Eurooppa

Euroopan unioni kehottaa perustamaan ”Euroopan imaamien koulutusinstituutin”

Charles Michel. Kuva Javier Bernal Revert / EP.

Imaamikoulutus pyrkisi varmistamaan, että muslimit saadaan hyväksymään länsimaiset lait.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ilmoitti maanantaina, että hän tukee ajatusta ”Euroopan imaamien koulutusinstituutista”.

– Tässä on tosi tärkeää olla päättäväinen. Minusta Euroopan tasolla tulee keskustella ajatuksesta, joka nostettiin esille jokin aika sitten – imaameja kouluttavan instituutin perustamisesta.

Imaamikoulutuksen tavoitteena olisi Michelin mukaan varmistaa, että ”suvaitsevaisuuden ja avoimuuden viesti voidaan välittää Euroopan tasolla”. Imaamikoulutus pyrkisi myös varmistamaan, että muslimit saadaan hyväksymään länsimaiset lait.

Eurooppa-neuvoston belgialainen puheenjohtaja Michel puhui vieraillessaan Itävallassa.

– Katsomme, että tämä terrorismin uhka on perustavan laatuinen ja vakava uhka arvoille, joihin eurooppalainen projekti perustuu, eikä meillä ole aikomusta osoittaa heikkoutta, Michel sanoi viitaten Wienin terrori-iskuun, jossa 4 ihmistä kuoli ja 20 haavoittui, kun maahanmuuttajataustainen islamisti suoritti amok-juoksun Itävallan pääkaupungissa viikko sitten.

Michel otti Itävallan liittokansleri Sebastian Kurzin kanssa puheeksi myös jihadisteiksi haluavat henkilöt ja Lähi-idän taistelukentiltä Eurooppaan palanneet jihadistit.

– On tärkeää, että meillä on yhteiset strategiat näiden ihmisten valvonnan varmistamiseksi, deradikalisoiminen ei ole niin yksinkertaista, Charles Michel korosti.

Ajatus imaamikoulutuksesta ei ole Suomessakaan uusi. Keskustan tuore puheenjohtaja Annika Saarikko vaati jo vuonna 2010 imaamikoulutusta Suomeen.

Saarikko ei tuolloin korostanut muslimien integraatiota yhteiskuntaan. Sen sijaan hän sanoi pitävänsä ”räsäsläistä” sekä perussuomalaisten erilaisuutta torjuvaa maailmankuvaa ahdistavana.

– Ei muuttuvalta maailmalta voi sulkea silmiä, Saarikko korosti.

Lähde Ouest France, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit