Kotimaa Politiikka

Europarlamenttiedustaja Huhtasaari Unkarin medialle: ”Suomi on epäonnistunut surkeasti maahanmuuttopolitiikassaan”

Laura Huhtasaari. Kuva Matti Matikainen / VerkkomediaPS.

Europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari sanoo Magyar Hírlap -lehdelle antamassaan haastattelussa haluavansa vuoropuhelua Unkarin kanssa hyökkäyksen sijaan. Hän myös sanoo Suomen epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikassaan.

Konservatiivinen Magyar Hírlap -lehti haastatteli perussuomalaisten europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaaren viime viikolla. Toimittaja Mariann Őryn kysymykseen, mitä mieltä Huhtaasari on Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmasta ja ovatko Antti Rinteen johtaman vasemmistoliberaalien ja vihreiden puolueiden hallituskoalition prioriteetit oikeat, kansallismielinen europarlamenttiedustaja vastasi Suomen käsittelevän toisarvoisia asioita.

– Puheenjohtajavaltio Suomi ei käsittele juuri niitä kysymyksiä, jotka ovat kaikkein kiireellisimmät Suomelle ja Euroopalle. Erityisesti maahanmuuttokysymyksessä hallitus epäonnistuu surkeasti, sillä polttopisteeseen on joutunut niin sanotun solidaarisuuden ja taakanjaon käsite, vaikka se ei koskaan tule poistamaan Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä Eurooppaan tapahtuvaa valtavaa maahanmuuton painetta. Lisäksi puheenjohtajavaltio Suomi on hyväksynyt ilmastopolitiikan, joka uhkaa Euroopan teollisuutta ja vaurautta. Euroopan unioni ei voi asettaa kunnianhimoisempia päästöjen vähentämistavoitteita kuin muut maanosat. Liian kunnianhimoiset tavoitteet lisäävät vain riskiä päästöjen siirtämisestä Kiinaan ja muualle.

EU:n Yleisten Asioiden Neuvosto järjestää jo ensimmäisen kuulemistilaisuutensa tämän kuukauden puolivälissä Unkarin vastaista 7. artiklaa koskevassa menettelyssä. Toimittaja kysyi Huhtasaarelta, onko tämä samaa mieltä siitä, että asian tulee olla esityslistalla.

– Suomen olisi pitänyt investoida enemmän puheenjohtajavaltion ja Unkarin hallituksen vuoropuheluun sen sijaan, että se on valinnut tällaisen loukkaavan strategian. Mikään ei pakottanut Suomea ottamaan unkarilaista teemaa esityslistalle. Tämän takana on se tyypillinen suomalainen virhe, että liberaalipuolueemme haluavat, että Brysselin eurokraattinen eliitti tunnustaisi heidät ”hyviksi oppilaiksi”.

Őryn kysyessä europarlamenttiedustaja Huhtasaaren näkemystä Unkarin ja Suomen hallitusten välisistä keskusteluista, Huhtasaari sanoi Suomen hallituksen havaitsevan Unkarin yhteiskunnan haasteet, mutta jättävän huomioimatta Unkarin kommunistisen ajanjakson jättämän vaikean perinnön.

– Suomella ei ole perustuslakituomioistuinta, vaan parlamentissa on perustuslakivaliokunta. Tämä komitea on toiminut suhteellisen hyvin viime vuosikymmeninä, mutta jos tällainen elin perustettaisiin suomalaiseen eduskuntaan tänä päivänä, se olisi varmasti muiden maiden mielestä tyrmistyttävää. Suomen hallitus näkee perustellusti Unkarin yhteiskunnan haasteet, mutta ei tunnista, että kommunistinen ajanjakso ja kaatuneet sosialistiset hallitukset vuosina 2002-2010 jättivät Fideszin hallitukselle erittäin vaikean perinnön. Puolueeni, Perusuomalaiset, pitää oikeusvaltion ja demokratian suojelemista Suomessa keskeisenä. Mutta meidän on oltava varovaisia ​​arvioidessamme muita maita, joiden sosiaaliset olosuhteet, aiemmat tai nykyiset, ovat hyvin erilaisia ​​kuin meidän omat.

Euroopan parlamentin valtasuhteita ja Identiteetti ja Demokratia -ryhmän (ID) parlamentissa saamaa kohtelua Huhtasaari kommentoi Magyar Hírlap:lle kovin sanoin.

– Status quo on sellainen, jossa hyljeksitään Identiteetti ja demokratia -ryhmää ja sen edustajia, jotka haluavat puolustaa Euroopan rajoja ja klassista länsimaista kristillistä sivilisaatiota. Tapa, jolla meitä kohdellaan, on kauhea. Heinäkuun täysistunnossa Euroopan komission vaaleissa valittu presidentti Ursula von der Leyen kertoi ylpeänä, että hän ei halunnut saada ääniä ryhmältämme. Tämä asenne ei ole ennakoinut paljon hyvää EU:n toimielinten ja ID -puolueiden tulevista suhteista. Brysselin eliitin on tunnustettava, että miljoonat eurooppalaiset ovat äänestäneet isänmaallisia puolueita europarlamenttivaaleissa, joten myös heidän sanansa on kuultava neuvottelupöydässä.

Huhtasaari kertoi lopuksi omista strategioistaan ja prioriteeteistaan. Hän haluaa tarjota vaihtoehdon EU:n avoimille rajoille ja sen liittovaltiokehitykselle.

– Tehtäväni EP:ssä on tarjota vaihtoehto avoimille rajoille ja EU:n federalistiselle visiolle. Edustan tätä politiikkaa järkähtämättä komiteoissa ja täysistunnossa. Suunnittelen luovani oman Brysselin Uutiset -lehden sosiaalisen median kanaviini, joissa pitäisin suomalaisia ajan tasalla viikoittain EP:n ajankohtaisista asioista.

Tekstin on unkarista suomeksi kääntänyt Judit Keresztes

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit