Kotimaa Politiikka

Eurovaaliehdokas Kotro: Moskeijoiden ulkomainen rahoitus lakkautettava

Eurovaaliehdokas Olli Kotro (ps.) haluaa lopettaa ulkomaisen rahoituksen Suomen moskeijoille. Kotro perustelee näkemystään sillä, että Suomen moskeijoita rahoittavat tällä hetkellä Saudi-Arabian ja Turkin kaltaiset radikaalia islamia levittävät valtiot.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Olli Kotro vaati jo maaliskuussa Turkin taloudellisten ja poliittisten siteiden katkaisemista Suomessa sijaitseviin moskeijoihin. Kotro laajentaa nyt vaatimusta koskemaan kaikkea ulkomaista rahoitusta Suomen moskeijoille, sillä tällä viikolla on käynyt ilmi Saudi-Arabian rahoittavan useaa suomalaismoskeijaa.

– Apu tuskin on pyyteetöntä, vaan Suomen ja suomalaisten kannalta riskinä on ulkomaisen rahoituksen edistävän radikaalin islamin leviämistä yhteiskunnassamme.

Kotron mukaan tulisi myös tutkia, mikä osuus moskeijoilla on siihen, että Suomesta on matkustanut Syyrian ja Irakin konfliktialueille yli 80 tunnistettua henkilöä ja Suomessa oli jo vuonna 2015 arvioitu olevan yli 300 riskihenkilöä terrorismin torjunnan näkökulmasta.

EU hyväksyi maaliskuussa 2019 uudet puitteet EU:hun kolmansista maista suuntautuvien investointien seuraamiseksi. Tämä luo Kotron mukaan myös Suomelle mahdollisuuden puuttua ulkomaiseen rahoitukseen islamilaisille yhdyskunnille.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa