Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

EU:ssa rekisteröity lähes miljoona turvapaikanhakijaa vuonna 2022

Kuva: Wikimedia Commons (CC BY 2.0) / Irish Defence Forces.

Viimeisimmät tiedot turvapaikkahakemuksista osoittavat, miten EU epäonnistuu rajojensa suojelussa.

Euroopan unionin turvapaikkaviraston (EUAA) mukaan lähes miljoona maahanmuuttajaa haki turvapaikkaa Euroopasta vuonna 2022, mikä on suurin määrä sitten vuoden 2016.

Keskiviikkona julkaistut luvut korostavat Euroopan kasvavaa kyvyttömyyttä suojella ulkorajojaan. Pääasiassa syyrialaisten ja afganistanilaisten jättämät hakemukset lisääntyivät EUAA:n tietojen mukaan yli 50 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna.

Virasto toteaa, että kasvu johtuu ”osittain Covid-19-pandemiaan liittyvien rajoitusten poistamisesta”, mutta se mainitsee myös elintarvikepulan ja maailmanlaajuiset konfliktit.

EU-maihin saapui myös 4 miljoonaa ukrainalaispakolaista vuonna 2022

Luku 966 000 ei kuitenkaan kerro koko totuutta. Tämän luvun lisäksi 4 miljoonaa ukrainalaista on saapunut EU-maihin vuonna 2022, mutta tämän ryhmän ei koskaan tarvinnut jättää turvapaikkahakemusta, koska heille myönnetään automaattisesti tilapäistä suojelua.

Syyrialaiset olivat kärjessä 132 000 hakemuksella, afganistanilaiset olivat toisena 129 000 hakemuksella ja turkkilaiset kolmantena 55 000 hakemuksella. Tietojen mukaan myös eteläamerikkalaiset saapuvat Eurooppaan kasvavassa määrin: venezuelalaiset tekivät 51 000 hakemusta ja kolumbialaiset 43 000 hakemusta. Nämä ryhmät eivät tarvitse viisumia päästäkseen EU:n alueelle, ja ne jättivät kolme kertaa enemmän hakemuksia kuin vuonna 2021.

Maanosan meneillään olevasta väestörakenteen muutoksesta huolestuneet eurooppalaiset ovat osoittaneet mieltään massamaahanmuuttoa vastaan Irlannin kaltaisissa maissa, ja maahanmuuttovastaiset puolueet ovat kasvattaneet suosiotaan esimerkiksi Ruotsissa, Tanskassa, Italiassa ja Itävallassa.

Vaikka monet eurooppalaiset eivät ehkä olekaan tietoisia tarkoista tiedoista, monet ovat nähneet, miten massamaahanmuutto on muuttanut heidän kaupunkejaan viime vuosina, ja myös poliitikot ovat panneet tämän merkille. Itävallan liittokansleri Karl Nehammer totesi viime vuonna: ”Laiton maahanmuutto rasittaa Itävaltaa tällä hetkellä voimakkaasti. Meidän osuutemme Euroopassa on suhteettoman suuri. EU:n maahanmuuttopolitiikka on epäonnistunut. Euroopan unionin ulkorajoja ei edelleenkään suojella vahvasti, ja ongelman todellisuus sivuutetaan.”

Tämän vuoden helmikuussa Nehammer totesi, että hänen maansa oli vuonna 2022 ottanut vastaan ennätykselliset 100 000 maahanmuuttajaa, joista kolme neljäsosaa ei ollut koskaan rekisteröitynyt EU:hun tai muuhun Schengen-maahan ennen saapumistaan. Hänen mukaansa tämä oli ”valtava turvallisuusongelma koko Euroopan unionille”.

Hän on vain yksi monista poliitikoista, jotka moittivat Euroopan maahanmuutto- ja rajaturvallisuuspolitiikkaa. Unkarin hallitus ilmoitti juuri tällä viikolla jatkavansa laittomaan maahanmuuttoon liittyviä hätätilan kriisinhallintasääntöjä vielä kuudella kuukaudella.

Vaikka Eurooppaan saapuvien ulkomaalaisten määrä on valtava, EUAA:n tiedot osoittavat myös muita huolestuttavia lukuja massamaahanmuuttoa vastustavien kannalta. EU esimerkiksi myönsi pakolaisstatuksen 40 prosentille ensikertalaisista hakijoista, mikä on suurin määrä viiteen vuoteen.

Pakolaisstatuksen myöntämisprosentti on erityisen korkea syyrialaisten kohdalla (94 prosenttia), kun taas valkovenäläisten osuus on toinen (88 prosenttia). Myös muiden ryhmien, kuten eritrealaisten ja jemeniläisten, hyväksymisprosentti oli korkea, 84 prosenttia kummallakin. Muut ulkomaalaiset eivät olleet yhtä onnekkaita: Intiasta, Moldovasta, Pohjois-Makedoniasta ja Vietnamista kotoisin olevat saivat pakolaisaseman 1 prosentissa tapauksista, kun taas Tunisiasta ja Bosnia-Hertsegovinasta kotoisin olevat saivat pakolaisaseman 2 prosentissa tapauksista ja Venezuelasta, Serbiasta ja Nepalista kotoisin olevat hakijat 3 prosentissa tapauksista.

Lähde: Remix

36 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sari Saarela

Valtamedia itkeä tihrustaa säännönmukaisesti muutamista kymmenistä Välimereen hukkuneista, mutta eivät koskaan samalla vertaa niitä lukuja perille päässeiden määrään…

Ilkka Forsten

Eikä puhu siitä mitään mikä on perille päässeiden tuotos. Se kun ei ole millään tavalla kansantaloutta kohentavaa.

päivystävä desantti

Vuonna 2015 maamme taxilakihallitus kipuili seuraavasti:
Kommentti: Suomi varautui miljoonaan itärajan ylittäjään – suunnitelma haudattiin ”kassakaappiin” – Politiikka – Ilta-Sanomat (is.fi) 

Aiemmin, eli 1990 luvun alussa Neuvostoliiton hajotessa Holkerin hallitus oli toista maata:
Suomi valmistautui estämään Neuvostoliitosta tulevan pakolaisvirran kovilla otteilla, muun muassa kutsumalla reserviläiset aseisiin.”

Mitähän maamme seuraava translakihallitus mahtaisi tehdä (tai olla tekemättä) jos Venäjä hajoaisi sotahäviön seurauksena ja perkuleenmoinen pulina alkaisi lähestyä itärajan takaa ?

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by päivystävä desantti
murre riepunen

Siinä osaajia seilaa kohti auvoista uutta elämää. Suomen kiirehdittävä jotta useat muut EU:n maat eivät ” syö kuormasta ” meillä työvoimapula krooninen, saataisi hetken helpotusta, joskin tuhotun maan raunioilla myös murjaanin naama alkaa nykimään. Kaikki melkein meillä tuhottu, koulut, suurten kaupunkien asuinalueita moukaroitu surutta, turvattomuus lisääntynyt, viranomaisten, etenkin poliisien ja vartioiden työt monikertaistuneet, vankilat suurissa vaikeuksissa, veronmaksajien kukkarolla käy karvaiset kädet yhä röyhkeämmin, edes alkeellisia tapoja joita länsimaissa on tapana noudattaa ei sovi murjaaneille, omat tavat ja röyhkeys sekä kivikauteen pohjautuva elämä on vallalla johon meidän pottunokkien muka sopeuduttava…ei käy.

Soylent Green

Afrikan väestö kasvaa lähes 1000 000 000 henkeä seuraavan 25 vuoden aikana.
Africa: total population forecast 2020-2050 | Statista

Mikäli heistä joka kymmenes tulisi Eurooppaan, niin sata miljoonaa ihmistä EU-maihin tasaisesti jaettuna tarkoittaisi esimerkiksi MILJOONAA kehitysmaamuslimia Suomi-nimiseen maahan.

Euroopassa olisi silloin rautaa ilmassa enemmän kuin WW2:n aikaan.

Olisi mielenkiintoista kuulla punavihreät postulaatit siitä millä keinoin Eurooppa välttyisi tuollaiselta kohtalolta.

Aatu H.

Unkarin äänestys Suomen Nato-jäsenyydestä lykkääntyy.

Eiks näilläkin sutkeilla ole ollut jo kohta vuosi aikaa ratifioida. Taitaa olla samaa sakkia ryssien kanssa…

Ilkka Forsten

Orban veljeilee Putinin kanssa, ja uskoo venäjän voittavan sodan. Siksi se yrittää joka tavalla jarruttaa suomen ja ruotsin natojäsenyyttä. Sinänsä turhaa hommaa, sillä suomi menee natoon orbanin suostumuksella tai ilman. Sen sijaan hän saattaa laittaa itsensä pahaan välikäteen kun sota päättyy, ja EU katsoo että unkari valitsi puolekseen venäjän. Siinä saattaa jäädä muhkeat rahat saamatta, ja kun niin käy menee orbaniltakin jakkara alta. Turkki tekee koko ajan samaa, ja yrittää uskotella että kyllä he ovat kunnon liittolaisia länteen päin. Rahaakin olisi saatava nutulleen menevään valtion kanssaan, sillä Erdoganin valta ja suosio on mennyttä saman tien kun EU sulkee rahahanat. Toivon että nuo kaksi putinin sylikoiraa potkitaan pihalle kaikesta, nauttikoon sitten idän hedelmistä.

Puolueeton

Kertokaapa mitä hyötyä Nato-liittymisestä on Suomelle, kun sitä näytte kannattavan? Jos kuvittelette sen suojaavan Venäjän hyökkäyksestä, liitto todellisuudessa pakottaa Venäjän ryhtymään Pietari ja Murmanskin suojaamiseen etenkin, jos Suomeen kasaantuu
Naton aseita.

Anomaster

Miksi se pakottaisi Venäjän hyökkäämään suojatakseen Pietaria ja Murmanskia?

Ei suinkaan pakota. Yhtä hyvin voisit sanoa, että Venäjä pakottaa Nato-maat vähän siellä ja täällä iskemään Venäjän alueille samantapaisin perustein.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Puolueeton

Euroopassa on väkeä noin 750 miljoonaa, joten 1 miljoona siirtolaista on 0,13 %. Eurooppa on hiukan epämääräinen osa Aasiaa, joten tarkastellaan EU’a, jossa väkeä on 450 miljoonaa. 1 miljoona sinnekää ei ole suuri määrä 0,2%. Viiden tuhannen asukkaan kuntaan tulisi 10 muuttajaa ja 200000 asukkaan kaupunkiin 400 muuttajaa. Eihän tästä olisi mitään kummallisempaa haittaa, jos muuttajat hankkisivat oman toimeentulonsa omalla työllään.
Tuo 450 miljoonaa on senverran suuri verrattuna Venäjän 146 miljoonaan, joten käytännössä asia on niin, että Venäjän tulee pelätä EU’n hyökkäystä eikä päin vastoin. Mitään USA’n tukijoukkoja ei tarvita. Kun USA’n joukkoja on EU’ssa satoja tuhansia, ei ole syytä ihmetellä Venäjän huolia omasta turvallisuudesta.

venäläisiä huolia loppakaupalla

EU:n johtoon ei niin pöljää johtajaa ikinä tulekaan että hän yrittäisi käskeä kymmenen eri sivistysmaan yhteistä armeijaa valtaamaan tuon suunnattoman suuren takapajulan kaalipeltoja ja röttelökyliä.
Tsaarit ja RasPutinit ovat sukupolvi toisensa jälkeen venäjän kansalaisten hengen ja terveyden suuriin uhka, ei kukaan muu.

Ilkka Forsten

Missä ne sadat tuhannet USA:n joukot euroopassa ovat ? Ne muutamat lentotukikohdat ei ” työllistä ” satoja tuhansia, ja mitään kasarmeissa makaavia sotaa odottavia joukkoja ei ole. Edes Virossa ei ole kuin muutama nato:n kone ilmatilaa valvomassa, ja nekin vaihtuu vuorottain, eli siellä on myöskin muut kuin jenkit.

Puolueeton

Trump vähensi joukkoja, mutta on niitä vieläkin Saksassa yli 100000. Mikä on mitätön määrä esimerkiksi suojelemaan Suomea hyökkäyksestä.

Anomaster

Euroopassa on kaikkiaan noin 70 tuhatta amerikalaissotilasta. Niistä noin puolet on Saksassa.

*köyhänä* veneellä autokouluun

tosta veneestä
suoraan suomen sossun maksamaan autokouluun ja autoon
tai siltä se välillä näyttää
kuka maksaa suomeen tulleen ruotsista
hädänalaisen *aidon pakolaisen*
työttömän mamun auto-vakuutuksen bensat
tuli vaan mieleen

Anomaster

Sinä ja muut veroja maksavat hoitavat laskun, koska poliitikot ottavat ne rahat kyselemättä.

Pää, olkapää, peppu

Niinpä niin. Muistatteko niitä meillä on unelma marsseja, sekä niiden idioottien kaksinaamaisia ulostuloja? Suomalaiset maailman rasistisin kansa sekä kantis miehet juntteja yms jne. No nyt on niitetty vuosia ihanaa multikulttia, ja lisää tulee. Melkoista ininää oli suvakkien puolelta, kun välillä tulikin oikeasti hädässä olevia. Eli ukrainalaiset naiset lapsineen. Esim 2015 tulivat kutsusta sotarikolliset jne.

Ilkka Forsten

Kun ukrainasta alkoi virrata oikeasti sotaa pakenevia, nosti muistaakseni vihreät, SDP ja vasemmistoliitto älämölön, julistaen että tässä se nyt nähdään suomalaisten rasismi mustia kohtaan. Heti annettiin oikeus tulla rajojen yli kun tulijalla on vaalea hipiä, mutta kuukeria ei päästettäsi. Niin, se kuukeri on ollut pelkkä haittaa kaiken aikaa, mutta ukrainalaiset edes yrittävät työllistyä ja saada elämänsä kohdalleen.

stetsonlogi

Kuvituskuvan tyypeillä on varmuudella hätä, seksuaalinen hätä. Alkaa Euroopan tyttöjen soikea pyöristyä kun pojat asettuvat taloksi. Yllätyskikkeliä saattaa tulla ihan missä tahansa ja milloin tahansa

Mokkak. ikkeli

…ja mihin reikään tahansa..

Ilkka Forsten

Avaimen reikään sekaantujia ei taida vielä olla ?

Anomaster

Tavallaan on, mutta niitä kutsutaan tiirikoijiksi, eivätkä ne etsi seksuaalista tyydytystä siitä, ainakin olettaisin niin.

Oletettu

Väestönvaihtoa tässä päästään todistamaan ihan eturivin paikoilta. Eurooppalaisten ihmisten kannattaa lopettaa paremmasta tulevaisuudesta haaveilu. Alkaa sekasorron ja väkivallan aikakausi. Ruotsin touhut näyttää 1/1 miten asiat tulee menemään mm meillä. Se on pitkälti arvattavissa miten siinä käy kun akat päästetään johtamaan maita ja mantereita.

Varokaa suomalaisia matupatja-akkoja

Espanjassa on havaittu ensimmäinen Marburg-virusepäily.

Mahdollinen tartunta kerrotaan havaitun 34-vuotiaalla marakatilla, joka oli hiljattain palannut Päiväntasaajan Guineasta, jossa ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut verenvuotokuumeeseen Marburg-viruksen seurauksena.

Matupatjat saa näiltä myös hiv:tä, joten kannattaa varoa ja kiertää patjatkin kaukaa!

Pesunkestävä Nigga

Jo tyhmempikin tajuaa, ettei nämä ole mitään oikeita turvapaikanhakijoita.

Oikea nimitys on SOSIAALITURVAPAIKANHAKIJA (loinen).

Anomaster

Rehellinen otsikointi lehdissä pitäisi olla, että ”pummiarmeija ylittää Välimerta, varautukaa kaaokseen”.

Onnea Suomi, OTA 1, MAKSA 3 !!

ULE ykkösaamussa Seija Vaaherkumpu mainostaa ja lobbaa Sanna Maria jonain politiikan supertähtenä. Kuvissa tämä tyttö kyllä viihtyy ja toimii mannekiinina, mutta hänellä ei ole minkäänlaista valtiotalouden kokemusta eikä substanssosaamista. Helppo tämän on nyt hymyillä EU-klubissa, kun on ensin tehnyt Suomessa kestämätöntä ja vastuutonta talouspolitiikkaa toisten ja miljardien verorahoilla sekä kymmeniä miljardeja euroja velaksi. Muhkeapalkkainen EU-jobi jo tiedossa..

kauko kiito

Juurikin näin. Yle aloittanut mallikkaasti sossujen tien tasoituksen kohti hallitusvaltaa. Vaalikarja ikävä kyllä kulkee Ylen viitoittamaa tietä

Idiootit Suomi Oy Ab johdossa

Yksinkertainen SDP luulee, että onnettomilla veronkorotuksilla (=sdp:n kateusveroilla) saadaan 10 MRD:n (=10.000 MILJOONAA euroa) valtion talouden vaje kestävälle tasolle, kun esim. ns. arvonnousuverolla hehkuttavat muka saavansa VAIN 50-100 miljoona ja perintöveron korotus vielä tätäkin pienempi… 🤦🏻‍♂️

Jukka

Sanna Marin onkin suurin suomalainen bluffi, johon on langennut valtavasti suomaliaisia. Sannukka on itseään esiin tuova, bilehiiri, filtteroitu naama , tekohymy ja keimailu, nahkatakki ja revityt farkut. Noista tuo akkka on tehty, tyhjä pää vain kumajaa!

X

Islamisaatio, hitaasti mutta varmasti.

Kiitosta vaan suvaitsevaiset

joka johtaa tähän
Sisä-Suomen poliisilaitos toi järkyttävät luvut julki: neljässä vuodessa alle 18-vuotiaiden tekemien rikosten määrä on lisääntynyt 80 prosenttia.
Vuonna 2018 nuorten rikoksia oli 421, kun niitä oli viime vuonna 759. Alle 15-vuotiaiden kohdalla kasvu on vieläkin rajumpaa: 213 rikoksesta 425 rikokseen. Ajan ilmiö on kaduille kokoontuminen kymmenien, jopa satojen nuorten porukoissa niin mopoilla, pyörillä kuin autoillakin.
Ihmiset ovat joutuneet katuryöstöjen kohteeksi isoissa massatapahtumissa erityisesti pimeään aikaan. Kyseessä ovat alaikäisten kohdistamat rikokset aikuisiin ja samanikäisiin. Katuryöstöt lisääntyivät trendiksi viime kesänä ja syksynä. Hittisaaliita ovat merkkituotteet ja jopa kengät ihmisiltä kaduilla.
ja IL Ei sano sanakaan Matuista
näiden rikosten suurimmista syyllisistä jutussaan

Lakaisijat

Kansalaisten otettava näköjään omat katupartiot käyttöön.

X

Ota huomioon kenen puolella poliisi on, ei ainakaan kantaväestöön kuuluvan. Poliisi ei enää turvaa kantaväestöön kuuluvan turvallisuutta vaan päinvastoin pyrkii estämään sen toteutumista. Poliisit ilmeisesti pelkäävät etelän elättejä, pääsee paljon vähemmällä kun katsoo muualle tai syyllistää rasistisen kantiksen. Ns. oikeuslaitos tukee ja vahvistaa toiminnan.

patton

USA:n NWO johtaa tätä väestön vaihtoa myös USA:ssa ja siksi Euroopassa tekevät kansat itsemurhaa hyväksyessään nykyjohdon toimet. EU on vain USA:n neokonnien etäispääte!

Ilkka Forsten

Mitä ottaisit tilalle asioistamme päättämään ?