Eurooppa Maahanmuutto

Eurooppaa uhkaa uusi syyrialaisten pakolaisten aalto – Libanonin taloustilanne ei tyydytä

Kuva Eusebius / Flickr / CC BY 2.0

Libanonin presidentin mukaan Eurooppaa saattaa kohdata uusi, kohta alkava siirtolaisvyöry.

Libanonin presidentti Michel Aoun kertoi Venäjän vierailunsa aikana tällä viikolla, että Libanonin taloudellinen tilanne saattaa pakottaa maassa oleilevat pakolaiset etsimään uutta kohdemaata Euroopassa, kertoo Euronews.

– Euroopan intresseissä on ratkaista tilanne, sillä Libanonissa oleilevat syyrialaiset pakolaiset ovat tyytymättömiä taloudelliseen tilanteeseen, Aoun sanoi.

– Siksi uusi siirtolaisaalto Eurooppaan alkaa kohta, presidentti jatkoi.

Libanonilla ja Syyrialla on yhteinen raja, jonka on ylittänyt noin miljoona syyrialaista pakolaista siirtyessään pois taistelualueilta. Todellinen määrä saattaa kuitenkin olla jopa 1,5 miljoonaa. Libanon on lisäksi ottanut vastaan noin puoli miljoonaa palestiinalaispakolaista, ja koko pakolaismäärästä muodostuu maan taloudelle merkittäviä paineita.

Libanon ymmärtää hyvin Keski-Euroopan maiden vastahakoisuutta ottaa vastaan suuria määriä siirtolaisia EU:n taakanjako-ohjelman alaisena. Libanonin ulkoministeri Gebral Bassil totesi keskiviikkona vieraillessaan Tšekin tasavallassa, että ”arvostamme eurooppalaisia päätöksiä vastustavaa kantaa, joka on muodostettu kansallisten etujen vuoksi, pakotteiden uhasta huolimatta”.

Korjattu sanamuotoja 28.3 klo 19:11

  • 597
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset