Eurooppa Talous

EU:ssa kaavaillaan mahdollisesti ensi kesälle uutta velkapakettia

Kuva: Piqsels.

EU:ssa suunnitellaan uutta yhteisvelkaa. Yhteisvelalla autettaisiin niitä EU:ssa olevia maita, joilla ei ole mahdollisuuksia tukea omia yrityksiä kuten suuremmilla mailla on. Uuden rahaston perustamista ja siihen liittyvää yhteisvelkaa on suunniteltu siitä huolimatta, että edellisen koronaan liittyneen yhteisvelan piti olla EU:ssa ainutkertainen.

Mikäli uutta rahastoa ja siihen liittyvää yhteisvelkaa esitettäisiin tulisi esitys EU:n komissiolta. Kevään aikana kyseinen rahasto tuskin tulee vielä ajankohtaiseksi. Todennäköisempi yhteisvelkaesityksen ajankohta onkin ensikesä. Tuolloin Suomella on kaiketi kevään eduskuntavaalien seurauksena uusi hallitus. Mahdollisen yhteisvelkaesityksen tarkka aika-taulu ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Suomen valtion linja on ettei uutta yhteisvelkaa tarvita. Suomi onkin koonnut EU:ssa yhteisrintaman uutta EU-velkaa vastaan. Yhteisrintamaan kuuluu Suomen lisäksi Viro, Tsekki, Tanska, Slovenia, Itävalta ja Irlanti.

Nyt ennen vaaleja kokoomus, perussuomalaiset ja SDP eivät kannata uutta yhteisvelkaa. Edellisestä EU:n velkapaketista päätettäessä SDP kannatti sitä, perussuomalaiset vastustivat ja kokoomuksen äänet hajaantuivat eduskunnassa. Vihreän puolueen kanta uuteen yhteisvelkaan on vielä epäselvä.

Iltalehti

23 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Era

Suomi ottaa lainaa ja antaa EU:lle. Mustalaiset pakotti vanhuksen ottamaan pikavippejä ja siirtämään heidän tilille. Eikö nämä tunnu ihan vastaavilta asioilta?Kyllä suomihölmölää taas viilataan linssiin ja raskaasti. Kuinka tyhmiä suomen päättäjät onkaan, ymmärrys ei riitä tajuamaan.

juha II

Ikävä vertaus, mutta taasen on ”Suomi Neito” jalat levällään niin, että satamajätkätkin punastelevat kaulojansa myöten!!!

Eikä ole mikään YLLÄTYS EU:n vedätys, sillä aitona KIRISTÄJÄNÄ kyseinen MAFIA ei jätä koskaan UHREJAAN rauuhaan, vaikka ”lajityypilliseen” tapaan: ”Tämä on VIIMEINEN kerta!!!” Ja kuten KAIKKI muutkin lupaukset petetään RIKKOEN jopa omia SÄÄNTÖJÄÄNKIN. Niin myös ja ETENKIN tämä!

Edellinen ”koronapaketti” EI ollut nimensä veroinen vaan pääosa meni ITALIAAN ja ESPANJAAN. Jotka molemmat jakelivat kaksin käsin kansalaisilleen verohelpotuksia, palkallisia lomia, perusparannusrahoja asuntoihin, nuorten lomiin ym. festaritapahtumiin ilmaisia lippuja ym. mukavaa!

Mainittakoot nyt vielä katkeraksi lopuksi, että Italialla ovat KULTAVARANNOT holveissaan maailman viiden suurimman joukoiussa ”korona-avun” lunastuksen aikoihin. Nythän rankinglista on elänyt Ukrainan sosdan ja petro dollarin alamäen tuloksena, sillä KULTAAN kannattaa sijoittaa NYT kun väistämätön LÄNTRISEN MAAILMAN RAHAJÄRJESTELMÄN ROMAHDUS koittaa.

Ja KAIKESTA tästä ”ANTELIAISUUDESTA” emme voi syyttää kuin ITSEÄMMNE eli ”lehmän hermoista” Suomen kansaa!!!

Raksaäijä

Sillälailla sitten… maailmassa on muuten matkanvarrella ollut useitakin yhteisvaluuttakokeiluja ja kaikissa on ollut aluksi kiellot yhteisvelasta ja no bailout-säännöstö… ja jokaisessa on jouduttu pitkittämään valuuttakokeilun elämää ottamalla yhteisvelkaa ja rikkomaan no bailout-säännöstö…
Miksikö? Koska yhteisvaluuttoihin on liittynyt/liitetty liian erilaisia kansantalouksia…
Bye, bye Euro…

Tommy the Who

Ainutkertainen maiääs.

Nationalisti

Mites se menikään?
”Jokainen valtio vastaa omista veloistaan”.
Tässä näette taas, miten askel askeleelta edetään kohti liittovaltiota, jossa ei ole kansallisvaltioita kuin paperilla, poliittiset päätökset tekee pieni sisäpiiri.

Milloinkohan suomalaiset alkaisivat ajatella omilla aivoillaan (vai onko niitä edes) ja äänestäisi sellaista puoluetta, joka aidosti ajaa Suomen eroa EU:sta?
Persuja äänestämällä saa populismia, kokeilkaa nyt jo jotain muuta.

” Suomen valtion linja on ettei uutta yhteisvelkaa tarvita. ”

Jos nykyiset poliitikot noin sanoo, se tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomen maksuosuus tulee olemaan aivan karmea tässä uudessa ”elpymispaketissa”.

Jukka

Minä ainakin uskon ja nukun yöni rauhassa, kun demarit ja kokkarit vastustavat topakasti kesäpakettia. Vihreätkin suhtautuvat pragmaattisesti! Ei meillä mitään hätää ole! Eihän?

Ilkka Forsten

Tässä käy niin kuin uutisessa sanotaan, Mitään ei päätetä suomen osalta nyt, ei edes puoliksi, koska se vaikuttaisi vaalien tulokseen. Mutta kun vaalit on ohi alkaa yksi jos toinenkin kannattamaan asiaa. Arvaan että pari ” pientä maata ” joita on TAAS tuettava, kantaa nimeä Kreikka ja Italia, todennäköisesti myöskin Espanja, ja sitten jonon jatkoksi liittyy Unkari, Puola, Romania ja ja ja… Suomi SUURENA maana ei ajattele omaa parastaan, tärkeintä on kunnianhimoinen hyveliputus. Sanna tietää ettei muutamat miljardit meinaa mitään, ei hänen tarvitse niitä koskaan maksaa eikä joutua mistään vastuuseen, joten hän(kin) kannattaa EU:n esitystä vaalien jälkeen. Se takaa suojatyöpaikan jossa ei edut lopu.

Anomaster

Vaalien jälkeen sanovat, kuten ennenkin, että olosuhteet ovat muuttuneet. No, tottahan se on, sillä luvattaessa olivat vaalit lähitulevaisuudessa ja kysyttäessä vaalit ovat riittävän kaukana tulevaisuudessa. Niin kaukana, että äänestäjän unohtavat kaiken ennen seuraavia vaaleja.

Leino Kimmo

Vastaan Sanomat / Kimmo Leino : EU-on rikosllismafia, joka on lahjonut Suomen nykyiset puolueet !

Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.

Esim. 6,6 miljardin ”elvytyspaketti” oli laiton ja tällä lahjonnalla saatu PETOS !

Poliitikot ajattelevat VAIN omaa etua ja hyötyä!

Eihän tämä todellakaan ollut silloin tarkoitus ja tällaisista ollut mitään puhetta, kun EU:iin aikoinaan liityttiin. Silloin sovittiin vapaan kaupan ja tavaran liikkuvuudesta. Niin kauan äänestettiin, että jäsenyys meni läpi halvoilla autoilla ja halvalla viinalla tyhmää kansaa höynäyttäen.

Ja tämä EU-yhteisvelka on vastoin EU:n omia pykäliä eli täysin laitonta touhua. Eikö kukaan saa tätä EU:n jatkuvasti paisuvaa mätämafia-klubia kuriin?

Ilkka Forsten

EU:n oma laki kieltää toisten jäsenmaiden taloudellisen tukemisen, ajatus kun on että vakavaraiset maat muodostavat liiton. Tästä puhui jo Timo Soini, mutta hänelle naurettiin eduskunnassa. Silloin suomen valtiolta kupattiin miljardit Kreikalle, ja verkkosukka Urpilaisen sekä herra ” Käteisen ” kohdalle lankesi mukavatuottoinen virka EU:n keskiöstä. Nyt tapahtuu täsmälleen sama.

juu

Ihan sama ketä on hallituksessa niin hyväksyvät joka tapauksessa, tai pusketaan määräenemmistöllä läpi.
Meillä sitten eduskunnassa sanotaan, emme voi vastustaa kun emme kuitenkaan pysty estämään.

Puolueeton

Valtion velka per nuppi (per capita)
UK 129000, Ranska 107000, USA 94000, Saksa 4000.
Suomi 24000
Venäjä 3700, Kiina 1866
Kannattaisi äänestäjien vilkuilla, mikä ryhmä näyttää parhaiten hoitavan asioitaan. Jos korko on 1%, Natomaat maksavat vuodessa korkoa noin 1000$ per nuppi, suomalainen 240$ ja naapuri 37$, kiinalainen pääsee 20 taalalla.
Minne korkorahat menevät? En keksi muuta kuin eliitiin taskuun.

Viimeksi muokattu 6 kuukautta sitten by Pekka Viherä
STOP lainanotolle

Samalla tavalla kannattaa katsella paljonko asuinkunnassasi on velkaa/asukas. Ja jos sitä on naapurikunnassa vähemmän, muutto lienee ajankohtainen.

Yhdellä pienellä teolla suomalaiset voivat vaikuttaa siihen että luottoluokituksemme huononee ja valtiomme ei saa enää niin helposti velkaa: kiinteistöjen kiinnityskirjojen itselleen vaatiminen!!

Sillä, kun on otettu velkaa, panttikirjat eivät olekkaan pankilla vaan se on myynyt ne velasta maanmittaushallitukselle. Näitä panttikirjoja vastaan sitten valtiohallinnon on helppo ottaa kansainvälistä lainaa. Mutta kun ihmiset vaativat panttikirjat lainojen maksun jälkeen itselleen takaisin. ei valtiolla ole vakuuksia pyydellä lisää lainaa.

Muistakaa että panttikirjojen saamisesta ei tarvitse maksaa vaikka pankit niin väittävätkin. Te olette ne pankeille antaneet ja silloin niillä ei ole mitään ”kustannuksia” niiden palautamiseen. Ja niin kauan kun panttikirjat eivät ole teillä, niin kauan teidän kiinteistönne voidaan sillä panttikirjan summalla pakkolunastaa. Olkoon se vaikka Luxemburgilainen pankki joka on antanut lainaa ja jatkossa tarvitsee maata/kiinteistöjä Suomesta.

Ja näitä panttikirjoja joiden lainat on jo maksettu, niitä on paljon…

j.t

maanmittauslaitos. Kirjalliset panttikirjat jäävät historiaanLähes kaikki kirjalliset panttikirjat on muutettu sähköisiksi panttikirjoiksi massamuutosajoilla, mutta kirjallisia panttikirjoja on vielä jonkin verran esimerkiksi kiinteistöjen omistajilla. Kirjallisia panttikirjoja ei voi enää 1.1.2020 lähtien käyttää velan vakuutena. Kirjalliset panttikirjat eivät automaattisesti mitätöidy eikä niitä pidä mennä tuhomaan.Jos kiinteistön omistaja haluaa käyttää kirjallisia panttikirjoja luoton vakuutena, tulee ne ensin muuttaa sähköiseksi. Mikäli pankki hakee panttikirjan muuttamista, ei kirjallista panttikirjaa tarvitse toimittaa Maanmittauslaitokselle vaan pankki tuhoaa panttikirjan itse. Jos kiinteistön omistaja tekee hakemuksen, on kirjallinen panttikirja toimitettava Maanmittauslaitokselle hakemuksen liitteenä

Puolueeton

Eivät valtion velat mitään takuita tarvitse, kun velaksi annetaan rahaa, jota ei ole olemassakaan todellisena rahana. On vain bittejä tiedostoissa. Jos valtio on rahavaikeuksissa korkoja nostetaan ja pahennetaan tilannetta. Velan anto loppuu, kun valtio ei pysty enää maksamaan korkoja. Jos valtio ei enää pysty maksamaan korkojakaan, velanantaja häviää vain korkojen loppumisen. Mitään muuta tappiota ei tule, koska ei ole olemassa todellista pääomaakaan.
Jollain tavalla poliittinen eliitti ja sen luoma totalitaristinen byrokratia on pidettävä hengissä. Nyt näyttää siltä, että läntisessä sivilisaatiossa valtioiden velkaantuminen on ainoa tie. Kansa ei pillastu, kun elintaso tyydyttää jollain tavalla, ja eliitin hyvinvointi ja voidaan turvata velkaantumisella. Velkojen kasvaessa eliitti rikastuu valtioiden velkojen korkorahoilla, jotka ovat salaa otettu kansalaisten pusseista näiden sitä huomaamatta. Kuten edellä sanoin, ortodoksien ja kiinalaisten sivilisaatioissa tätä ei hyväksytä. Läntinen sivilisaation loppu on tulossa, koska järjestelmä ei kestä loputtomasti mielettömyyksiä.

Peter Kreisler

Taas Kollektiivihölmölä EU tekee rahaa tyhjästä ja tukee jotain mikä sen omien toimien vuoksi on vaikeuksissa. Toimimattoman järjestelmän korvaaminen ei tule tietenkään kysymykseen, sehän olisi liian johdonmukaista.

Juha

Euro pysyy pystyssä vain jatkuvasti lisääntyvällä ja kiihtyvällä velanotolla. Nämä kaikki viimevuosien kusetukset perustuu juuri tähän. Kreikkatuki, Matuinvaasiokusetus, flunssakusetus, geenipiikkikusetus, Ukrainatuki, Natokusetus ja kusetukset jatkuvat entistä suurempina kun suomaalaisia on niin helppoa kusettaa.

Valtionvelka on nyt 140 miljaardia ja lainan korkoon menee 5 miljaardia vuodessa. Ja sekä velka että korko ovat eksponentiaalisessa kasvussa.

https://yle.fi/a/3-11312389

Eka Kettunen

Eeuu on pikemminkin VU eli velkaunioni.

Ilkka Forsten

V*****U etten paremmin sano.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa