Eurooppa Maahanmuutto

Evrosin asukkaat kieltäytyvät luovuttamasta maitaan siirtolaisleirin laajentamiseksi

Euroopan unioniin keväällä 2020 pyrkineitä laittomia siirtolaisia Evrosilla. Kuva Shutterstock.

Kreikan ja Turkin rajalla Evrosilla sijaitsevan Fylakion asukkaat vastustavat Orestiadan siirtolaisleirin laajentamista.

Yhteisön johtaja Christos Tympakis sanoo, että asukkaat ovat ”järkyttyneitä ja vihaisia” ja korostaa, että he eivät myy maata uutta siirtolaisleiriä varten.

Nykyisen leirin laajentaminen 72 hehtaarin alueelle on aiheuttanut paljon polemiikkia paitsi Orestiadassa myös koko Evrosin alueella. Alueen järjestöt ovat ilmaisseet vastustavansa hanketta.

Asukkaat osoittivat mieltään myös turvapaikka- ja maahanmuuttoministeri Notis Mitarakisin vierailun aikana helmikuun alussa ja heittelivät häntä vesipulloilla ja kananmunilla huutaen samalla siirtolaisleirin vastaisia iskulauseita.

Tympakis kertoo, että alueella on kaksi rakennelmaa, siirtolaisleiri ja pidätyskeskus palautettavia siirtolaisia varten. Alueella oleilevista siirtolaisista kertoo jotain se, että pidätyskeskus on poltettu jo kuusi kertaa ja nyt sitä rakennetaan uudelleen.

Tympakis korostaa, että ”koko Evros” vastustaa leirin laajentamista. Siksi Fylakin asukkaat ovat päättäneet olla myymättä peltojaan hanketta varten.

– Ihmiset eivät anna peltojaan. Heille on soiteltu ja kerrottu, että alueet pakkolunastetaan ja heitä häiritään jatkuvasti. Olemme ilmoittaneet asiasta ihmisille, ettemme salli pakkolunastuksia. Vaatimukselle ei ole mitään perustetta, Tympakis sanoo.

Hallituksen väite laajennuksen tarpeesta perustuu ”jossitteluun”: jos on hätätilanne ja jos on siirtolaisvyöry.

– Viime vuonna emme päästäneet ketään läpi. Antaisimmeko nyt sitten siirtolaisten ja turkkilaisten tulvan hukuttaa meidät? toteaa Tympakis viitaten kevään 2020 siirtolaisvyöryyn, joka sai alkunsa kun Turkki avasi rajansa laittomille siirtolaisille ja jonka Kreikka ansiokkaasti torjui.

Lähde Greek City Times.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit