Eurooppa Politiikka

Frankfurtiin oma uimahalli muslimeille?

Kuva Shutterstock.

Abdullah Zeran tahtoisi perustaa Frankfurtiin uimahallin muslimien käyttöön. Halli olisi tarkoitettu konservatiivisille, syvästi islamiin uskoville. Kaupunki on suhtautunut asiaan torjuvasti.

Muslimivanhemmille on ongelma, mikäli lapsen on osallistuttava luokan mukana uimaopetukseen. Vanhemmat toivoisivat, että etenkin tytöille olisi saatava erillinen opetus. Abdullah Zeran toivoo kouluvirastolta yhteistyötä. Hän sanoo että tulijoita turkkilaisyhteisöistä olisi jopa sadan kilometrin päästä. Selvä markkinarako on olemassa, sanoo 38-vuotias puuhamies.

Hankkeen rahoitus vaatisi 3 miljoonaa euroa. Zeran ei tahdo sijoituksia ulkomaisilta muslimiyhteisöiltä, koska uimalaa hallittaisiin silloin muualta. Tontti uimahallille on jo kiikarissa.

Idea tuli julkisesti viime viikolla. Sitä on arvosteltu muslimien eristymisestä omiin piireihinsä. Zeran pitäisi päinvastoin integroitumisen onnistumisena, mikäli vähemmistön ei enää tarvitse selitellä, miksi sen piirissä menetellään toisin.

– On aivan sama, jos yksi menee perjantaina moskeijaan, toinen lauantaina synagogaan ja kolmas sunnuntaina kirkkoon. Meillä on paljon yhteistä, sanoo virastomestarina työskentelevä Zeran.

Saksan Islam-Konferenssin mukaan kaksi prosenttia muslimitytöistä ei osallistu yhteiseen uimaopetukseen uskonnollisista syistä. Opettajien ammattiliiton puheenjohtaja Heinz-Peter Meininger arvelee, että todellisuudessa konfliktitilanteita on huomattavasti enemmän; ilmoitetaan vain lapsen olevan sairaana.

Hallihankkeen eteneminen vaikuttaa epätodennäköiseltä. Frankfurtin kaupungin opetus- ja integraatiotoimen osastolla katsotaan, ettei mikään puolla luopumista pakollisen uimaopetuksen koululuokka -periaatteesta.

Lähde Welt.

  • 783
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset