Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma

Eurooppa on saamassa sotaa pakenevien ukrainalaisten siivellä uuden monikulttuurisen invaasion

Ukrainalaispakolaisia Krakovassa (2022). Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0) / Silar.

Suomi myöntää muiden EU-maiden tavoin uuden direktiivin mukaista tilapäistä suojelua Venäjän hyökkäyksen takia Ukrainasta paenneille. Menetelmä on nopeampi ja helpompi kuin tavallinen turvapaikanhakuprosessi. Direktiivi on tarkoitettu vain Ukrainasta pakeneville, mutta ei tarvitse olla ukrainalainen hakeakseen tilapäistä suojelua.

Tämä suojeludirektiivi otettiin käyttöön entisen Jugoslavian sotien jälkeen 1990-luvulla, jolloin EU:n alueelle saapui satojahansia pakolaisia Balkanin maista. Se on tarkoitettu käytettäväksi silloin, kun turvapaikkahakemuksia on niin paljon, ettei maahanmuuttoviranomaiset pysty niitä käsittelemään. Tämä on ensimmäinen kerta kun EU aktivoi tämän niin sanotun tilapäisen suojelun direktiivin. Aktivointi tapahtui 3. maaliskuuta Euroopan sisäministeriön kokouksessa yksimielisesti.

Tilapäinen suojelu eroaa turvapaikan hakemisesta

Tilapäistä suojelua haetaan Suomessa poliisilta tai rajaviranomaiselta. Tämän jälkeen Maahanmuuttovirasto myöntää tilapäisen suojelun oleskeluluvan. Direktiivin tarkoitus on mahdollistaa suojelun myöntäminen suuremmalle ryhmälle kerrallaan, ilman yksilöllistä harkintaa suojelun tarpeesta.

Direktiivi edellyttää, että jäsenvaltioiden on otettava yhteisvastuun periaatteen mukaisesti vastaan henkilöt, joille voidaan antaa tilapäistä suojelua. Siinä säädetään myös menettelystä henkilöiden siirtämiseksi tarvittaessa jäsenmaasta toiseen.

Helppoa ja nopeaa jopa passittomille

Tilapäistä suojelua saavat Ukrainan kansalaiset sekä kansainvälistä suojelua Ukrainassa saavat kolmansien maiden kansalaiset tai kansalaisuudettomat henkilöt, jos he ovat asuneet Ukrainassa 24. helmikuuta 2022 tai sitä ennen. Ne, jotka oleskelevat lyhytaikaisesti Ukrainassa ja voivat palata turvallisesti kotimaahansa, eivät kuitenkaan ole tukikelpoisia. Tämä koskee yleensä ulkomaisia ​​opiskelijoita.

Mekanismi antaa Ukrainasta lähteneille henkilöille yhdenmukaiset oikeudet kaikkialla EU:ssa. Näitä oikeuksia ovat muun muassa oleskeluoikeus, pääsy työmarkkinoille ja asunnon saaminen, lääkinnällinen apu ja lasten pääsy koulutukseen. Hänellä on myös oikeus perheenyhdistämiseen, edellyttäen että toimeentulo on turvattu.

EU:n neuvoston päätöksen mukaan tilapäisen suojelun oleskelulupia voidaan myöntää 4.3.2023 asti, mutta EU voi tarvittaessa pidentää ajanjaksoa.

Päätökseen sisältyy myös rajatarkastusten väliaikaista lieventämistä, jotta Ukrainasta tulevat ihmiset voivat tulla EU:hun, vaikka heillä ei olisi voimassa olevaa passia tai viisumia. Rajaviranomaisia on ohjeistettu , että kaikki pitää päästää läpi.

Suomen ja koko muun Euroopan ehtymätön empatia ukrainalaisia sotaa pakenevia kohtaan jättää varjoonsa totuuden monikulttuurisesta invaasiosta, joka on nähtävissä muun muassa tuoreissa kuvissa Ukrainan rajalta, ja joka saattaa olla vuoden 2015 tapahtumia paljon mittavampi.

Lähteet: Infomigrants.net, Suomen valtioneuvosto, Eurooppa-neuvosto

 

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Vain hyväuskoisin hölmö kuvittelee, että meille tulee vain ukrainalaisia pakolaisia. Tottakai tilaisuutta käyttää hyväkseen suuri määrä joutosakkia ympäri maapallon. Meidän päättäjät ovat niitä hyväuskoisia hömöjä, jotka uskovat kaiken sortin selittäjät. Meille lappaa ukrainalaisten mukana paperittomia tulijoita, joista ei tiedä kukaan mitään.

Runtiti-pou

Miten ihmeessä voit kuvitella noiden paatuneiden rikollisten ja maanpettureiden ja ihmiskunnan vihollisten olevan muka hyväuskoisia hölmöjä?

Ilkka Forsten

Mina houno soumi, ola puikulapää ja allahu akbar, Isoaiti ola Uiguuri ja isa joutavampaivainen hamppari Soumaliasa. Muta ole ukraina kanssalaine, venaja höykätä ja ampu koti sököksi, minulla ei ole mitaan paika johon voida menna. Vaimo ja kymmene penska jaadä ukraina, heilä ei häta, minu tapettan heti jos jäädä.

Olen oppiskelut paljo, osaa moni kieli kuten espoon slangi, ja varisssuon yleiskieli. Soumi ola vahan hakusesa, muta kun löyta tyo niin jo alka sujuman. Ammatini ola Volt kuski, aja sähkoautola ( Tesla ) jo kotimaasa Ukraina, nut haluita kolme tesla, suku ei osoita kunnioitus ellei oole kolme tesla.

Junes Lokka ei saada tekstitä minu puhe, mina puhu huvaa soumia, ja minule ei saa naura vaika vähän aksenti poiketa kantasoumikieli. Ola ikä nut 17 vuota, ja valmis naiman kaunnis valkonen tytto, josta tula huva jalkavaimo. Teila ei ola vara jätta nain hyva osaamine harakoille, ola tuleva soumen presidenti kun saada yliopistot kaytyä.

Kaiki valkoset ola huijari, ei ola mitaan häta, elintasoturristi ei teke tyo kuten mina. Ei saa päästaa maaha Ukraina natsit, ne ola kaiki natseja ja rassisteja, itse ola huvin sosiaaline ja sukurakas. Tyovoimapula ratkaista heti kun tula töihin KELA.
-Terveisin Abdul Rahman-

Uki

Noin se menee ja maahanmuttoviraston ja kelan naiset uskovat kaiken täysillä. On ne niin hölmöjä.

seant

Tanska ei salli, pitää olla kunnon passi, muut käännytetään pois, josta Saksa on näreissään.
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/danmark-afviser-hundredvis-af-flygtninge-fra-ukraine-ved-graensen

Rudi

EU:n ja siinä Suomen kyky puolustaa rajojaan ja omia kansalaisiaan on nähty ja mitättömäksi todettu. Onhan se saatu kuulla nykyisen virheän sisäministerinkin lausunnoista kun on vaadittu hallitusta tuomaan lakiesitys siitä että turvapaikan hakeminen voidaan tarvitessa keskeyttää. Tuo asia on jo sinällään absurdi siinä mielessä että sellaista lakia ei vielä ole, vaan sieltä voi tunkea väkeä portin ohi ja Sipilä antaa talojaan tulijoille.
Jos ne Puolan ja V_Venäjän rajalta tunkeneet olisivatkin tulleet Suomen rajalle niin taas olisi päässyt puolustusvoimamme kantamaan tulijoiden laukkuja. Kyllä totuus on tarua ihmeellisempää ja tätä hulluutta ei voi käsittää.

Kolmossivun tyttö

”Päätökseen sisältyy myös rajatarkastusten väliaikaista lieventämistä, jotta Ukrainasta tulevat ihmiset voivat tulla EU:hun, vaikka heillä ei olisi voimassa olevaa passia tai viisumia. Rajaviranomaisia on ohjeistettu , että kaikki pitää päästää läpi.”

Tällöin on siis täysin mahdollista, että Ukrainan kautta alkaa virrata väkeä samalla tavalla kuin yritti Valko-Venäjän kautta v 2021 tai Venäjän kautta v 2016. Toisaalta Valko-Venäjä voi lähettää keräämänsä erän Ukrainaan. Välkyt päättäjämme kun pitävät hybridivaikuttamisena vain Venäjältä tai Valko-Venäjältä tulevia.

Toisaalta EU-jäsenyyttä tavoitteleva Ukraina on haalinut jo vuosia itsekin kehitysmaalaisia täyttääkseen Unionin yhdenvertaisuuskriteerit ja näyttääkseen länsimaalta. Länsimaat kun näyttävät nykyisin kaikki Bagdadin, Kabulin ja Mogadishun ghettojen risteytykseltä.

En yleensä toivo sotaa, mutta jos kaikkiin Euroopan maihin syttyisi edes pieni tilapäinen kahina, joutuisivat nämä ammattimaiset sotaa pakenevat lopulta palaamaan kotiinsa.

Risto Koponen

Kannatan tilapäistä suojelua, mutta sillä ehdolla että suojelua tarvitseva kykenee TODISTAMAAN OLEVANSA UKRAINALAINEN. ainoatakaan ”rauhanuskonnon” edustajaa ei tule päästää Suomeen loisimaan. Turvapaikka ja suojelu kuuluu OIKEILLE PAKOLAISILLE. Heitä ovat sotaa pakenevat ihmiset kuten ukrainalaiset äidit lapsineen. Kun katsoo striimejä Puolasta erityisesti Krakovan rautatieasemalta niin siellä OIKEAT PAKOLAISET KIITTÄVÄT saamaastaan ruoasta ja juomasta ja PUURO MAISTUU toisin kuin Oulussa loisimispaikkaa hakeneille muslimeille

Ilkka Forsten

DNA testi pakolliseksi, niin ei ole enää katetta väitteille että ollaan Ukrainalaisia vaikka lätty on kuin vasta kannusta kadettu bitumi.

murre riepunen

Meillä on vuodesta 2015 lähtien rajat olleet auki. Ukrainasta pakenevat ovat varmasti tervetulleita EU.n alueelle, mutta joukoon ujuttautuu taatusti somalit, senegalit jne, joiden loputon virta maamme kurjistamiseen toivoisi loppuvan…vaan ei lopu tämän hallituksen aikana.

Ilkka Forsten

Afrikkakomissaari Jutta ” Urpolainen ” ei usko että tämä konflikti toisi eurooppaan kikkarapäitä, ei kuulemma kosketa afrikan kansallista perimää putinin sortotoimet.. Heh heh hehehehehehehhhhhhh nisk.. Heheh heheheh.. Jostain per****en syystä meille on vaan tullut puikulapäitä milloin mistäkin takapajulasta, vaikka sota piti olla Syyriassa tässä takavuosina. Miten urpolainen nyt kuvittelee ettei kaikki kynnelle kykenevät puikulat yritä pääsyä suomeen ukrainan tapahtumien johdosta, kun täällä kelpaa mikä tahansa selitykseksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Mutta onhan tuo punahousuinen vilttitossu niin hellyttävä,onhan?Voi olla ihan ihqu lapatossu….
On tämä ihan hullua että näitä sitten tunkee siellä juniin ja busseihin…tuskin ovat enää mistään kotoisin.

juu

En usko että juuri kellään on mitään sitä vastaan että autetaan ukrainalaisia lähinnä naisia ja lapsia, jotka kaiken lisäksi haluaa palata kotiin heti kun pystyvät.
Mutta tästä ”tilapäisestä suojelusta” tiesi että sitä hyödynnetään massa siirtolaisuuteen afrikasta ja lähi-idästä.

juu

Niin ja kun siinähän ei ole mitään tekemistä minkään suojelun kanssa.
Onhan se tietty kauheeta ja järkyttävää että esimerkiksi jossain nigeriassa, somaliassa jne joutuu tekemään niskalimassa töitä elämisensä eteen, mutta ei se mikään suojelun peruste ole.

Timppis

Niinkö luulet että siellä tehdään töitä oikein niska limassa.noo ehkä ne jotka on joutunut orjiksi.

Ilkka Forsten

Slava Ukraina, njet puikulapäät.

Nationalisti

Tämä ”tilapäisen suojelun direktiivi” mahdollistaa aikamoisia asioita, nyt suomalaisten on syytä pitää silmänsä auki!
Hallituksen touhu vaikuttaa tämänkin asian suhteen kovin kaksinaamaiselta, vaarana on, että tulossa onkin massiivinen määrä rotumuukalaisia, jopa pahempi invaasio kuin vuonna 2015, en sano, että näin tulee välttämättä tapahtumaan, mutta tämä on hyvä pitää mielessä ja tarkkailla ympäristöä.
Kannattaa katsella kuvia ja videoita Ukrainasta muualtakin kuin valtamediasta, saa paremman kokonaiskuvan asioista.
Muun muassa Kiovan asemalla näkyi huomattava määrä ei-valkoista väestöä, joka pyrkii syvemmälle Eurooppaan.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa