Eurooppa Politiikka

Geert Wilders: Islam ei ole uskonto

Geert Wilders. Kuva Wikimedia Commons.
Alankomaiden Vapauspuolueen johtaja Geert Wilders kertoo De Telegraafin haastattelussa syvän huolensa muslimien integroitumattomuudesta.

Geert Wilders (Alankomaiden Vapauspuolue, Partij Voor de Vrijheid, PVV) varoittaa kulttuurimme katoamisesta: ”Ei ole puoliyö. On lähes aamu!”

De Telegraafin mielipidekyselyssä kävi ilmi, että vain 13 prosenttia Alankomaiden kansalaisista odottaa muslimien integroitumisongelman ratkeavan itsestään, ja vain 11 prosenttia kokee Islamin rikastavan Alankomaiden kulttuuria.

Geert Wildersin mukaan tämä todistaa sen, mitä hän on julistanut jo vuosia: ”Jos olisin sanonut saman vain kolme vuotta sitten, minua vastaan olisi nostettu kymmeniä tuhansia syytteitä, mutta nyt ihmiset ovat kurkkuaan myöten täynnä tätä”.

Alankomaiden toiseksi suurimman puolueen johtaja ehdottaakin ongelmien ratkaisuksi kauaskantoisia toimenpiteitä.

Kuinka selitätte luvut?

– Vuosikymmeniä sitten muutama tuhat ihmistä islamilaisista maista saapui ja tarkoitus oli, että he lähtisivät joskus. Mutta he jäivät pysyvästi. Tuo tuhansien vierastyöläisten joukkoon kasvanut sadoiksi tuhansiksi, ja Euroopan tasolla miljooniksi. Tuolloin tulijoita vaadittiin integroitumaan ja sopeutumaan, mutta Islam – nimikin jo sanoo sen – pyrkii ottamaan vallan. Joku aika takaperin professori Koopmans huomasi, että jopa 70 prosenttia muslimeista pitää islamin lakeja pätevämpinä kuin sekulaarisia lakeja. Euroopassa teurastetaan viattomia ihmisiä Allahin ja Islamin nimeen lähes viikoittain. Meitä vastaan on julistettu sota, ja kieltäydymme puolustautumasta.

Kuka tästä on vastuussa?

– Luultavasti pahinta on se, että länsimaiset poliitikot ovat antaneet tämän tapahtua. Viime viikolla kristillisdemokraattisen puolueen Sybrand Buma esitti yllättäen islamkriittisiä lausuntoja. Tilanne on hieman kuin pankkiryöstäjä 20 vuoden rikosputken jälkeen ja kulutettuaan kaikki ryöstämänsä rahat pyytäisi anteeksi tekojaan. Buma teki näin. Kristillisdemokraattinen puolue on ollut vallankahvassa kiinni Alankomaissa 50 vuotta.

Eikö ole hieman suorasukaista sanoa …

– Ei!

… että muslimit eivät integroidu?

– Puhun islamista, mutta tutkimuksen mukaan 11 prosenttia Alankomaiden muslimeista ovat valmiita väkivaltaan uskontonsa puolesta. Tämä tarkoittaa 110 000 ihmistä. Alankomaiden armeija on vain puolet siitä!

Ehkäpä monet muslimit eivät ota islamia niin vakavasti ja harjoittavat uskontoaan kaikessa hiljaisuudessa, rauhallisesti. Integraatiosta vastuussa oleva varapääministeri Asscher sanoi viime viikolla, että näitä ihmisiä ei tule pitää syyllisinä terrori-iskuihin.

– Tiedättekö, ministeri Asscher ja pääministeri Rutte ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Kesäkuun toisen terrori-iskun jälkeen Rutte sanoi, että muslimit ovat kaksinkertaisia uhreja, koska he ovat iskujen uhreja, ja heitä ryhmänä syytetään iskuista. Minun puolestani jokainen saa nyyhkiä niin paljon kuin haluaa, mutta me katoamme, jos jatkamme tätä rataa. Tilanne muistuttaa minua siitä mitä tapahtui Theo van Goghin murhan jälkeen. Jotkut ihmiset, jopa kuninkaallisia, meni moskeijaan ensitekonaan. Sellainen on täydellistä pelkuruutta. Me olemme uhreja.

Kuka on ”me”? Kuuluuko ”meihin” myös ei-fanaattiset muslimit? Näin ihmisiä lokeroidaan ryhmiin, joihin he eivät kuulu.

– Sitten täytyy ottaa siihen ryhmään etäisyyttä. En tietenkään sano, että kaikki muslimit hurraavat iskuille. Parlamentin terrori-iskujen muistotilaisuuksia on vaikea kuunnella. Tapauksia on ollut 10-12 tänä vuonna. Osallistun luonnollisesti kunnioituksesta uhreja ja heidän omaisiaan kohtaan, ja teen niin myös jatkossa, mutta Rutte lukee aina saman A4-paperin, jossa vain paikan nimi ja terrori-iskun maa vaihtuvat. Mies ei osoita minkäänlaisia toimimisen merkkejä.

Kuinka mielestänne Islamin ikeestä vapaudutaan?

– Jätetään islam.

Joten ihmisten täytyy luopua uskostaan?

– Heidän ei ole pakko tehdä mitään. Sanonpa vaan, että vapaus on ihmeellinen asia. Islamissa ei ole mitään vastaavaa. En voi pakottaa ihmisiä jättämään islamia. Heidän täytyy itse ymmärtää, mitä heidän mielessään tapahtuu. Todellinen huoli on siitä, mitä maassani tapahtuu, ja pitäisikö sitä olla enemmän vai vähemmän.

Maassa on myös Alankomaissa syntyneitä muslimeja. Maa kuuluu yhtä lailla heille kuin Teille.

– Ihmisille kyllä, mutta ei Islamille.

Perustuslain mukaan maassa syntyneet muslimit ovat alankomaalaisia. Perustuslain edessä heillä on samat oikeudet ilmaista, millainen Alankomaiden tulisi olla.

– Elämme vapaassa maassa, mutta mielestäni Islam ei ole uskonto. Se on totalitaarinen, vaarallinen ja väkivaltainen ideologia, naamioitu uskonnoksi. Ihmiset saavat ajatella mitä haluavat, mutta minulla on myös oikeus sanoa, että Islamia ei pitäisi sisällyttää perustuslaillisiin oikeuksiin.

Eikö muslimi voi vaan olla maltillinen?

– Koraanin mukaan se ei ole mahdollista. Henkilökohtaisesti uskon, että on maltillisia ja extremistisiä henkilöitä, mutta en usko kahteen eri Islamiin. On vain yksi Islam, ja sitä on mahdotonta uudistaa. Ja vaikka se olisikin mahdollista, emme voi odottaa sitä 150 tai 300 vuotta. En usko, että uudistumista tapahtuu koskaan. Jos joku haluaa tulkita Islamia, häneltä putoaa pää.

Mitä pitäisi tapahtua?

– Pitäisi tunnustaa ongelma. Uskaltaa sanoa, että Islam ei integroidu. Määritellä Islam väkivaltaiseksi, totalitaariksi ja epädemokraattiseksi, sekä lopettaa maahanmuutto islamilaisista maista. Rutte II -hallituksen aikana maahan tuli 100 000 muslimia. Kaikki eivät ole terroristeja tai pahoja ihmisiä, mutta se on kuitenkin 100 000 islamia lisää Alankomaihin.

Siellä oli sota. Ihmiset joutuivat lähtemään, ja he menettivät kotinsa.

– Asia ei ollut niin. Jos he olisivat olleet pakolaisia, he olisivat pyssähtyneet ensimmäiseen turvalliseen maahan Syyrian jälkeen. Muuten, tämä on myös osa ratkaisua: kaikkien syyrialaisten tulee palata kotiinsa! Huomenna! Miksi ei? Maa on turvallinen. Tämä maa on meidän. Miksi syyrialaiset voivat palata Jordanian tai Libanonin leireiltä maahansa, mutta ei täältä?

Koska maa on raunioina, ja diktaattori Assad käyttää myrkkykaasua omaa kansaansa vastaan, esimerkiksi.

– Maailmassa on melko monta maata, joissa ei ole kovin miellyttävä hallinto.

Palataan takaisin Alankomaihin. Maassamme on perustuslaki, joka suojelee uskonnonvapautta. Pitäisikö sitä muuttaa?

– En näe sanaa ”Islam” yhdessäkään perustuslaissa. Oikeustieteessä Islamia pidetään uskontona.

Haluaisitteko muuttaa lakia siten, että Islamia ei tunnustettaisi uskonnoksi?

– Meidän täytyy tutkia lailliset mahdollisuudet. Voiko sitä tehdä ja kuinka sen voi tehdä. Asia on kuitenkin tutkimisen arvoinen.

Siis haluatte kieltää Islamin?

– En sulje pois tätä mahdollisuutta. Ajatusta ei kuitenkaan voi kieltää, se on mahdotonta. Kommunismiakaan ei voi kieltää.

Maassamme on uskonnonvapaus, mutta haluatte, että Islamia ei tunnusteta uskonnoksi?

– Mielestäni asia ei kuulu uskonnonvapauden piiriin. Kyseessä on poliittinen toiveeni. Kuinka se tehdään käytännössä on toinen asia.

Tuo on käyttökelpoinen ilmaisu poliitikolle, kun hän tekee julkilausuman. Mitä meidän pitäisi ajatella?

– Sitä pitää tutkia. Olen nyt kohottanut huivin reunaa.

Monet säikähtävät, kun lukevat tämän.

– Emme aio takavarikoida ihmisten kodeista Koraaneja. Mitä kotien sisällä tapahtuu, on heidän asiansa. Kyseessä on julkiset paikat, mutta on liian aikaista sanoa mitään siitä nyt.

Eikä tämä ole hieman sattuman varassa?

– Ei. Olen tahkonnut aihetta jo kymmenen vuotta.

Joitain mainitsemianne asioita on jo saatu läpi, mutta Islamin kieltäminen on hieman toista.

– Jos se on mahdollista saada lainsäädäntöön, laitamme sen sinne. Kyse on ilmaisuista. Vastikään laadimme myös pidätysasetuksen jihadisteja varten. Ymmärrän kyllä, että kaikkia ongelmia ei ratkaista sulkemalla moskeija heti huomenna. Islamin harjoittaminen tässä maassa ei saa olla houkuttelevaa. Islamilaisista maista Alankomaihin saapuvien tulisi miettiä: emme me tuonne halua.

– Eikä tämän tarkoitus ole kiusata muslimeja, vaan pitää tulevaisuuden Alankomaat vapaana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit