Kotimaa Politiikka

Facebookin sensuuri kohdistuu perussuomalaisten poliitikkoihin – Halla-aho pohtii sisällön tuottamisen siirtämistä Scriptaan

Kuva klevo / Shutterstock.com.
Facebookin sensuuri on yltynyt ennen näkemättömiin mittasuhteisiin. Perussuomalaisten poliitikkojen Facebook-päivitysten jakaminen on aiheuttanut kirjoituskieltoja, ja yhden perussuomalaisen poliitikon Facebook-sivu on jopa poistettu.

Facebook on jakanut viime aikoina kirjoituskieltoja henkilöille, joiden Facebook-jaot ja kirjoitukset ovat suhtautuneet kriittisesti muun muassa maahanmuuttoon ja ulkomaalaisten suorittamiin raiskauksiin. Estot vaikuttavat painottuvan eritoten perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaisiin.

– Kuten monet ovat huomanneet, Facebook on antanut kestoltaan mielivaltaisia bännejä ihmisille, jotka ovat jakaneet – usein ilman saatetekstiä – Oulun lapsiraiskauksia käsitteleviä päivityksiäni, kertoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Estot näyttävät painottuvan henkilöihin, jotka ovat perussuomalaisten ehdokkaina eduskuntavaaleissa.

– Päivityksissäni ei ollut mitään kyseenalaista. Niissä ei nimitelty vähemmistöjä eikä esitetty yleistäviä lausuntoja, perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa. Estettyjä Facebook-käyttäjiä on paljon, koska yhdellä päivityksistä oli yli 1300 jakoa ja yli 5000 tykkääjää.

Vaikka päivitysten jakaminen näyttää olevan kirjoituskiellon arvoinen ”yhteisönormien rikkominen”, Halla-ahoa ei ole sanktioitu alkuperäisistä päivityksistä.

– Tavoitteena näyttääkin yksinkertaisesti olevan pelotella FB:n käyttäjiä olemaan jakamatta julkaisujani ja näin estää niiden leviäminen, hän huomauttaa.

Kyseiset päivitykset on kuitenkin poistettu myös Jussi Halla-ahon seinältä. Koska sensurointi on yltynyt viime aikoina ennen näkemättömiin mittasuhteisiin, Halla-aho miettii vakavasti sisällön tuottamisen siirtämistä web-sivustolleen.

– Viime aikoina sensurointi on yltynyt sellaiseksi, että täytyy joulun pyhinä vakavasti pohtia sisällöntuotannon siirtämistä takaisin Scriptaan, Halla-aho pohtii.

Eilen Facebook poisti oululaispoliitikon ja kansanedustajaehdokkaan Jenna Simulan poliitikkosivun, mutta palautti sen myöhemmin. Simula ei pysty kuitenkaan edelleenkään jakamaan poliitikkosivunsa päivityksiä.

Myös kaustislainen kansanedustajaehdokas Mauri Peltokangas on joutunut usein Facebookin asettamien kirjotuskieltojen kohteeksi poliittisten kirjoitustensa vuoksi.

  • 810
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset