Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Feministi ja islamin kriitikko Ayaan Hirsi Ali: Eurooppa alkaa näyttää siltä, mistä pakenin

Ayaan Hirsi Ali. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0 DEED / Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America.

Ayaan Hirsi Ali, 54,  yhdysvaltalainen, tunnettu ja usein kiistelty kirjoittaja, feministi, elokuvantekijä ja islamin kriitikko syntyi Somaliassa, ja hän kasvoi kokien islamin harjoittaman naisten sorron, jota hän vastusti aikuisena. Hän on myös jo pitkään arvostellut länsimaiden tasapäisyyttä islamia kohtaan ja sen vaikutusta maihin, joissa uskonto on levinnyt. Nyt hän uskoo, että asiat ovat menneet liian pitkälle, ja Eurooppa alkaa hiljalleen muistuttaa sitä, mitä hän aikoinaan pakeni.

Ayaan Hirsi Ali puhui podcastissa Euroopan tilanteesta, jossa viime vuosikymmenten kehitys on merkinnyt sitä, että Länsi-Euroopan maat, joissa on ollut paljon maahanmuuttoa, alkavat nyt muistuttaa hänen kotimaataan kaikkine seurauksineen.

”Monet asuinalueet ovat samanlaisia kuin se, josta lähdin, ja tämä tapahtui vain kolmen vuosikymmenen aikana. Kun puhun muutoksesta, voitte siis huomata, että se ei kestä niin kauan.”

Ali huomautti myös, että jotkut varoittivat väestörakenteen kehityksestä ja siitä, että jos mitään ei tehdä ja jos kotouttamisesta luovutaan, siirtymä tapahtuu vuosina 2040-2050, jolloin muslimiyhteisö on pian niin suuri, että siitä tulee hallitseva ja se alkaa esittää yhä aggressiivisempia ja kauaskantoisempia vaatimuksia, kuten joissakin Euroopan kaupungeissa on jo tapahtunut.

Alin lausuntoa tukee kirjailija ja toimittaja Douglas Murray, joka on kirjoittanut kirjoja ja raportteja Euroopan muuttumisesta ja rappiosta.

”Se, mitä Ayaan sanoi, on täysin totta ja itse asiassa ilmeistä”, Murray sanoi Sky Newsille.

”Se on ilmeistä, koska jos väestö kasvaa, joka on suurelta osin sopeutumatonta tai jolla on näkemyksiä, joita muu maa pitää vastenmielisinä tai vastenmielisinä – jos tämä tietty väestöryhmä vain kasvaa ja kasvaa, sillä on tietysti yhä suurempi vaikutus.”

Lähde: Sky News

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Tällä välin Eurooppa: mieskin voi synnyttää ja kalanruotop-luku tekee miehestä naisen.

John Quiman

Islam ei sopeudu, islam sopeuttaa, vaikka väkisin, kunhan se saa riittävästi voimaa.

Ilkka Manttari

Ei Islamille enää yhtään periksi. Itsetuhoon on helponpiakin keinoja. Uskonto joka ei hyväksy mitään muita ja jonka käytäntönä on jokaisen tuntemat rangaistukset ei kuulu eurooppaan. Se ei ole suvatsemuutta vaan selkeää järkeä. Samoin jos täällä osoittaa jossakin muualla kuin kotonaan hyväksyvänsä sen käytännöt olisi tuo passittaminen maasta ainoa oikea toimintatapa. Kyllä se vielä euroopasta lähtee kuten ennenkin, täällä ollaan vaan niin kärsivällisiä. Ehkä ei aina pitäisi.

Uusimmat uutiset