Eurooppa Politiikka

Geert Wilders: ”Alankomaat ensin, ei Bryssel, Afrikka tai turvapaikanhakijat”

Geert Wilders.

Geert Wilders, Alankomaalaisen Vapauspuolueen karismaattinen johtaja sanoi TV-haastattelussa istuvaa pääministeriä, liberaalioikeistolaisen VVD:n johtajaa Mark Ruttea ”ulkomaalaisten pääministeriksi”. Hän myös sanoi, että ”islamilainen valtio kuten Turkki ei kuulu Eurooppaan”.

Alankomaalaisen Vapauspuolueen (Partij Vor de Vrijdheid, PVV) karismaattinen johtaja sanoi TV-haastattelussa sunnuntaina äänestäjille: ”Sanon kaikille alankomaalaisille: kun menette äänestämään keskiviikkona, jos haluatte laittaa maamme myyntiin ja että rahamme menevät turvapaikanhakijoille, Brysseliin ja Afrikkaan omien kansalaistemme sijaan, äänestäkää VVD:tä”.

Wilders myös vaati Vapauden ja Demokratian Kansanpuolueen (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, VVD) johtajaa, pääministeri Mark Ruttea karkottamaan Turkin lähettilään maasta, koska Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan oli nimittänyt alankomaalaisia ”natsien jäänteeksi” ja uhannut Alankomaita ankarilla kostotoimilla Alankomaiden estettyä Turkin ministerien osallistumisen Rotterdamin turkkilaisiin poliittisiin tilaisuuksiin.

Rutte kuitenkin ohitti vaatimuksen.

Wilders välitti samana päivänä turkkilaisille Rotterdamissa mellakoiville Erdoganin tukijoille oman viestinsä:

”Tänään minulla on viesti turkkilaisille. Hallituksenne pettää teitä uskottelemalla, että eräänä päivänä voisitte olla Euroopan unionin jäseniä. No, unohtakaa koko juttu. Te ette ole eikä teistä koskaan tule eurooppalaisia. Islamilainen valtio kuten Turkki ei kuulu Eurooppaan. Kaikki arvot joita Eurooppa puolustaa – vapaus, demokratia, ihmisoikeudet – ovat yhteensopimattomia islamin kanssa. Emme tahdo myöskään turkkilaisille vapaata pääsyä Eurooppaan. Tähän suostuvat eurooppalaiset hallitukset äänestetään pois vallasta. Turkki, Erdoganin äänestäjät ja vaarallinen, rasistinen islamin lippu: me emme tahdo enemmän, vaan vähemmän islamia. Joten Turkki, pysy pois täältä. Et ole tervetullut tänne”.

Alankomaat äänestää uuden parlamentin keskiviikkona 15. maaliskuuta. PVV ja VVD ovat lähes tasoissa mielipidekyselyissä, niiden osoittaen VVD:lle 27 paikkaa ja PVV:lle 24 paikkaa maan 150-paikkaisessa parlamentissa.

Alustava vaalitulos on saatavilla jo äänestyspäivänä, mutta virallinen tulos kerrotaan vasta 21. maaliskuuta klo 16 mennessä.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit