Eurooppa Maahanmuutto

Frontex lähti Unkarista laittomien siirtolaisten palautusten vuoksi

Unkarin ja Serbian välisen rajan aitarakennelmia toisen vaiheen, kaksinkertaisen aidan, valmistuttua huhtikuussa 2017. Kuva Unkarin hallitus.

Frontexissa uskotaan, että jos he jatkaisivat toimintaansa Unkarissa, EU:n rajavalvontaviranomainen joutuisi osalliseksi käytäntöihin, jotka eivät ole linjassa EU-lakien kanssa.

Frontex lopettaa toimintansa Unkarissa. EU:n rajavalvontaviranomaisen tiedottajan Chris Borowskin mukaan syynä on se, että Unkari ei ole noudattanut Euroopan unionin tuomioistuimen linjausta. Frontexin mielestä Unkari edelleen palauttaa laittomia siirtolaisia Serbiaan laittomasti.

Kiista on siitä, että kun laittomat siirtolaiset saapuu Serbiasta, Unkari palauttaa nämä raja-aidan toiselle puolelle. Alue kuuluu Unkarille mutta siellä ei ole vastaanottopalveluja laittomille siirtolaisille. Frontexin tulkinnan mukaan Unkari siis suorittaa joka kerta käännytyksen.

Toimenpide sotii EU-lakeja vastaan, koska laittomilla siirtolaisilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä Unkarista. Kaiken lisäksi raja-aidan toiselle puolelle palauttamisesta ei voi valittaa.

Frontexissa koetaan, että jos organisaatio jatkaisi toimiaan Unkarissa, se osallistuisi EU-lakien vastaiseen toimintaan. Siksi järjestö lopettaa toimintansa Unkarissa toistaiseksi.

EU:n sisäasiainkomissaari, ruotsalainen sosialisti Ylva Johansson onnitteli Frontexia vetäytymispäätöksestä.

– Joulukuun EU-tuomioistuimen @EUCourtPress päätöksen jälkeen, jossa vaaditaan #Unkari lopettamaan #pushbacks #Serbiaan, @Frontex -rajaoperaatioiden keskeyttäminen Unkarissa on tervetullut.

Johanssonin seuraajat Twitterissä muistuttivat komissaaria hänen ja Frontexin tehtävistä.

– Ainoa tehtävänne on pitää Eurooppa suljettuna ja turvallisena. Se tarkoittaa EI laittomille siirtolaisille.

– Luulenpa, että Unkari kykenee suojaamaan rajansa yksinkin.

Bryssel on aiemmin kertonut aikovansa vahvistaa EU:n ulkorajavalvontaa ja siksi suunnitelma on kasvattaa Frontexin henkilöstöä tuhannesta kymmeneen tuhanteen.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

dissertation printing https://dissertations-writing.org/

trackback

msc dissertation help https://help-with-dissertations.com/

trackback
trackback

free casino slots https://411slotmachine.com/

trackback

scatter slots by murka https://download-slot-machines.com/

trackback
trackback
trackback

vegas online slots https://slotmachinesforum.net/

trackback
trackback

bio dr. jorgen slots https://2-free-slots.com/

trackback

3swaziland