Eurooppa

Gävlen kunta joutuu rahoittamaan ääri-islamilaisista yhteyksistään tunnettua koulua

Kuva Max Pixel.

Vaikka Gävlen kunnan sivistyslautakunta kielsikin koulun perustamisen vuosina 2015 ja 2016, kunta on joutunut maksamaan koululle yhteensä 17,4 miljoonaa Ruotsin kruunua.

– Jos emme tee niin, meidät saatetaan haastaa oikeuteen, toteaa sosiaalidemokraattisen puolueen valtuutettu Åsa Wiklund-Lång.

Oaskeyhtiö Nya Kastets Skola AB on niiden 50 yhtiön joukossa, joiden johdossa on radikaali-islamisteja ja jotka ovat saaneet suuria summia valtion avustuksina ja koulumaksuina kunnilta ja muilta viranomaisilta.

Avaamisensa jälkeen vuonna 2018 koulu on saanut Gävlen kunnalta rahaa yli 17,4 miljoonaa Ruotsin kruunua. Lisäksi Älvkarlebyn kunta on maksanut koululle yli 700 000 kruunua ja Opetushallinto 240 000 kruunua avustuksina.

Koulu on saanut rahat huolimatta siitä, että sillä on alusta saakka ollut radikaali-islamistisia yhteyksiä.

– Kun Ruotsin koulutarkastusvirasto on antanut myönteisen päätöksen, kunnalla ei ole muuta mahdollisuuta kuin maksaa, valtuutettu Wiklund-Lång valittaa.

Sosialistivaltuutettu jatkaa, että ”tympäisee tosi paljon, kun kunnalla ei ole mitään keinoa estää tällaista kehitystä”.

Samaan aikaan myös Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on varoittanut, että koulun oppilaat altistetaan radikalisoitumiselle ja rekrytoinnille väkivaltaisiin ympäristöihin.

Lähde SVT.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa