Eurooppa Rikos

Europol etsii äärivasemmistolaisia RAF-terroristeja

Rote Armee Fraktion - RAF. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Saksalaisen äärivasemmistolaisen Punaisen Armeijakunnan terroristit Ernst Volker Staub, Daniela Klette ja Burghard Garweg ovat olleet Europolin etsityimpien rikollisten listalla maanantaista alkaen.

Kolmikko kuuluu RAF-terroristijärjestön (RAF – Rote Armee Fraktion) kolmanteen sukupolveen, ja he ovat pakoilleet lakia jo 30 vuoden ajan. Äärivasemmistolaiset ovat syyllistyneet muun muassa murhayritykseen ja 123 miljoonan Saksan markan vahinkojen aiheuttamiseen pommi-iskussa vuonna 1993.

RAF-järjestön lopettamisen jälkeen vuonna 1998 äärivasemmistolaiset ryhmittyivät uudelleen. Vuonna 1999 äärivasemmistolaisen terroristijärjestön neljäs sukupolvi sai saaliina yli miljoona Saksan markkaa rahakuljetuksen ryöstössä Duisburgissa.  Vasemmistoterroristit syyllistyivät myös vuonna 2016 aseelliseen ryöstöön Ala-Saksissa.

Punainen armeijakunta, jonka ensimmäisestä sukupolvesta käytetään yleisesti myös nimitystä Baader-Meinhof -ryhmä, oli Saksan liittotasavallassa vaikuttanut äärivasemmistolainen terroristiryhmä, jonka tavoitteena oli kommunistinen kansannousu Saksan liittotasavallassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit