Kotimaa

Facebook lukee Messenger-viestisi

Kuva Pixabay
Facebook kertoo skannaavansa kaikista Messenger-viestit kuvat sekä linkit ja jos viestiin liittyvä henkilö on moderaattori, yhtiö lukee myös viestin koko sisällön.

Facebook skannaa Facebookin Messengerillä lähetetyistä viesteistä kuvat ja linkit. Jos viestiin liittyvä henkilö on moderaattori, Facebook lukee viestiketjut kokonaisuudessaan. Jos sisältö ei ole Facebookin sääntöjen mukaista, yhtiö estää tai poistaa käyttäjän tilin. Asiasta kertoo Bloomberg.

Facebook vahvisti asian tällä viikolla Mark Zuckerbergin haastattelussa. Yhtiön mukaan Messenger-keskustelut ovat yksityisiä, mutta Facebook skannaa ne samoilla menetelmillä, millä se etsii yhteisösääntöjensä rikkomuksia yleisesti.

– Esimerkiksi kun Messengerillä lähettää kuvan, automaattinen järjestelmämme skannaa sen käyttäen kuvantunnistusteknologiaa, Facebookin tiedottaja kertoo.

Muut viestialustat kuten WhatsApp ovat yleisimmin E2E eli ”päästä-päähän”. Tällöin keskustelut tapahtuvat käyttäjien välillä salattuna, eikä keskusteluihin pääse väliltä käsiksi.

Facebook päivitti käytäntönsä ja yhteisösäännöt keskiviikkona selventääkseen, että Messenger ja Instagram käyttävät samoja sääntöjä kuin Facebook.

– Selvennämme kuinka taistelemme väärinkäyttöä vastaan ja etsimme epäilyttävää toimintaa myös analysoimalla ihmisten jakamaa sisältöä, yhtiöstä kerrottiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa