Eurooppa Rikos

Finsburyn moskeija oli ollut vuosia radikaalin islamin pesäke

Britannian viranomaiset eivät ole vielä kertoneet, kuka on Lontoon pakettiautoiskusta kiinniotettu mies, joka ajoi Lontoossa moskeijan läheisyydessä ihmisten päälle. Silminnäkijöiden mukaan terroristi oli huutanut ”haluan tappaa kaikki muslimit.”

Yksi henkilö otettiin kiinni paikalta monien sivullisten toimesta. Kaikkien uhrien kerrotaan olevan muslimeita. Pakettiautoilija oli ajanut väkijoukkoon uhrien tullessa moskeijasta iltarukouksen jälkeen.

Tekijän taustoja ei vielä tiedetä.

Kyseinen Finsburyn moskeija oli aiemmin ollut radikaalien ääri-islamistien kokouspaikka. Moskeijan aikaisempi imaami Abu Hamza on tuomittu 2015 elinkautiseen vankeuteen USA:ssa terrorismin tukemisesta. Vuonna 2002 kerrotaan moskeijassa annetun asekoulutusta nuorille miehille. Vuonna 2003 moskeija suljettiin poliisin toimesta, kunnes taas avattiin 2005. Tuolloin imaamikin joutui vankilaan seitsemäksi vuodeksi yllytyksestä murhaan ja rotuvihasta.

2014 pankki sulki moskeijan pankkitilin aikaisempien terroriyhteyksien vuoksi. Moskeija veti jutun oikeuteen ja voitti sen.

Moskeijan ympärillä on harrastettu epäilyttävää toimintaa aina vuoteen 2015 asti. Tämän jälkeen ei ilmi ole tullut terrorikytköksiä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit