ettei se anna uuguurien käyttää maaperäänsä Kiinaa vastaan tehtyihin hyökkäyksiin.

Pata

Koko kuvio haiskahtaa jätjestetyltä. Usrael opetti afgaanien sotilaallisen tukemisen jonka jälkeen mullahit alkoivat etenemään. Jos todella usraelin johto tosissaan kuvitteli mullahin pysyvän senkin jälkeen vielä vuorilla niin ei vittu. Tämän jälkeen on selvää että muslimia alkaa taas tunkeutumaan Eurooppaan elätettäväksi. Nyt on viimeinen aika potkia ämmät helvettiin hallinnosta.

juu

Ainoa valmistautuminen olisi laittaa ne rajat kiinni, mutta kun kaikki tiedämme ettei sitä tule tapahtumaan, niin jos on rahaa kannattaa sijottaa se nyt vokkibisnekseen.
Myös lakimiehille koittaa kulta-ajat..

Ilkka Forsten

Kohta kaikki lakimiehetkin ovat ” kullitettuja.”

Irmeli

Afgaaniveljekset on Saksassa syytettynä sisarensa julmasta murhasta. Sisaren länsimainen elämäntapa loukkasi miesten kunniaa. Kysymys kuuluu, että mitä nämä miehet teki länsimaassa jos länsimaalainen elämäntapa loukkaa, silloin pitää pysyä kotimaassa ja taistella talibaaneja vastaan tai liittyä niihin, kun arvomaailma on sama. Tämmösiäkö hirviöitä tänne pitää ottaa ”turvaan” ei kiitos. Islam ei sovi länsimaihin.

Johto on sekopäillä

Niin. Useita esimerkkejä on Suomestakin. On poltettu elävältä, pää irti, joukkoraiskaukset, kela huijaukset, matujengit, joukolla potkittu nuori hengiltä, puukotuksia, kouluissa helvetti, miljardi kustannukset, korvaukset sotarikollisille ( lue roikottivat päätä ) puoli milliä kummallekin, taksihelvetti, lammasgate Pohjanmaalla, segregaatio, ghettoituminen, joukkotappelut lähi-idän tyyliin jne. Siinäpä lista. Eikä edes ole kaikki. Ja lisää tilataan. Varmaa on, että jonkinlainen sota on tilauksessa. Muistatte videon, missä muslimit teurastivat kaksi skandityttöä? Itse kun sen katsoin, niin on uskomatonta kaiken muun lisäksi, miten tämän vihamielisen ideologian sallitaan tulla Eurooppaan.

Irmeli

Niin toi tapaus oli just nyt tapetilla Saksassa. Kyllähän noita esimerkkejä on joka puolla Eurooppaa ja Ruotsissa joka päivä….

Että sillain

Tarkoitin sitä tapausta, missä ihan näytettiin Marokossa retkeilijöiden pään irti leikkaamista. Se näytettiin ihan livenä. Miten ne leikkasivat pään irti sanoen allahu akbaria. Toinen oli tanskalainen ja toinen norjalainen. Molemmat hyödyllisiä suvakkeja. Loppu tuli karmealla tavalla. Olivat vielä elossa kun veitsi kurkulla välähti. Pää vieri lattialla. Ja ruumis sätki. Ja allahu akbar.

He ovat onnellisia

Siinä videolla kuulee ihan selvästi, miten se toinen tyttö huutaa äitiään. Niin. Luulenpa, että tämä Hämeenlinnan tapaus, jossa median kiiltokuva tyttö tapettiin Allahin nimeen. Eli pää irti. Siinä on tyttö kuullut viimeisinä hetkinä, että allahu akbar. Kun veitsi viilsi.

Anonyymi

Hyvin oli aivopesu kaikkien kulttuurien samanlaisuudesta mennyt perille, kun pohjoismaalaiset tytöt lähtevät kaksistaan Marokon vuorille vaeltamaan!

Kata

Niin kauheaa että miksi katsoinkaan..se palaa välillä mieleen ahdistavana että miten voi toisaalta ne tytöt olla niin sinisilmäisiä,Marokossa tytöt vaelsi!SEN PITÄISI olla ihmisoikeus mutta me kaikki tiedämme ettei ole noissa maissa!Ei tule ikinä olemaan!
Kertokaa tytöillenne totuus ei mitään suvakkiunelmaa!

Anonyymi

Naisilla ja tytöillä on eniten menetettävää ja suurin syy vastustaan näitä. Itse ainakin mielellään taistelisin armeijassa jos Talibanin kaltainen roskajoukko pyrkisi valtaan. Liberaaleille afgaaninaisille olisi ehdottomasti pitänyt antaa aseet käteen.
Enkä kyllä koskaan ole ymmärtänyt sitäkään porukkaa joka matkustaa noihin maihin huvikseen, ihan kuin niissä olisi mitään parempaa nähtävää kuin Euroopan maissa.

Ilkka Forsten

Nyt kun olisi tilaisuus sotia, raiskata ja ryöstellä koko heimon edestä, juostaan pakoon mutta kun päästään eurooppaan ” siirtolaisena, ” niin allah on suurin ja vääräuskoiset ovatkin riistaa. Näin kiittää islam auttajiaan, on nähty monet kerrat että ei tule enää yllätyksenä.

Kata

Juuri katsoin Tv dokkarin ”Hengenvaarallinen rakkaus”..ja kyllä ”minun lakini menee teidän lakienne ylle”sanoo isukki ja niin meni.Järkyttävä tarina äitiä myöten!Sanon vielä uudelleen ”järkyttävä”…niin kävi vaikka oltiin USAssa mutta….tytär ei ole kuin myötäjäisiä varten ….kunniaa kunniaa…yäk..

Rea Listi

Suomessa ja muualla Euroopassa on aika paljon afgaaneja. Ei muuta kun koulutus (jos ei jo ole) ja aseistus kuntoon näille armeijaikäisille, niin voivat lähteä taistelemaan maataan vapaaksi ja rakentamaan siitä mieleisensä. Jos ei tuo sopimus maistu, niin voi jättää muutkin vaatimukset ihan omaksi tiedokseen.

juu

Ruotsissa niitä ”nuoria” afgaaneita riittää, joka ainoa on elänyt ikänsä Iranissa ihan hyvää elämää, mutta 2015 kuulivat hölmölöistä euroopassa missä saa ryöstää raiskata ja tehdä ihan mitä vain, ja siitä vielä maksetaan.

Ilkka Mänttäri

Ei ne meiltä enää mitään koulutusta tai aseistusta tarvitse, Passituksen vain takaisin.

Timi

Jos Suomessakin otettaisiin Sveitsiläinen käytäntö antaa armeijan käyneille rynnäkkökivääri kotiin niin kohta meillä ei olisi enää pakolaisongelmaa.

John Quiman

Se rauhoittaisi hallitustakin.

Ilkka Forsten

” Yhdessäkään sivistysvaltiossa ei kansalla ole oikeutta pitää hallussaan ampuma-aseita.”
-Erkki Tuomioja-
PS: Tulee mieleen niistä sivistysvaltioista vain Pohjois-Korea, mutta erkkihän rakastaa sitä ja haluaisi vastaavan tännekin.

John Quiman

Mistähän propagandaoppaasta Tuomioja vetäisi noin valheellisen lausahduksen.

Ilkka Forsten

Allekirjoittaneella on jo sellainen kotona, niin eikä ne siihen lopu. Muutakin löytyy että olkaa rauhassa, ainakin yksi torppa ja tontti on jo matuvaapaa vyöhyke ja pysyykin sellaisena.

U. Kamutapsa

Samoin mulla on väistötiloja, joille tunkeutumisen estämiseksi on kaikenlaista.

Työvoimapula

Miksi? Eikös sen siirtolaisvirran pitäisi mennä sinne Afganistaniin, jälleenrakentajia tarvitaan. Oli ne sitten homoja tai ei.