Eurooppa

Frankfurtissa mellakoineet osapuolet osoittivat solidaarisuutta toisilleen ja ryhtyivät yhtenä rintamana katutaisteluihin poliisia vastaan

Kuva JouWatch / Flickr.

Poliisin vastaiset katutaistelut tapahtuivat Frankfurtin Opernplatzilla.

Turvallisuusjoukot saivat pidätettyä 39 henkilöä, jotka ”olivat pääosin maahanmuuttotaustaisia”, kertoi Frankfurtin poliisijohtaja Gerhard Bereswill sunnuntaina. Mellakoissa loukkaantui 5 viranomaista.

Aluksi jopa 3 000 henkilöä oli juhlinut Frankfurtin keskusaukiolla. Noin yhden aikaan yöllä tunnelma sai äkillisen uuden käänteen ja muuttui aggressiiviseksi. Kun poliisit yrittivät suojata eräässä tappelussa hävinnyttä, tappelun osapuolet olivat alkaneet osoittaa solidaarisuutta toisilleen ja hyökkäsivät yhdessä joukolla viranomaisten kimppuun. Noin 500 henkilön joukosta alettiin heittämään poliiseja myös pulloilla. Lopulta poliisi onnistui tyhjentämään aukion. Useita poliisiautoja vaurioitettiin.

Poliisijohtaja Bereswill oli erityisen tyrmistynyt sen johdosta, että sivusta seurannut utelias yleisö hurrasi turvallisuusjoukkoja pulloilla heittäville ja samalla he huusivat kuorossa ”ACAB” (”All Cops Are Bastards”). Hän sanoi tämän olleen poliisia vastaan viime aikoina kohdistetun kehityskulun negatiivinen huippupiste.

AfD:n Bundestag-ryhmän johtaja Alice Weidel kirjoitti näkemiensä kuvien johdosta Twitterissä, että ”mitä on vielä tapahduttava, että kansalaisten ja heidän henkensä, terveytensä ja omaisuutensa suojelu nostettaisiin vihdoinkin taas ensisijalle”?

Viime viikkojen aikana vasemmistopoliitikot ja mediatoimittajat ovat jatkuvasti syyttäneet poliisia piilevästä rasismista. Valitettiin muun maussa sitä, että Stuttgartin vastaavien tapauksien jälkeen poliisin tutkijat selvittivät, olivatko mellakoijat maahanmuuttotaustaisia. Toimittaja Mely Kiyak jopa väitti saksalaisten poliisien olevan ”kaunaisia aseistautuneita turvallisuusuhkia”.

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa