Eurooppa Maahanmuutto

Eurooppaan palaavat islamilaiset taistelijat saavat Ruotsista uusia ”suojattuja” identiteettejä

Islamilaisen valtion taistelija. Kuva Wikimedia Commons.
Sadat Ruotsista islamilaisen valtion riveihin Irakiin ja Syyriaan taistelemaan matkustaneet ja Eurooppaan palaavat jihadistit ovat saaneet Ruotsin valtiolta uuden identiteetin, jotta paikallisille ei paljastu, kenestä on kyse.

Suurin osa Eurooppaan palaavista jihadisteista haluavat pitää erittäin matalaa profiilia, sillä monet heistä ovat syyllistyneet terroritekoihin oleillessaan Lähi-idässä, kertoo Expressen.

27-vuotias Walad Ali Yousef on yksi palanneista, joille Ruotsi on antanut uuden henkilöllisyyden, jollainen yleensä annetaan erityisen uhan kohteeksi joutuneelle henkilölle. Yousef, joka on kotoisin Malmöstä, kertoi vaikeuksistaan löytää työtä. ”Olen etsinyt kaikenlaista, mutta en saa mitään työtä, koska kuvani ovat tuolla ulkona,” ISIS-taistelija sanoi.

Yousef liittyi Islamistiseen valtioon 2014, jolloin hän matkusti ISIS-pääkaupunkiin Raqqaan. Entinen ruotsalainen pikkurikollinen Yousef, lähetteli kuvia itsestään poseeraamassa Kalashnikov-automaattikiväärin kanssa rohkaistakseen ruotsalaisia kavereitaan liittymään ISIS:iin.

39-vuotias malmölainen Bherlin Dequilla Gildo on myös palannut Ruotsiin ja saanut uuden identiteetin. Vuonna 2012 hän osallistui Syyrian hallituksen sotilaiden tappamiseen ja poseerasi kuvissa ruumiiden kanssa, joiden hän sanoi olevan ”Assadin koiria”

On esitetty arvioita, että noin 100 ruotsalaista, jotka ovat yhä Lähi-idässä taistelemassa ISIS:n riveissä, ovat kaikkein radikaalimpia. Pelätäänkin, että jos kurdijoukot etenevät syvälle Raqqaan, ruotsalaiset voivat palata kotimaahan. Terrorismiexpertti Magnus Ranstorp on sanonut, että todella vaaralliset yksilöt eivät ole vielä palanneet.

Ruotsin viranomaiset ovat saaneet osakseen kovaa arvostelua ottaessaan avosylin vastaan Lähi-idästä palaavat taistelijat ja uskoessaan pystyvänsä integroimaan heidät takaisin ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Breitbart, Expressen

  • 932
    Shares

Liity kannattajajäseneksi