Kulttuuri Muu maailma

Floridasta löytyi kyltti, jossa sanotaan juutalaisten ajavan sotaa yhdessä Venäjän kanssa

Kuvituskuva: Wikimedia Commons (CC0 1.0).

Juutalaisyhteisöjen mielestä tapaus näyttää korostavan suuntausta, jossa antisemitismi hyväksytään sekä poliittisessa vuoropuhelussa että valtavirrassa.

Viikonloppuna Floridan Miamiin pystytettiin kyltti, jossa luki ”Rakkaat juutalaiset, lopettakaa sodan lietsominen yhdessä Venäjän kanssa!” suurella käsialalla kirjoitettuna, StopAntisemitismin viime viikolla julkaiseman twiitin mukaan.

Jerusalem Postin mukaan ”kyltissä ei riittävästi selitetä, miten muka juutalaiset lietsovat sotaa yhdessä Venäjän kanssa”. Syytökset siitä, että juutalaiset ovat joko Venäjän ja Ukrainan välisen sodan takana tai ajavat sodan eskaloitumista, eivät kuitenkaan ole mitään uusia asioita.

Anti-Defamation League (ADL) kirjoitti verkkosivuillaan jo maaliskuussa 2022, että sodan alettua helmikuussa ”ääriainekset ja antisemitistit eri puolilla ideologista kenttää ovat käyttäneet sotaa välineenä antisemitististen salaliittoteorioiden edistämiseen”.

Lisäksi väite, jonka mukaan juutalaisilla on suhteettoman paljon valtaa, jota he käyttävät manipuloidakseen maailman tapahtumia erityisesti tavoilla, jotka ovat vahingollisia tai tuhoisia ei-juutalaisia kohtaan, on sekä tunnettu että melko vanha ”antisemitistinen salaliittoteoria” juutalaisyhteisöjen näkökulmasta.

Jerusalem Postin mukaan nämä ”syytökset ovat aina osoittautuneet perusteettomiksi yrityksiksi lietsoa antipatiaa juutalaisia kohtaan. Mikään kyltin väitteessä ei ole uutta.”

Kylttiin on kuitenkin kirjoitettu myös sana ”Nazi” ja siitä piirretty nuoli osoittamaan suurempaa tekstiä, jonka on ilmeisesti kirjoittanut eri henkilö kuin alkuperäisen tekstin kirjoittaja.

Toisen tekstin alla on vielä kolmas, punaisella tussilla kirjoitettu teksti, jossa alkuperäisen tekstin kirjoittaja hyväksyy natsisyytöksen. ”Ok. Mutta lopettakaa silti sodan lietsominen yhdessä Venäjän kanssa”, hän kirjoittaa vastaukseksi.

Lähde: Jerusalem Post

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Faktat on aina satuttaneet niitä jotka ovat ensimmäisinä kieltämässä faktojen esittämisen.

martti

herrakansaa ei tietenkään saa millään tavalla kritisoida vaikka olisi minkälaiset todisteet. Eri mieltä ei saa olla edes historiallisista tapahtumista, ei edes yksityiskohdista.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by martti
Eetu

Joku oli jossain kirjoittanut tussilla kyltin?

Johan tuossa onkin aihetta kansainväliseen uutiseen.

Kunnes toisin todistetaan

Katos niitähän ameriikasssakin valveutuneita kansalaisia. 🙂

Maailma syöksyy pimeyteen

On siellä, mut valitettavasti liian vähän.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa