Eurooppa Rikos

Europol: Skandinavia toimii laittoman siirtolaisuuden läpikulkureittinä

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Osa laittomasti EU:n alueelle pyrkivistä siirtolaisista käyttää Euroopan unionin maita läpikulkuun pyrkiessään eteenpäin kohti Yhdysvaltoja. Ilmiö on keskusrikospoliisin mukaan havaittava mutta ei suuri.

Euroopan poliisivirasto Europol mainitsee raportissaan, että Pohjois-Euroopan kautta tapahtuva laiton maahantulo on lisääntymässä, ja Skandinavia toimii laittoman siirtolaisuuden läpikulkureittinä kohti Yhdysvaltoja.

Verkkomedia Kansalainen tiedusteli keskusrikospoliisista ongelman laajuutta.

Suomessa on tutkittu ja tutkitaan muutamia rikoskokonaisuuksia, joissa kansainväliset järjestäytyneet rikollisryhmät ovat salakuljettaneet Suomen kautta ihmisiä Pohjois-Amerikkaan. Ilmiö ei ole suuri, mutta silti huomion arvoinen, keskusrikospoliisista kerrotaan Verkkomedia Kansalaiselle.

KRP:n mukaan Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä suurta ihmissalakuljetustoimintaa idän suunnasta, eikä tällä hetkellä ole nähtävissä, että vuoden 2016 tapahtumat olisivat toistumassa. Tuolloin turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi itärajan rajanylityspaikoilla talvikaudella 2015-2016.

Itärajan yli on tapahtunut yksittäisiä laittoman maahantulon järjestämisrikoksia, mutta suuressa mittakaavassa ei voida puhua kasvaneesta ilmiöstä, keskusrikospoliisista todetaan.

Suomen rajavartiosto paljasti lokakuun alussa yhteistyössä Europolin, Islannin poliisin, Yhdysvaltojen rajavartioston (USBP) sekä Yhdysvaltojen maahanmuuttoviranomaisten kanssa siirtolaisia Etelä-Euroopasta Yhdysvaltoihin salakuljettaneen rikollisryhmän.

Keskusrikospoliisi toimii Suomessa Europolin kansallisena yksikkönä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit