Kulttuuri

Frei.Wild räimii ”hallituksen yhtyeitä”

Frei.Wild. Kuva Frei.Wild / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 DE

Saksalainen Frei.Wild -rockyhtye vastustaa vallalla olevia näkemyksiä äärioikeistosta.

Saksalainen rockbändi Frei.Wild ei varmastikaan tule enää saamaan musiikkiteollisuudesta ja valtaapitävistä kavereita. Uuden ”Geartete Künste hatten wir schon” kappaleen videolla he räimivät ”hallituksen yhtyeitä”, ”mediahutsuja” ja ”systeemin marionetteja”.

Yhtyeen jäsenen Philipp Burgerin mukaan kyse on ”väärästä suunnasta, joka näyttää vallanneen koko Saksan musiikkiteollisuuden, Junge Freiheit-lehti kertoo . Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta voi sanoa, että lähdetään sille pienimmän vastarinnan tielle, joka johtaa varmimmin mediasuosioon ja kollegoiden olalle taputteluun”.

Burger ja hänen kumppaninsa ovat varmoja arviostaan: Suurin osa muusikoista näyttää menettäneen ”uskalluksensa kritisoida valtaapitäviä”.

Missiona vastustaa vallalla olevia näkemyksiä

Etelä-tirolilainen yhtye näkee missiokseen vastustaa vallalla olevaa näkemystä. Oikeistoa ja ”pahoja kapitalisteja” koskevien viholliskuvien ainaisen työstämisen sijaan he tuovat esiin tosiasian, että on olemassa myös sananvapauden vihollisia, ”pakolaismafia” ja sodanlietsojia, joita on syytä kritisoida.

Yhtyeen animaatiovideo kritisoi voimakkaasti musiikki- ja mediateollisuuden markkinamekanismia. Valekapinallisia muusikoita tuotetaan kuin liukuhihnalta kertakäyttökapineiksi. Tyypilliseen vasemmistorekvisiittaan – punatähtipaidat ja anti-natsi -lakit – sonnustautuneina he lihottavat kuitenkin vain musiikkikonsernien kassoja.

Jo kaksi päivää julkaisemisen jälkeen oli ”Geartete Künste” kappaletta katsottu YouTubessa yli 50 000 kertaa. Yhtye soittaa tänä kesänä Saksassa eri festivaaleilla.

Päivä videon julkaisemisen jälkeen Chemnitzissä pidettiin taas ”Wir bleiben mehr” (meitä on enemmän) tunnuksella ”oikeistonvastainen” konsertti. Vuosi sitten kaupungissa esiintyi tunnettuja muusikoita, kuten Toten Hosen ja myös silloin paikalla oli Herbert Grönemeyerin kaltaisia muusikoita laulamassa oikeiston vahvistumisen uhkaa vastaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit