Kotimaa

Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla mukana Helsinki Pridessa

Kuva: Eija Harju/Espoon seurakuntayhtymä

Helsinki Pride järjestetään viikolla 37. Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla on mukana Priden yhteisökumppanina.

Tänä vuonna Pride-viikkoa vietetään koronaviruspandemian vuoksi syyskuun toisella viikolla kesäkuun sijaan. Poikkeuksellisena aikana Pride toteutetaan hybridinä eli osittain kasvotusten ja osittain virtuaalisesti.

Evankelis-luterilainen kirkko on ollut Helsinki Pridella mukana jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna Priden yhteisökumppaneita ovat Helsingin ja Espoon seurakuntayhtymät, Vantaalta Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling sekä Herättäjä-Yhdistys.

Seurakunnat ja järjestöt sekä vapaaehtoiset järjestävät Pride-viikon aikana runsaasti ohjelmaa niin kasvotusten kuin verkossa. Mukana on muun muassa vertaistukitapaamisia, hartaushetkiä ja erilaisia luentoja.

Englanniksi ohjelmaa tarjoaa verkossa toteutettava ilmainen englanninkielinen seminaari LGBTIQ+ People of Faith, jossa muslimit, kristityt ja juutalaiset sekä sateenkaariyhteisöt pohtivat hengellisyyttä ja teologiaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta.

Koronatilanteesta johtuen perinteinen Pride-kulkue ja puistojuhla järjestetään tänä vuonna uudella tavalla. Pride-viikko huipentuu verkkokulkueeseen, ja Priden juhlinta jalkautuu lauantaina eri puolille Helsinkiä pienempiin ryppäisiin.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset