Eurooppa Politiikka

Farage: Le Penin voitto olisi EU:n loppu

Marine Le Pen

Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisyyspuolueen (UKIP) johtaja Nigel Farage on osoittanut tukeaan Ranskan Kansallisen rintaman 2017 vaalien presidenttiehdokkaalle Marine Le Penille, todeten Le Penin voiton merkitsevän Euroopan Unionin täydellistä romahtamista.


Faragen ykkössuosikki Dupont-Aignan

Kansallisesta rintamasta puolueena huolta kantanut Farage kertoi Sunday Express -lehdessä, että hän tulee kannattamaan vaalin 1. kierroksella ”täysin kunniallista euroskeptistä” Debout la France (Ranska Nousee) -puolueen ehdokasta.

Mutta Farage myös vihjasi, että jos hänen suosikkiehdokkaansa Nicolas Dupont-Aignan ei todennäköisesti pääse toisella kierroksella, niin hän tulee kannattamaan Le Peniä EU:n heikentämiseksi.

”Tunnen hänet [Le Penin]. Hän on hyvin määrätietoinen, loistava televisiossa. Siis äärimmäisen loistava ”, hän sanoi ja lisäsi:”Päästessään perusteluissaan vauhtiin, nähdään kuinka todella hyvä hän siinä on. Mutta taakkaakin on ongelmaksi asti.”

Äärioikeistoleimattu Kansallinen rintama

”Taakalla” hän viittaa Kansallisen rintaman historiaan.

Marine Le Penin isän, Jean-Marie Le Penin, vuonna 1972 perustamassa puolueessa on ollut joitakin vastenmielisiä hahmoja. Jean-Marie Le Pen on itse ollut toistuvien kohujen kohteena antaessaan holokaustia vähätteleviä lausuntoja muiden antisemitistisiksi epäiltyjen kommenttien ohella.

Mutta tytär on pyrkinyt viemään puoluetta pois isänsä linjalta, tuloksena valtava suosio.

Muuttuneesta kannastaan Le Peniin Farage totesi: ”Tämä riippuu olosuhteista, joten kantaani täytyy kysyä huhtikuussa. En ole koskaan puhunut hänestä pahaa, mutta en ole koskaan sanonut mitään hyvää hänen puolueestaan. Ja tällä linjalla menen, mikä on hieman kiusallista.”

USA:n ja Britannian uutistoimistot leimasivat nopeasti Faragen ja Le Penin ”äärioikeistolaisiksi”, kuten CNN tekikin juuri tällä viikolla hetki sen jälkeen kun Farage oli ilmestynyt ruutuun.

Mutta UKIP ja Kansallinen rintama eivät ole koskaan olleet samassa europarlamenttiryhmässä. Farage on johtanut Vapauden ja suoran demokratian Eurooppa (EFDD) -ryhmää ja Le Pen Kansakuntien ja vapauden Eurooppa (ENF) -ryhmää.

Aiemmin Farage on pyrkinyt pitämään puolueensa erossa Euroopan kansallismielisistä puolueista, mutta näkee ne merkittävänä mahdollisuutena lopettaa Euroopan Unioni pysyvästi.

Raheem Kassam/Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa