Eurooppa Rikos

Europarlamenttiedustajien ryhmä vaatii Unkarissa maahantunkeutumisesta tuomittua syyrialaista vapaaksi

Unkarin ja Serbian rajalla. Kuva Wikipedia.

– Jos Ahmed Hamadin vapaus on heille niin tärkeää, heidän pitäisi lobata omia hallituksiaan toivottamaan Ahmed Hamad tervetulleeksi heidän omiin maihinsa, Fidesz-puolueen tiedottaja huomauttaa.

Unkarilainen tuomioistuin tuomitsi vuonna 2016 syyrialaisen laittoman siirtolaisen, Ahmed Hamadin, 10 vuodeksi vankeuteen osallistumisesta mellakkaan maan Serbian vastaisella rajalla.

Hamad oli ollut mukana ryhmässä, joka ylitti laittomasti Unkarin rajan Serbiasta käsin 16. syyskuuta vuonna 2015. Ahmed Hamad oli huutanut mellakoivalle väkijoukolle megafonia apunaan käyttäen, kun sadat siirtolaiset avasivat rajan portit väkivalloin. Poliisi joutui tuolloin ottamaan tilanteen hallintaan voimakeinoin vesitykkien ja kyynelkaasun avulla.

About Hungaryn mukaan Viktor Orbánin johtaman Fidesz-puolueen tiedottaja Balázs Hidvéghi kertoi, että maahanmuuttomyönteiset MEP:t ovat kampanjoineet Hamadin vapauttamiseksi.

– Jos Ahmed Hamadin vapaus on heille niin tärkeää, heidän pitäisi lobata omia hallituksiaan toivottamaan Ahmed Hamad tervetulleeksi heidän omiin maihinsa, hän sanoi.

Fideszin tiedottaja muistutti vielä, että Ahmed Hamadin vapauttamista vaativat tahot ovat maahanmuuttomyönteisiä liberaaleja, sosialisteja, vihreitä ja kommunisteja.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa