Kotimaa Politiikka

Fixitiä puuhataan nyt täysillä Suomeen

Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomeen halutaan kansanäänestys EU:sta eroamiseksi


Se, päättääkö asioistaan itse, vai antaako muiden päättää omista asioista, on jokaisen henkilökohtainen arvovalinta. Suomen päätöksentekoa on siirretty Brysseliin Euroopan unioniin liittymisen jälkeen enemmän kuin olisi välttämätöntä. EU:n kehityskulku ja EU-johtajien lausunnot osoittavat selvästi, että EU:sta ollaan tekemässä liittovaltiota.

Aloitteen tekijöiden mielestä Suomen kansallisten etujen kannalta on välttämätöntä, että asioista päätetään itsenäisesti ajopuuna ajelehtimisen sijaan. Itsenäisen päätöksenteon turvaamiseksi ainoa looginen ratkaisu on erota EU:sta. Kuten Euroopan unioniin liityttäessä, myös siitä erottaessa ratkaisulle täytyy olla kansan enemmistön hyväksyntä. Tämän vuoksi eroamisesta on järjestettävä kansanäänestys.

Kansalaisaloite ei ota kantaa siihen, tuleeko Suomen jäädä ETA-sopimuksen pariin, johon kuuluvat EU:n ulkopuoliset maat Islanti, Liechtenstein ja Norja, vai ETA:n ulkopuolelle, kuten Sveitsi.

– Maanosaamme yritetään jälleen kaapata tiukan keskusvallan alle. Vapaiden itsenäisten kansallisvaltioiden Eurooppa ollaan varastamassa voimakkaan keskuskoneiston, EU:n, alle. Vallan riistämiselle kansallisvaltiolta ei näytä tulevan loppua, sillä EU-johtajat unelmoivat täydellisestä liittovaltiosta. Euroopassa on noussut ja tuhoutunut historian varrella useita voimakkaan keskusjohtoisia ylikansallisia valtoja. Me emme halua nähdä enää yhtään murhenäytelmää, jossa kansoja alistetaan.

Sebastian Tynkkynen.

Kampanja aloitetaan täydellä voimalla Euroopan pelastajat -profiileissa sosiaalisessa mediassa sekä euroopanpelastajat.fi -sivuilla, kun kansalaisaloitteen allekirjoittaminen avautuu. Kampanjahenkilöitä kutsutaan Euroopan pelastajiksi ja mukaan pääsee ilmoittautumalla nettisivuilla.

– Suomen tulee ottaa mallia Britannian Brexit-äänestyksestä, jossa kansalaisille annetaan mahdollisuus päättää maansa tulevaisuudesta itsenäisyyden näkökulmasta. EU:n kiihtyvät toimet päätösvallan keskittämiseksi Brysseliin ajavat Euroopan kansoja toisiaan vastaan ja aiheuttavat jatkuvia kriisejä maiden välille. Meidän ei tule hyväksyä sitä, että maanosamme ajetaan kaaokseen epädemokraattisen ja byrokraattisen EU-koneiston kautta.

Aleksi Hernesniemi.

Allekirjoita kansalaisaloite

20.6.2016