Kotimaa Politiikka

Europarlamenttiedustaja Hakkarainen hämmästelee intoa ryhtyä verottamaan kerosiinia ja lentämistä

Teuvo Hakkarainen. Kuva Santeri Viinamäki / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

MEP Teuvo Hakkarainen uskoo, että ympäristöteemaa hyväksikäyttämällä ajetaan kulisseissa EU-tason verotusta, päämääränä EU-liittovaltio.

Perussuomalaisten europarlamenttiedustaja Teuvo Hakkaraisen mukaan kerosiinin ja lentämisen verottaminen lisää erityisesti lentoyhteyksistä riippuvaisten suomalaisten taakkaa, kun useimmiten vaihtoehtoisia matkustuskeinoja ei ole käytettävissä.

– Lähes kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat olleet ajamassa eurovaalikampanjoissaan tiukennuksia lentokerosiinin ja lentämisen verotukseen, sanoo Hakkarainen.

Useista lähteistä tulleiden tietojen mukaan EU-komissiolla on samansuuntaisia suunnitelmia. Hakkaraisen mukaan Suomen tulee maantieteellisen asemansa ja Finnairin gateway-liiketoiminnankin vuoksi välittömästi ja tiukasti irtisanoutua tällaisista suunnitelmista.

Nykyinen energiaverodirektiivi on Hakkaraisen mielestä täysin riittävä ja antaa jäsenvaltioille liikkumavaraa. Hakkarainen toteaa, että lentämiseen ei tule kohdistaa muunlaisia suoria tai epäsuoria veroja, jotka hankaloittavat suomalaisten elämää. Hakkarainen myös muistuttaa, että lentämisen päästöt ovat vain noin 3 % EU:n kokonaispäästöistä.

– Suomen hallituksen tulee varmistaa lentokerosiinin verottomuus ilmavoimille vastaisuudessakin eikä Puolustusvoimien toimintaa ei tule vaikeuttaa miltään osin, vaatii viitasaarelainen euroedustaja.

Yleisellä tasolla Hakkarainen toteaa, että veroasioista ei tulisi keskustella EU-tasolla, vaan kaikki verotuskysymykset kuuluvat suvereeneille kansallisvaltioille ja Suomessa eduskunnan päätösvaltaan.

– Ympäristöteemaa hyväksikäyttämällä ollaan selvästi ajamassa kulisseissa EU-tason verotusta. Tämä noudattaa tarkasti eurofederalististen piirien laatimaa käsikirjoitusta kohti EU-liittovaltiota, varoittaa Hakkarainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa