Eurooppa Politiikka

Geert Wilders: Saudi-Arabiassa kameleita kohdellaan paremmin kuin naisia

Kuva Wikimedia Commons.

YK valitsi Saudi-Arabian naisten oikeuksia käsittelevään neuvostoon. Alankomaalaisen Vapauspuolueen Geert Wilders sanoi, että Saudi-Arabiassa kameleita kohdellaan paremmin kuin naisia.

Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) talous- ja sosiaalineuvosto äänesti viime viikolla Saudi-Arabian YK:n naistenoikeuksien neuvoston jäseneksi nelivuotiskaudelle, joka alkaa 2018.

Islamilaisessa maassa miesten ja naisten välinen tasa-arvo on tuntematon käsite.

– Jokaisella saudinaisella on oltava miespuolinen valvoja, joka tekee kaikki kriittiset päätökset hänen puolestaan ja valvoo naisen elämää kuolemaan asti, toteaa UN Watchin johtaja Hillel Neuer.

– Saudi-Arabian valinta valvomaan naisten oikeuksia on kuin nimittäisi tuhopolttajan kaupungin palopäälliköksi, hän jatkoi.

Saudi-Arabia on maailman ainoa maa, jossa naiset eivät saa ajaa autoa tai omistaa ajokorttia.

Alankomaalaisen Vapauspuolueen (PVV) johtaja Geert Wilders kommentoi valintaa sanoen, että ”Saudi-Arabiassa kameleita kohdellaan paremmin kuin naisia.”

Vapauspuolue PVV esitti valintaa koskien maansa ulkoministerille viisi kysymystä:

  1. Voitteko selittää, miksi Saudi-Arabia, maa missä kameleita kohdellaan paremmin kuin naisia, on valittu YKN. naistenoikeuksien neuvostoon?
  2. Voitteko selvittää, mitkä maat tukivat tätä valintaa, ja oletteko valmiit vaatimaan näitä tilille? Jos ei, miksi ei?
  3. Onko Alankomaat ollut millään lailla edesauttamassa valintaa?
  4. Oletteko samaa mieltä siitä, että valinta on läimäys vasten niiden miljoonien naisten kasvoja, jotka joutuvat kärsimään sharialaista ja jotka ovat vankina islamistisen hunnun alla ja joilta on viety kaikki vapaus?
  5. Oletteko valmiita lopettamaan luottamuksensa menettäneen YK:n naistenoikeuksien neuvoston rahoittamisen?

Yhdysvaltojen tuoreimmassa ihmisoikeusraportissa Saudi-Arabiasta todetaan, että vaikka maa sallikin naisten äänioikeuden vuoden 2015 aluevaaleissa, naisten oikeudet lain edessä ovat edelleen marginaalisia:

Laki ei tarjoa samoja oikeuksia ja lakeja naisille kuin miehille, ja koska maassa ei ole henkilöoikeudellista asemaa koskevaa lainsäädäntöä, tuomarit perustavat tuomionsa perheasioissa tulkintoihinsa islamista. Vaikka naisilla saattaa olla laillisesti omaa omaisuutta ja he ovat oikeutettuja holhoojansa antamaan taloudelliseen tukeen, naisilla on vähemmän poliittisia ja sosiaalisia oikeuksia kuin miehillä, ja yhteiskunta kohtelee heitä eriarvoisina jäseninä politiikan ja sosiaalisen kanssakäymisen alueilla. Holhousjärjestelmä vaatii, että jokaisella naisella on läheinen miespuolinen sukulainen holhoojana, jolla on laillinen oikeus hyväksyä tai hylätä naisen matkustusoikeus ulkomaille. Holhoojalla on myös valtuudet hyväksyä tai hylätä tietyntyyppiset liiketoimet sekä opiskelun yliopistossa tai lukiossa. Naiset voivat määritellä itse sairaalahoidon tarpeensa. naiset voivat työskennellä ilman holhoojansa lupaa, mutta useimmat työnantajat kuitenkin vaativat suostumuksen. Mies joka suullisesti [ilman oikeuskäsittelyä] päättää avioliiton tai kieltäytyy allekirjoittamasta avioeroa, jatkaa naisen holhoojana.

Muokattu ulkoasua 26.4 klo 00:34

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa